Изсушаващ креатин

За да постигнат тази цел, спортистите приемат различни спортни добавки. Феновете, които искат да се отърват от излишните телесни мазнини, често използват креатин. Полезността му се състои не само в стимулирането на растежа на постна мускулна маса без мазнини, но и във факта, че благодарение на добавката се увеличават показателите за издръжливост и сила.

Креатинът по правило се използва в периоди на натрупване на мускулна маса, но тези, които изсушават, също пият добавката. Начинаещите, които наскоро са започнали да тренират и нямат опит с приемането на спортни добавки, се интересуват от въпроса дали е възможно да го приемате по време на натрупването на релефа.

Мога ли да приемам креатин, докато отслабвам?

Проучванията доказват способността на креатина да задържа вода в тялото. Процесът на изгаряне на мазнини не се променя след приема на добавката, но натрупаната течност предотвратява образуването на неравности.

Причините, поради които креатинът се приема на сушилня, са защото добавката:

  • повишава издръжливостта по време на тренировка и следователно ви позволява да изгаряте повече калории;
  • спомага за увеличаване на силата по време на периода на сушене, което ви позволява да продължите да тренирате и да издържате на натоварвания, когато диетата, която е претърпяла промени, не може да попълни енергията;
  • Той допринася за растежа на мускулна маса без мазнини, което е практически невъзможно да се направи без прием на креатин, тъй като загубата на тегло и натрупването на мускули едновременно не е възможно, но добавката минимизира загубата на обем.

Креатинът има само един минус - добавката задържа течност в мускулите. Този недостатък е важен само за тези, които се подготвят да се състезават в състезания. За спортистите, които искат да се отърват от излишните мазнини, тоест да изсушат, този аспект е незначителен. Водата ще напусне веднага след изтеглянето на креатина.

Как да приемате креатин по време на сушене

Добавката се предлага в различни форми. Най-ефективният е монохидрат. Препоръчва се да го използвате както при сушене, така и в периода на натрупване на мускулна маса. Дневният прием на добавката е 5 грама.

Това не е единственият начин да приемате креатин. Може да се използва с използването на товарене, когато първите пет дни отнеме 20 грама, а след това намалете скоростта до 3-4 грама. Както показаха последните научни изследвания, тялото не е в състояние да абсорбира повече от 5 грама на ден и следователно пиенето на добавката в големи количества не е препоръчително.

Изсушаващият креатин може да се пие и с други добавки. Това могат да бъдат аминокиселинни комплекси (по-добре е да изберете BCAA), протеини, изгарящи мазнини, преди тренировки и така нататък. Добавката не се препоръчва да се използва едновременно с кофеин. Веществата не се комбинират помежду си, а конфликтират. Има изключения, но трябва да се прочете отделна статия за тази информация.

резюмиране

Креатинът по време на периода на сушене е полезен и помага да продължите да тренирате и поддържате силата. Добавката стимулира процеса на изгаряне на мазнини, като същевременно запазва мускулната маса, което е просто невъзможно да се направи без приема на лекарството. Освен това, благодарение на креатина, ефективността по време на тренировка се подобрява. Трябва да се има предвид, че при претегляне резултатите са почти или напълно невидими. Това се дължи на задържане на вода, но след изтеглянето на креатина, когато течността изчезне, ефектът на загубената мазнина ще се отрази на теглото.