Най-добрите тестостеронови усилватели

Спортните добавки за стимулиране на производството на тестостерон, ускоряване на растежа на мускулите, увеличаване на силата и сексуалния нагон, намаляване на естрогена се наричат ​​тестостеронови усилватели. Те се предлагат както под формата на добавки, така и хранителни добавки, и се продават чрез аптечни вериги и специализирани магазини за спортни храни.

Съставът на усилвателите на тестостерона включва витамини, компоненти от растителен произход и синтетични вещества. Те са много популярни сред културистите, но само няколко са наистина ефективни. И за да не купувате бустер, който не носи желания резултат, трябва да купувате само най-добрите продукти в този сегмент на спортното хранене, като внимателно изучавате предимствата и недостатъците на всеки.

съдържание

  • 1 Рейтинг на най-добрите усилватели на тестостерон
    • 1.1 Инхибитори на ароматазата
    • 1.2 Трибулус
    • 1.3 Тамоксифен
  • 2 Какви странични ефекти могат да причинят тестостероновите усилватели? "> 3 Препоръчително ли е да приемате тестостеронови усилватели?

Рейтинг на най-добрите усилватели на тестостерон

Много бустери, които стимулират производството на тестостерон, съдържат над дузина компоненти, повечето от които нямат абсолютно никакъв положителен ефект. Те се въвеждат в добавки единствено с цел да представят продукта като нещо ново, тоест да привлекат вниманието и да увеличат продажбите.

Сред бустерите, представени на пазара за спортно хранене, следните се считат за най-добрите:

Инхибитори на ароматазата

Демонстрирайте висока ефективност и безопасност. По правило те се приемат на курс анаболни стероиди или терапия след цикъл, тъй като позволяват нормализиране на производството на тестостерон и намаляване на нивата на естроген. Тези бустери са представени от лекарства като Анастрозол и Летрозол.

Tribulus

Присъства в почти всеки бустер, поради неговата ефективност. Най-популярното и ефективно лекарство, което го има в състава си, е Brutal Anadrol.

тамоксифен

Отнася се за лекарства, потискащи естрогена, използвани по време на приема на стероиди. Той принадлежи към най-ефективните бустери, но е токсичен, което се проявява чрез загуба на апетит, гадене и повишен риск от тромбоза. Не може да се комбинира с Trenbolone и Nandrolone. Вместо Тамоксифен в тези курсове се приема Clomiphene.

Останалите тестостеронови бустери не заслужават внимание, защото няма научна основа за факта, че те наистина имат декларираните свойства.

Какви странични ефекти могат да причинят тестостероновите усилватели ">

Приемането на каквито и да било добавки, които повлияват на нивата на тестостерон постоянно, може да бъде доста опасно. Това се дължи на адаптацията на организма към лекарства от този клас, когато синтезът на тестостерон започва да намалява. И ако след продължителна употреба на тестостерон бустер човек отмени приема, количеството на произвеждания хормон е толкова малко, че мускулните обеми на спортиста се губят, възникват проблеми с либидото, развива се депресия и т.н.

Това се отнася за абсолютно всички добавки, които влияят на тестостерона. Дори най-добрите и ефективни бустери трябва да се консумират с най-голямо внимание. За да се предпазите, се препоръчва първо да се консултирате със специалист и едва след това да пиете тези добавки. Сред страничните ефекти, с които може да се сблъска спортист, приемащ такива бустери, са акне и раздразнителност. В редки случаи може да се развие атрофия на тестисите, загуба на коса, гинекомастия.

Препоръчително ли е да вземете тестов бустер ">