Продукти за сушене на тялото

Идва момент, в който спортистът решава да има не просто маса, а релефни мускули без подкожна мастна тъкан. За да постигнете тази цел, понякога се налага да прибягвате до помощта на различни лекарства. Обикновено това се дължи на необходимостта от подготовка за отговорно състезание. Много мъже и жени, които са далеч от професионалните спортове, които просто искат да изглеждат добре, също използват такива средства, което не е особено добре дошло, ако човек изобщо не тренира.

съдържание

  • 1 Какви лекарства се използват през периода на сушене?> 1.1 Кленбутерол
  • 1.2 Йохимбин
  • 1.3 ефедрин
  • 1.4 Блокери на въглехидрати
  • 1.5 L-карнитин
  • 1.6 Метформин

Какви лекарства се използват през периода на сушене?

Възможно е да се отървете от мастния слой, без да вземете специални инструменти, но само време и усилия ще се изискват много повече, а самият процес ще трябва да бъде постоянно наблюдаван, което е доста трудно, особено за начинаещи. Курсовата програма за изгаряне на мазнини трябва да бъде разработена от професионалист, а не само от познат или приятел, с когото заедно ходят в същия фитнес. Спортистите, които решат да използват лекарства за изгаряне на мазнини, трябва да изберат за себе си такова, което ще постигне целта си. Има много инструменти, използвани от спортисти по време на сушене, но най-популярните са представени по-долу.

Кленбутерол

Повечето спортисти по време на периода на сушене използват това лекарство, което се предписва на хора с бронхиална астма за медицински цели. Атлетите често приемат заедно с него Тироксин, Кетотифен и други лекарства, които усилват ефекта на изгарянето на мазнините. Лекарството не е анаболен стероид, предлага се по лекарско предписание. Той демонстрира антикатаболни и леки анаболни ефекти, спомага за увеличаване на показателите за сила и намаляване на апетита. Тези действия на Кленбутерол се проявяват напълно само когато се спазват дозировката и времето на приемане, тоест спортистът ясно следва изготвения план на курса.

йохимбин

Това е афродизиак, който повишава мъжкото либидо, но има висок липолитичен ефект. Последното направи лекарството популярно сред производителите на спортно хранене. Дневната доза, която може да се използва при сушене, е от 10 до 20 милиграма. Йохимбинът не трябва да се приема с храна.

ефедрин

Друго ефективно лекарство, което помага да се отървете от телесните мазнини и излишното тегло. Той отлично потиска апетита и демонстрира стимулиращ ефект. В клиничната медицина се предписва за лечение на бронхиална астма и редица други заболявания. Най-често срещаният комплекс е ECA, тоест ефедрин + кофеин + аспирин. От известно време производителите на спортни храни използват ECA като съставка за различни добавки. Обаче тогава такива мазнини горелки бяха забранени.

Въглехидратни блокери

Това е вид спортно хранене, използвано като ефективно средство за премахване на телесните мазнини. Той блокира производството на ензими, които разграждат въглехидратите, което позволява на тялото да получава много по-малко калории, отколкото с храната.

L-карнитин

Повечето спортисти погрешно смятат, че тази добавка няма ефект върху процеса на изгаряне на мазнини. Това се дължи на факта, че резултатът е по-нисък от този на другите изгарящи мазнини. Този вид спортно хранене също елиминира подкожните мазнини. Действието му се основава на транспорта и разграждането на мазнините, придружено от освобождаването на енергия.

метформин

Това лекарство, предназначено за лечение на диабет, има ефект на изгаряне на мазнини. Основното му предимство е липсата на каквито и да е странични ефекти. Последното е вярно само при спазване на правилата за кандидатстване и приемане.