Правилата на поведение във фитнеса

Залите са различни. В обикновен фитнес клуб е достатъчно да бъдете учтиви, попитайте дали ще отделите нечия черупка и не тормозете хората с въпроси и съвети. В залите за пауърлифтинг и вдигане на тежести също не трябва да седите на пейките на други хора, винаги следвайте завоя на подходите към тежестта и не стъпвайте над щангата, ако нещата не са далеч в Сан Диего. Институциите за "елита" от този живот не приемат силни писъци по време на подхода и сваляне на тежести към пода. Кросфит клубовете са почти наполовина пълни с летящи пръти и бучещи хора и това е норма. Първо се огледайте и ще разберете как да се държите. И ние ще ви кажем общите правила за поведение в залата.

съдържание

 • 1 Елементарни правила за поведение и безопасност
  • 1.1 1. Вземете теглото си
  • 1.2 2. Не изпускайте тежести
  • 1.3 3. Обличайте се нормално
  • 1.4 4. Не оставяйте локви пот зад себе си.
  • 1.5 5. Не се намесвайте в личния живот на други хора
  • 1.6 6. Носете смяна
 • 2 правила за етикет
  • 2.1 1. Не се меси в разговори
  • 2.2 2. Не забранявайте да правите "на свой ред"
  • 2.3 3. Попитайте дали симулаторът е безплатен.
  • 2.4 4. Не досаждайте
  • 2.5 5. Посветен на любителите на кръговите тренировки
  • 2.6 6. Застраховка
  • 2.7 7. Единият дърпа, другият натиска
  • 2.8 8. Не се впускайте в гъстата на нещата
  • 2.9 9. Преинсталирайте тежестите
  • 2.10 10. Бъдете внимателни
  • 2.11 11. Не отказвайте застраховка
  • 2.12 12. Викове и ревения
  • 2.13 13. Беседа и музика
  • 2.14 14. Парфюми
 • 3 Правила за поведение и безопасност
  • 3.1 инструкции за безопасност
  • 3.2 Обучител или инструктор
 • 4 Най-важните правила за поведение в залата

Елементарни правила за поведение и безопасност

Няма да ви кажем, че бихте могли да бъдете научени на това в семейството или в частта, в която сте отишли ​​като дете. Не всеки имаше такъв опит.

1. Вземете теглото си

В някои резерви за богатите личните треньори правят това. Но ако все още се справяте без услугите на такъв тип, ако моля, разглобете пресата за крака, махнете гирите и дори не разпръсквайте фитнес дъвка, ако сте фитон.

От симулаторите трябва да премахнете палачинките и да ги окачите на стелажа по ред. Това е особено важно в онези стаи, където всички палачинки са черни и трябва да навиете няколко километра в хаос, за да съберете, например, щанга за мъртва лифт. На стелажи за кантар обикновено има чинии с теглото на палачинките, какво и къде да окачите.

Дори и да сте много уморени и като цяло на ръба на припадането, все пак разглобете за себе си. Изключение е случаят, когато някой е искал да разтегли работната ви тежест. И това, и това също се случва. Това правило важи еднакво за момичетата и момчетата, малко вероятно е веднага да започнете да клякате със 100 кг, така че няма да е твърде трудно, ако го вземете след това.

2. Не изпускайте тежести

Понякога изпускането на щангата на пода е част от състезанието или начин да си спестите гърба, ако правите много повторения на някоя тежка работа. Но във фитнес ситуация такива неща не се използват. Дори ако изведнъж сте искали да натиснете щангата в пътеката, на пода, без платформа и в час пик, ще трябва да я спуснете от горната точка, а не да я изхвърляте.

Обикновено "летящото" оборудване не живее дълго, ако не говорим за професионални лешояди за вдигане на тежести. Затова внимателно го спуснете. Тя ще ви бъде полезна.

3. Обличайте се нормално

Полуголи фитони в шорти и връхчета изглеждат готино на плакати. Но в живота може да бъдат помолени да се облекат, ако красавицата се появи под тази форма в залата за лифтинг или вдигане на тежести, където се подготвят професионални спортисти.

Същото важи и за най-големите културисти, които с удоволствие голи торса си при всяка тренировка. Повечето хора изобщо не са готови да използват симулатори след най-голия човек в стаята. Така че дори и да сте в страхотна форма - изчакайте с нейната демонстрация на плажа или състезание.

Любимият елемент на всички е шисти. Треньорите в някои стаи може да не позволяват на любителите на плажните обувки да посещават уроци. Не е толкова грозно, просто не е безопасно. Краката могат да се подхлъзнат и е толкова лесно да се контузите поради баналното нежелание да носите нормални обувки.

4. Не оставяйте локви от пот

Да, искам всички да видят, че вие ​​не просто ходите от симулатора до симулатора, но активно се занимавате. Но не е необходимо да оставяте след себе си басейн с пот. Отворени дрехи и интензивно обучение ">

5. Не влизайте в личното пространство на други хора

Разбира се, изключението е, когато сте помолени да застраховате някого. Но тук човек не трябва радостно да прегръща застрахования на клека и дори да се гушка срещу него, така че амплитудата на движение да стане минимална.

