Диета за редуване на въглехидрати

Популярна диета, в която основната роля се отдава на количеството консумирани въглехидрати и тяхното манипулиране, се нарича диета с ниско съдържание на въглехидрати. Модифицирана версия на тази диета е получила дефиницията на въглехидратна редуваща диета и е високоефективна.

Многократните цикли на тази диета водят до загуба на тегло, намалена чрез изгаряне на мазнини. В този случай мускулната тъкан остава непроменена.

Първите три дни от цикъла се основават на хранене с ниско съдържание на въглехидрати. Протеинът се препоръчва в количество от 3 до 5 грама на килограм от теглото ви. Количеството въглехидрати, изчислено за този период, трябва да бъде само 0, 5-1 грама.

Следващите два дни са с високо съдържание на въглехидрати. Приемът на въглехидрати се увеличава и е 5-6 грама на килограм от теглото ви. Приемът на протеини в наши дни е намален до 1-1, 5 g.

Диетична схема

  • От 1 до 4 дни се препоръчва хранене без въглехидрати. (Протеин - 3-5 г, въглехидрати - 0, 5-1 г) Изчисляване на 1 килограм телесно тегло. Първите два дни тялото ви се опитва да се храни самостоятелно, благодарение на собствения си гликоген - удобно гориво. Преминавайки към такава самодостатъчност, тялото ви бързо използва запасите от гликоген в мускулите и черния си дроб. Тогава умното тяло започва да разгражда запасите си от мазнини. До края на втория ден има максимално ускорение. Освен това тялото включва защитни функции, възприемайки липсата на въглехидрати като животозастрашаваща ситуация. Метаболизмът и протичането на процеса на загуба на мазнини се забавя. Тъй като тялото ви се опитва да съхранява мазнини в резерв и се приема за мускулни клетки. Това обяснява бързата загуба на тегло в началото на "гладната" диета и замразяването на сметището за следващите 2-3 дни. Стимулирайте метаболизма, преминавайки към 5-ия ден от диетата.
  • На 5-ти ден увеличете съдържанието на въглехидрати и намалете количеството на протеини (Въглехидратите внасят до 5-6 грама. Протеините - само 1-2 грама) Относно теглото на тялото ви. Механизмът на промяната е прост. Засилваме метаболизма с допълнителни въглехидрати, които попълват запасите от гликоген. Тялото изразходва мастните запаси през този период.

Промяната на схемата е допустима във всяка последователност, удобна за вас. Например през почивните дни можете да се заредите с въглехидрати, а от понеделник до петък почти да ги елиминирате от диетата. Индивидуалността на схемата предполага вашия избор. Можете да експериментирате. Във всеки случай можете да се уверите, че принципът на редуване в комбинация с диета без въглехидрати е много ефективен начин за намаляване на теглото.

Въртенето с въглехидрати има много предимства

  • Има активиране на метаболизма. При постоянна промяна в съотношението протеини-въглехидрати и въглехидрати-протеини метаболизмът не се забавя.
  • Физическо благополучие. С тази диета можете да правите фитнес във фитнеса, избирайки 3-4 дни за занятия. Идеалното време за занятия е сутринът от 4 дни.
  • Психологическото състояние е отлично. Сънливост и летаргия отсъстват. Диетата може да бъде разнообразна и в деня на "високия" прием на въглехидрати, можете да се почерпите с вкусно.