Glavni » general » 3 GB mobilni internet podataka za N1,000 na putu

3 GB mobilni internet podataka za N1,000 na putu

general : 3 GB mobilni internet podataka za N1,000 na putu

Mobilni podaci trenutačno su skupi. Vrlo skupo. Ako imate mjesečni proračun od 1000 N1, najviše možete dobiti jer je to 200 MB. Ako vam je potrebna 1GB mobilnog interneta, za to morate imati barem N3, 000 proračun. Nedavno sam naišla na sljedeći cvrkut:

Ja san dan kada 3GB podatkovni plan će ići za tisuću naira samo. Naglasak na DATA

- Pundit (@CaptSpacely) 19. lipnja 2013


Odgovorio sam mu da će se to dogoditi i uskoro. Razlog zbog kojeg sam dao je da postoji toliko neiskorištenih kapaciteta koji leže u padu da je put da se padne cijene ako se oni koriste. Na kraju prošle godine, Nigerija je imala ukupni kapacitet od 9, 88 Tb / s (terabits u sekundi). Prema insideru, trenutno se koristi manje od 10% tog kapaciteta. Postoji ogromna količina nedovoljne iskorištenosti kapaciteta.

Glavni jedan kabel nedavno preimenovan u Main One. Preobraženje je obilježilo zaključak evolucije tvrtke od podmorske kabelske tvrtke do punopravnog davatelja komunikacijskih usluga, a sada nudi rješenja od posljednjih kilometara. Očito je da je Main One primijetio jaz u isporuci zadnje milje i stupio je da bi pomogao premošćivanju.

Nigerija treba jeftiniji pristup internetu, ali potreba nadilazi samo to. Postoji potreba za pouzdanim pristupom internetu. Optička vlakna dobar su način za isporuku te pouzdanosti, a tvrtke poput Main One i drugih se bore s tim. Ostaje da se vidi koliko dobro bežični pružatelji usluga mogu porasti na izazov i poboljšati kvalitetu usluga svojih paketa mobilnog interneta. Preko zemlje, pretplatnici na mobilnim internetima imaju puno pritužbi na 3G usluge koje ne žive do oznake "širokopojasni". Možemo se nadati da će se stvari uskoro promijeniti.

Također pročitajte: Smartphone Upgrader 2017 pretvara vaš Android telefon na iPhone X

Beyond Fiber i GSM bežični, novi stupac pružatelja usluga stiže na scenu, postavljajući Wi-Fi vrućih mjesta tu i tamo. Širokopojasni kisik je jedan od njih. Kisik već pokriva nekoliko javnih lokacija u Lagosu. To znači da korisnici pametnih telefona i tableta mogu pristupiti internetu putem Wi-Fi mreže na sve većem broju mjesta diljem metropole. Isto se događa iu nekim drugim gradovima širom zemlje. Stvari se mogu samo bolje odavde.

Dopustite mi da ponovim riječi kapetana Spacelyja: Imam san. Ja san dan kada 3GB mobilni internet podataka plan će koštati N1, 000 samo. I predviđam da će ovaj san uskoro biti aktualiziran.

Preporučeno
Ostavite Komentar