Опитайте се да не се взирате в човека, който започва подхода, особено ако този човек си е събрал голяма мряна и планира труден подход.

6. Носете смяна

Добре е, разбира се, да излезете от колата през лятото и да отидете направо във фитнеса, без да сменяте обувки и без да се преобличате. Но все пак е по-добре да смените обувките, тъй като правилата на повечето клубове позволяват на хората да не се допускат да посещават преди часовете.

Правила за етикет

1. Не се забърквайте в разговори

Всеки клуб има „кръг по интереси“, който обсъжда кой е приятел с кого, кой победи кого в осмоъгълника и какви са шансовете за победа на редовните играчи. И има хора, които много се дразнят от участниците в „кръга за разговори“, стоящи или седнали на симулаторите. Дори и да сте виждали, че човек прави нещо невероятно, по-добре е да не се занимавате с възхищението си по време на тренировка. Нормата е да се поздравите и да обмените няколко фрази, а не да стоите и обсъждате постоянно нещо между множествата.

2. Не забранявайте да правите "на свой ред"

Да, много клубове все още са лошо оборудвани. Може би имат куп симулатори, но тук например има една пейка за пейка. В тази ситуация всички, които участват вечер, трябва да събират на свой ред. Дори работните ви тегла да са над сто, нека други хора се присъединят към вас. Да, те ще могат сами да свалят и закачат палачинки, но все пак си отдъхнете дълго. Тези, които се занимават с бодибилдинг според някои „забавни“ схеми с таймер почивка, капки или други методи за увеличаване на обема на тренировките, могат просто да обяснят своите нужди. Или намерете по-малко пикови времена за вашата тренировка.

3. Попитайте дали симулаторът е безплатен.

Няма нужда щастливо да седнете на която и да е свободна пейка и да се опитате да замахнете с нещо там. До симулатора има онзи човек, който явно го прави. Попитайте колко още подходи има и попитайте на линия. Основното нещо е да не се изкачвате безшумно и да не започвате да променяте работните тежести. Именно за това те не обичат арогантни начинаещи.

4. Не досаждайте

Дори и да сте майстор на спорта в пауърлифтинга, а момичето пред вас се крие с ужасяващо наклонено напред, с вертикални крака и недохранване, дръжте коментарите си за себе си. Тя може да бъде ранена или да отдели някой новомоден треньор на „дупето“. И очевидно няма да ви хареса да започвате запознаване с конфликта. Като цяло не е напълно етично да коментирате техниката на други хора, преди да бъдете зададени.

5. Посветен на любителите на кръговите тренировки

Най-вероятно в името на страхотната си методологична схема няма да се налага да ходите в понеделник, сряда и петък, а в повече свободни часове. Човек, заемащ много оборудване, веднага се намесва в цялата зала. Дори и да не се стремите да станете най-популярният човек в публиката в този момент, по-добре е да изберете различен метод за това.

6. Застрахователят

Ако ви се струва, че някой едва вдига тежестта си, не е нужно да бягате весело и да вдигате тази тежест за него. Случва се подходите да се планират при крайно ниво на съпротива и човек просто трябва сам да направи всичко и с ваша помощ го лишавате от неговия подход. Между другото, когато бъдете помолени да се застраховате, е по-добре да държите ръцете си далеч от врата, докато ясно не разберете, че е време да помогнете.

7. Единият дърпа, другият натиска

Ако се занимавате с "egolifting" и просто закачате прекомерни тежести и се опитате да ги повдигнете по някакъв начин, по-добре е да ги вържете. Въпросът е, че застрахователят ви изпомпва дългите мускули на гърба, няма. Кликнете върху "> 8. Не се намесвайте в дебелината на нещата

В часът от пик може да е доста трудно, но не е нужно да поставяте пейката си там, където хората се събират в голям брой. Ще ги нараните и ще пречите на тренировките. Бъдете внимателни.

9. Преинсталирайте тежестите

Ако поискате някой на опашка и ви закачи палачинките отгоре, отстранете ги сами. Човекът, който ви е натрупал тегло, не е длъжен да извърши допълнително количество работа заради вас. Същото важи и за симулаторите.

10. Бъдете внимателни

Да, хората са различни. Някой не може да седи нормално с 20 кг, докато някой започва да се затопля с мряна от 70 кг и започва да работи на 300. Затова е по-добре да запазите ценните си коментари и мнения при себе си. Освен това, не се оставяйте на шеги за външния вид на други хора. Просто не е учтив и намеква за ниския социален статус и културно ниво на шегаджия.

11. Не отказвайте застраховка

Ако наистина сте в състояние да помогнете, никога не отказвайте, това е много грозно. Но тези, които не са уверени в своите способности, трябва да кажат това. В това няма нищо срамно или лошо.

12. Викове и ревения

Хората ръмжат по време на подхода са норма в асансьорните зали. И това не е норма в конвенционалния фитнес, където работят върху здравето и красотата, а не върху това да станат наистина силни. Затова се старайте да не издавате особено силни шумове по време на тренировка.

