метилсулфонилметан

С възрастта лигаментите и ставите започват да губят своята сила, еластичност, подвижност. Проблемите могат да възникнат в първите години. За да останат здравите връзките със ставите, е необходимо внимателно да се следи състоянието им. Това е особено важно за тези, които активно се занимават със спорт, дори и на любителско ниво. Сред веществата, които са необходими за поддържане на опорно-двигателния апарат в нормално състояние, важна роля се дава на МСМ или метилсулфонилметан. Недостигът му причинява проблеми със здравето на ставите и връзките. Можете да приемате съединението като добавка, тъй като ви позволява да се справите с възпалението. За да се разбере защо трябва да се приема това вещество, е необходимо ясно да се разбере механизмът на неговата работа, както и кои агенти със съдържанието на MSM се считат за най-добрите.

съдържание

 • 1 Какво е MSM "> 2 Защо да приемате добавка с метилсулфонилметан?
 • 3 Как работи добавката?
  • 3.1 Противовъзпалителен ефект
  • 3.2 Възстановяване на мускулите
  • 3.3 Помага за облекчаване на симптомите на артрит чрез намаляване на болката
 • 4 нежелани реакции
 • 5 Кога МСМ може да помогне?
 • 6 Как да приемате метилсулфонилметан, дози MSM
 • 7 най-добри метилсулфонилметанови добавки

Какво е MSM?

Метилсулфинелметанът е органо сярно вещество с противовъзпалителен ефект. Това не е единственото му предназначение. Съединението често се приема по време на диетичния период. Използва се за лечение на широк спектър от заболявания и неблагоприятни състояния. Веществото присъства в животински и растителни организми, като естествено съединение, съдържащо сяра. Получава се в лабораторни условия, след което се освобождава под формата на прах или капсули. Такива продукти са свързани с хранителни добавки, които се консумират и от спортисти.

MSM се използва в алтернативната медицина. Това вещество е безопасен начин за намаляване на болката в ставите, потискане на възпалителните процеси и засилване на защитните функции. Проведено е проучване, което потвърждава, че съединението е ефективно за рецидивиращи хронични кожни заболявания, артрит и други.

MSM е източник на сяра. Човешкото тяло се нуждае от него, за да се бори с възпалението, да произвежда протеин, който е основният градивен елемент на мускулната маса, укрепва костната тъкан и хрущяла и регенерира клетките. Минералът има положителен ефект върху състоянието на ставите и връзките, а също така има благоприятен ефект върху кожата, косата и ноктите.

Съдържащото сяра съединение присъства в храната, но това количество не винаги е достатъчно. Освен това трябва да се има предвид, че органичната специална формула, получена в лабораторни условия, няма общ положителен, а локален ефект. С други думи, добавката ви позволява да постигнете специфичен ефект - регенерация на кожата, премахване на болка в лигаментите и ставите. Инхибирането на болката не е единственият положителен ефект, тъй като сярата помага за възстановяване на мускулната тъкан.

Защо да приемате добавка на метилсулфонилметан?

Синтезираното органично съединение, съдържащо сяра, се произвежда за използване от спортисти под формата на хранителни добавки. Те са предназначени за употреба от тези, които страдат от болка и възпаление на ставите, които изтощават хрущяла. Това състояние най-често се проявява при хора, които активно се занимават със спорт.

Диетите също могат да влошат подвижността на лигаментния и ставен апарат, основното изискване на което е отхвърлянето на солта. Спортистите често спазват такава диета, когато се подготвят за предстоящите състезания. Загубата на сол води до изчерпване на минералите и разрушаване на хрущялната и костната тъкан.

Деформационните промени и възпалителните процеси водят до нарушаване на тренировъчния план, а след това правят невъзможни спортовете. За да се избегнат такива промени, приемането на добавки с МСМ, които доста често присъстват в ставни комплекси с глюкозамин и хондроитин, позволява да се избегнат такива промени. Тази комбинация значително засилва действието на инструмента.

Костната и мускулната тъкан също страдат от недостиг на сяра, която участва активно във всички жизненоважни процеси в организма. Липсата на връзка най-често се проявява с възрастта. Това се изразява в загуба на еластичност на кожата, загуба на коса, чупливи нокти, но най-важното е, че състоянието на опорно-двигателния апарат става много по-лошо. Такъв ефект на сярата върху хората доведе до факта, че сярата се нарича минерал на красотата. Приемът на добавки, съдържащи това съединение, може значително да удължи младостта и, разбира се, да даде здраве.

Как работи добавката ">

Сярата има много положителни ефекти:

 • участва активно в синтеза на колаген, хемоглобин, кератин, който помага на клетките да се обновят и, следователно, процесът на стареене на дермата се забавя, косата и ноктите растат много по-бързо;
 • подобрява и увеличава скоростта на транспортиране на хранителни вещества до клетъчните мембрани;
 • взема активно участие в синтеза на съединителните тъкани, което обяснява факта, че добавката се предписва заедно с глюкозамин при остеоартрит;
 • Той участва в синтеза на инсулин и, следователно, помага за нормализиране на въглехидратния метаболизъм, което е особено важно за тези, които страдат от диабет.

MSM действа като противовъзпалително и като антиоксидант.

