Анавар (оксандролон)

Оксандролон, издаден от SearleLaboratories през 1964 г., е изкуствено синтезиран анаболен андрогенен стероид. В продажба той е представен под такива търговски имена като Anavar, Vasorome, Oxandrin и Anatrophil. Наличието на хетероцикличен А пръстен в структурата означава, че въглеродният атом се заменя с кислороден атом.

Разработването на стероида, като повечето AAC, се извършва изключително за медицински цели. Оксандролон се използва като лекарство за укрепване на костите, регенериране на кожата след изгаряния. Използва се при лечението на синдрома на Търнър и анемия, борбата срещу ХИВ инфекцията. Доста скоро след като влезе на пазара, Anavar твърдо влезе в списъка на стероидите, използвани в спортната фармакология, но той е в списъка на забранените за професионалисти.

съдържание

 • 1 стероиден профил
 • 2 ефекти от използването на оксандролон
 • 3 курс Oxandrolone Solo
 • 4 Комбиниран курс
 • 5 Възможни странични ефекти
 • 6 Анавар стероидни отзиви

Стероиден профил

Oxandrolone има следните характеристики на стероиден профил:

 • 400% анаболни и само 25% андрогенни ефекти на тестостерон;
 • нулева ароматизация - превръщане в естроген;
 • слаб, а в някои случаи умерен ефект върху черния дроб;
 • продължителност на експозицията до половин ден (12 часа);
 • време за откриване след анулиране до 45 дни (1, 5 месеца);
 • предлага се под формата на таблетки.

Anavar е един от най-добрите и безопасни стероиди за жените. Това се дължи на минималния риск от евентуална проява на отрицателни реакции.

Ефекти от използването на Oxandrolone

Лекарството има следните ефекти:

 • Увеличава мускулната твърдост и издънки. Това е първостепенен ефект, който е високо оценен от културистите. Комбиниран курс с Oxandrolone по време на периода на сушене ви позволява да получите мускулна релефна маса без никакво натрупване на течност.
 • Увеличава силата. Това послужи като доста широко разпространен стероид сред спортисти, боксьори, спортисти, участващи в дисциплини с теглови категории.
 • Изгаря телесните мазнини.
 • Активира производството на растежен хормон.

Oxandrolone Solo Course

Лекарството се препоръчва с цел увеличаване на релефа на мускулите. Стероидът не е подходящ за наддаване на тегло. Той показва изключително ниска активност за наддаване на тегло, което прави използването на Anavar доста скъпо за тази цел. Максималният ефект се усеща от спортисти, които имат добра мускулна маса и средно съдържание на мазнини. Препоръчителната продължителност на соло курс е от 6 до 8 седмици, а дневната доза е 20-80 mg. Широка гама от приеманото количество стероид зависи от индивидуалните характеристики.

Следните фактори влияят върху избора на оптималната доза на лекарството: опитът на спортиста с андрогенни и анаболни стероиди, физиологични възможности и функции, тренировъчни програми, цел и други подобни показатели. Невъзможно е да се очаква максимален ефект от приема на Oxandrolone без предварително медицински пълен преглед и консултация със специалист. Курсът на приема на Anavar изисква внимателно наблюдение на физиологичните параметри, за да се направят навременни корекции.

Приемането на стероид е най-добре на нарастваща основа. Трябва да започнете с минимум 20 милиграма и след това да повишите дозировката до оптималната скорост. За да се балансира хормоналният фон и да се сведат до минимум страничните ефекти, се препоръчва да се раздели количеството на приеманото лекарство няколко пъти на ден. След курсовата терапия (PCT) започва на третия ден след оттеглянето на Oxandrolone. Тя включва прием на 10 mg Тамоксифен дневно в продължение на 7-14 дни. Засилването на ефекта позволява компетентно спортно хранене.

Комбиниран курс

AAC, взети заедно с Anavar, трябва не само да повишат ефективността на курса, но и да сведат до минимум рисковете от негативни последици. Предпочитание трябва да се даде на силно андрогенни стероиди. Това са най-различни тестостерони, Сустанон или Примоболан.

Комбинираните курсове предполагат намаляване на оптималната горна граница на Oxandrolone до 40 mg на ден. Препоръчва се само курс Solo за жени, като приемът на Anavar с други лекарства е силно нежелателно.

Възможни странични ефекти

Оксандролонът е 17-алфа-аклилиран стероид, но той няма силно отрицателно въздействие върху черния дроб. Според текущите проучвания минималната доза не влияе на чернодробните ензими. Не ароматизира и не проявява естрогенна активност. Страничните ефекти от Anavar се дължат на способността му да понижава, макар и леко, собствения си тестостерон.

Органът, ако препоръчителната оптимална доза е надвишена, счита това за сигнал за напълно спиране на собствения си синтез на тестостерон. Систематичната злоупотреба със стероиди може да причини атрофия на тестисите. Следвайки инструкциите за лекарството, препоръките на специалист, вероятността от някакви странични ефекти се намалява до един процент.

Анавар стероидни отзиви

Спортистите, приемащи стероид в подготовка за състезанието, оценяват ефекта на високото изгаряне на мазнини на лекарството, способността му да увеличава силата, без бърза мускулна печалба. Според прегледите ефектът, получен от приема на Oxandrolone, е напълно съобразен с високата цена. Лекарството е скъпо, което се използва от професионалисти, а не начинаещи.

Жените оставят положителни отзиви за Anavar, характеризирайки го като безопасен стероид. Употребата на лекарството в диапазона от 10 до 20 mg позволява на нежния пол да избегне всякакви странични ефекти.