13. Беседа и музика

Не се препоръчва да се държите като на пейка близо до входа, например да показвате видеоклипове на приятелите си силно и със звук и да обсъждате какво се случва силно.

14. Парфюми

Това се отнася не само за момичетата. Някои момчета се задавят толкова силно, че дори и най-опитните не могат да останат близо до тях в тренировките повече от половин час. За публиката е достатъчно просто да вземете душ, да използвате някакъв не особено миризлив дезодорант и това е всичко. Налейте си литър парфюм - не трябва да бъде.

Няма какво да се срамуваме от начинаещ. Те не харесват не начинаещи, а такива, които отвличат вниманието от тренировките чрез поведението си и внасят хаос в хармоничния вътрешен свят на фитнеса.

Кодекс за поведение и безопасност

Във всяка стая е по-добре да тренирате, за да не създавате потенциално травматични ситуации. Дори и да се занимавате с кросфит, абсолютно не е необходимо след всеки подход да имате палачинки, летящи извън бара, а цялото пространство около вас ще бъде засипано с чайници.

Правилата за безопасност са следните

 • Отидете на обучение в дрехи, които не могат да се забият в симулатора, и обувки, предназначени за този тип тренировки. Разбира се, не е нужно да купувате чифт щанги, ако за пръв път в живота си сложите лента с тегло 20 кг. Всякакви маратонки с твърда подметка ще са достатъчни. Маратонките са подходящи за сцепление, а за обикновени упражнения в симулатори - всякакви спортни обувки, които фиксират крака;
 • Ако не знаете къде да вземете нещо от екипировката, попитайте дежурния треньор. Няма нужда да търсите ключалки половината от тренировката;
 • Да, ще трябва да сложите ключалките, особено ако щангата е сглобена с няколко палачинки и не сте сигурни в стабилността си под товар;
 • Не влачете своите вируси в стаята. Настинки> Треньор или инструктор

  Съвременните зали са разделени на две големи категории. В първата инструкторите могат само да кажат къде е какво оборудване и да проведат първата тренировка. Обикновено се състои от „бягане“ на всички симулатори за всички мускулни групи и демонстрация как работи. Някои безплатни планове за начинаещи може да са сред публиката в публичното пространство, но обикновено в такива стаи те се изписват от обучители срещу малка такса.

  Ако искате сериозна работа върху себе си, ще трябва да наемете личен треньор. Това е името на човека, който ще бъде с вас на всяка тренировка и ще започне да следи както вашето оборудване, така и как го правите. Личният треньор ще напише тренировъчна програма, ще ви помогне да коригирате храненето си и ще ви помогне да постигнете каквато и да е цел.

  Обикновено опитите за получаване на лично обучение от присъстващите са увенчани с нищо. Това не е лош треньор, но политиката на клуба. Трябва да платите, ако искате индивидуален подход. Ако сте закупили само абонамент, но не и автобус, ще получите достъп до оборудване и застраховка при нужда.

  Втората категория зали все още е доста рядка. Това са студия или изведнъж залите на старото училище, където хората, които тренират спортисти, работят като треньори. Те могат да разказват и разказват безплатно. Ако решите да инсталирате оборудване и се включите в плана - платете. Не - треньорът ще направи всичко, за да гарантира, че просто няма да се контузите, да тонизирате тялото си и дори да изпомпвате бицепсите си до лятото. В студията има абонаменти, които включват услуги за треньор. Тогава всеки човек може да го направи сам или да се консултира със специалист, който да му помогне.

  Най-важните правила за поведение в залата

  Много клубове затварят членството си за хора, които се занимават с нелегален личен коучинг. Можете просто да дойдете да тренирате с приятел, а на следващия ден ще разберете, че и на двамата ще им бъде възстановено, но вече няма да отидете тук. Има ли смисъл да се занимаваш с такъв клуб ">

  В други клубове не можете да изпълнявате определени упражнения. Да, говорим за отглеждане в домашни условия на вдигане на тежести в пътеката на обикновен „люлеещ се стол“. Проверете дали можете да направите това, ако смятате да правите кросфит.

  Не забравяйте да разберете всичко, преди да купите абонамент. Възможно ли е да използвате магнезия или нейната течна версия, възможно ли е да използвате коланите и личното си оборудване, като цяло има ли случайни ограничения за времето на използване на сърдечно-съдовата апаратура.

  Да, в някои клубове по време на час пик можете да работите на бягаща пътека или велосипед за упражнения за не повече от 20 минути подред. Това може да е проблем, ако искате да отслабнете и трябва да направите много кардио.

  Между другото, клубните правила могат да бъдат доста странни. Все още има заведения, в които персоналът не може да общува с клиенти извън клуба и дори да ги добавя в социалните мрежи, с изключение на работни сметки. Всичко това е по-добре да разберете предварително, за да не изпаднете в неприятности.

  Но за повечето обикновени фитнес клубове, прости правила за любезност, етикет и социално поведение ще са достатъчни. Поздравете други хора, сбогувайте се с треньора, когато сте на път да напуснете, и не забравяйте да почистите след себе си, това е всичко.