Противовъзпалителен ефект

Проведено е проучване, в което са участвали 100 души над 50 години. На участниците беше дадена добавка, съдържаща 1200 mg метилсулфонилметан за 3 месеца, т.е. 12 седмици. Резултатите от такава терапия показват, че болката и подуването при реципиентите на MSM намаляват в по-голяма степен, отколкото при тези, които са получавали плацебо. В допълнение, тези, които получават добавки, започнаха да се чувстват много по-добре и освен това им стана много по-лесно да ходят.

Експеримент за изследване на противовъзпалителните свойства на дадено вещество е проведен повече от веднъж. В друго проучване участват 32 души. Всеки имаше определени проблеми с долната част на гърба, изпитваше силна болка. Те получиха глюкозамин и MSM добавки. В резултат на това болката в долната част на гърба и в покой и движенията са намалени значително. Това, разбира се, повлия положително върху цялостното качество на живот на участниците.

Има твърдение, че МСМ е в състояние да намали производството на цитокини - фактори на тумор некроза алфа, интерлевкин 6. Те са протеини, които сигнализират за появата на възпалителни процеси. Съединението може да повиши глутатиона, който е мощен антиоксидант, произведен в организма.

Възстановяване на мускулите

Добавките с метилсулфонилметан ускоряват възстановяването след интензивни физически натоварвания, когато мускулите са повредени и се стресират. В резултат на този процес се увеличава производството на млечна киселина, която провокира болка в мускулната тъкан, пречи на тренировките и възстановяването.

За да могат мускулите да се върнат към нормалното си състояние след края на интензивните натоварвания, те приемат MSM. Добавката възстановява сълзите по естествен път, като намалява възпалението и нивото на млечната киселина. В едно проучване 22 жени бяха разделени в две групи. Единият е получавал плацебо ежедневно в продължение на три седмици, а на другият 3 грама добавка. Последният отбеляза, че болката в ставите и мускулите рязко намалява.

Помага за облекчаване на симптомите на артрит чрез намаляване на болката

Артритът се отнася и до възпалителни заболявания, при които се появява болка и намалява подвижността на ставите. Със своя мощен противовъзпалителен ефект MSM се използва като алтернатива на синтетично лекарство за облекчаване на симптомите на артрит. Повишава ефективността на други добавки, които се използват при лечението на болестта. Сред тези средства трябва да се отбележат босуелова киселина, хондроитин сулфат, глюкозамин сулфат. Резултатите от изследването показват, че комбинираната му употреба с хондроитин и глюкозамин повишава ефективността на последния и намалява болката след остеоартрит на колянната става.

В друг експеримент е доказано, че ежедневната употреба на 5 g MSM и 7 g босуелова киселина е много по-ефективна от глюкозамин за намаляване на болката, подобряване на състоянието на страдащите от остеоартрит на коляното.

Странични ефекти

Не са установени отрицателни ефекти от приема и предозиране на сяра. Метилсулфонилметанът е органична добавка, поради което се счита за възможно най-безопасен. Трябва да се вземе предвид и друг факт, че по тази тема са проведени много малко проучвания и следователно няма абсолютна гаранция. Полусмъртна се счита за дозировка от 17, 6 g на килограм собствено тегло. Някои могат да се чувстват чудесно след приема на МСМ, докато други, напротив, се оплакват от неразположение, диария, гадене и храносмилателни проблеми.

Кога МСМ може да помогне?

Най-хубавото е, че съединението с органо сяра помага в ранните стадии на неразположение. Метилсулфонилметанът се препоръчва да се използва в дозировките, посочени в инструкциите за лекарството. Добавките ще бъдат полезни за хора на възраст, тъй като количеството сяра постоянно се храни с възрастта и започва да измъчва възпаления, болка, смилане в ставите.

Болката в ставите и връзките често се появява в резултат на интензивни постоянни физически натоварвания. Това е особено вярно при практикуване на силови спортни дисциплини. Метилсулфонилметанът ще ви помогне да се справите с последствията от такива редовни тренировки. Това се дължи на факта, че съединението помага за облекчаване на възпалението и насърчава регенерацията на връзките, хрущялите.

Трябва да се разбере, че тренировките в периода на изостряне на болката трябва да бъдат спрени и да се възобновят след възстановяване. В противен случай приемът на добавки няма да доведе до резултат или спортистът може да се нарани отново.

Как да приемаме метилсулфонилметан, дози MSM

Добавката под формата на капсули се приема по 1-2 г два до три пъти на ден. Започнете да приемате добавката по общата схема: 2 дози по 1-2 g всяка. Прахообразната форма се разрежда в чаша вода, вземете стандартната схема: 2 дози от 1-2 гр. Не надвишавайте дневната доза от 6 g, такива дози се предписват от лекаря при остро възпаление,

Най-добрите метилсулфонилметанови добавки

Сред най-добрите инструменти са следните:

 • Animal Flex (универсално хранене);
 • Глюкозамин & MSM (Ultimate Nutrition);
 • MSM от NSP и от съвместния лечител от MSN
 • EnjoyNt (usa1000);
 • Procell колаген и хиалуронова киселина (VITAMAX);
 • Глюкозамин Хондроитин MSM (Maxler)
 • Формула MSM (Street Workout PRO).