Кръговите тренировки като начин за отслабване

За начинаещи, които искат не само да влязат във форма, но и да отслабнат, този тип тренировки, като например кръгови тренировки, са идеални. Същността му се състои в използването на абсолютно всички мускулни групи по време на занятия във фитнес залата. Той е особено подходящ за тези, които по някаква причина могат да пропуснат тренировките. Много по-лесно е да се тренират всички мускули веднага, отколкото да се увеличат интервалите между упражненията за определена мускулна група поради пропускане на класове.

Общи препоръки

Не трябва да разчитате само на фитнес залата. Когато целта е да отслабнете, се обръща внимание и на храненето. Строгите диети са неприемливи. Комбинацията от ограничения на храната с тренировките ще доведе до неизбежни нарушения. Това не означава, че всичко е възможно и в каквото и да е количество. На фона на нарастващата консумация на енергия апетитът също се увеличава. За едно тънко момиче малко количество мазнини няма да е проблем. Ако теглото е над нормата с десет или повече килограма, увеличаването на приема на храна може само да влоши ситуацията. И причината за това няма да са мускули, които се увеличават в обем, а мазнини, чието количество ще се увеличи, ако не контролирате храненето.

Какво е кръгово обучение ">

12 крака напред крак на всеки крак с дъмбели в ръка;

10 течения за дъмбели към колана от всяка страна;

12 пръта на горния блок;

12 натискания с гири върху наклонена пейка.

Направете почивка за три минути, повторете кръга отново. Начинаещите трябва да започнат с три кръга. В края на тренировката, приблизително 7-10 минути пеша по пътеката.

Не поемайте твърде много тегло. Дъмбелите са избрани така, че да можете да изпълнявате необходимия брой подходи и упражнения. Ако има такава възможност, нека треньорът да вдигне тежестта.