Glavni » general » 3G i 4G LTE ispiru bateriju vašeg smartphone-a brže od WiFi

3G i 4G LTE ispiru bateriju vašeg smartphone-a brže od WiFi

general : 3G i 4G LTE ispiru bateriju vašeg smartphone-a brže od WiFi

Svi želimo brz pristup internetu na našim pametnim telefonima i mobitelima. Dostupne opcije su 3G, 4G LTE i Wifi. Gledamo kako se troje uspoređuju s obzirom na potrošnju baterije.

To je tehnička činjenica: 3G i 4G LTE odvodnja baterija brže od WiFi. Kao takav, ako želite očuvati bateriju na pametnom telefonu dok uživate u širokopojasnim brzinama, povežite se putem WiFi veze. Ako vam je vijek trajanja baterije važniji od brzine i nemate WiFi hotspot, promijenite mobilnu mrežnu vezu s 3G na 2G. Vaš će se telefon povezati preko GPRS / EDGE, što je znatno sporiji od 3G, ali ćete znatno dugo trajati baterije.

Ako morate koristiti mobilni internet putem svog mrežnog operatora, imajte na umu sljedeće:

  • GPRS / EDGE daje najsporije brzine i najduži vijek trajanja baterije. Ne bismo im trebali spomenuti ako tražite mobilnu širokopojasnu mrežu
  • 3G (pokriva 3.5G i 3.75G) mnogo je brži, ali baterija će se više ispuštati
  • 4G podržani mobiteli (ako vaš operator pokreće 4G LTE mrežu) će vam dati čak i brže brzine od 3G, ali će odvoditi baterije čak i brže

Pravilo je to s mrežnim podacima: brže ćete ići, što više goriva spali. Jednostavan. Ali ako imate WiFi na raspolaganju, vaš je najbolji način snimanja dobre brzine bez pražnjenja baterije za nekoliko sati. Zato budite u potrazi za Wi-Fi vrućim mjestima - komercijalni ili besplatni. Ako ćete koristiti besplatnu Wi-Fi hotspot, budite svjesni sigurnosnih rizika koji su uključeni.

Također pročitajte: Kako ažurirati svoj Ubuntu telefon na UBports Ubuntu Touch?

Naravno, budući da proizvođači nastavljaju optimizirati radijske performanse na svojim 4G podržanim mobitelima, najnoviji 4G mobilni uređaji iscrpljuju manje energije nego što su to učinili u prvim godinama tehnologije.

Preporučeno
Ostavite Komentar