Как да изтеглите преса у дома? Упражнения за момичета и мъже

Мъжете и жените могат лесно да приведат тялото си във форма, без да напускат дома си. Основното е да изберете набор от упражнения, които ще работят при необходимост. От тази статия ще научите как да изпомпвате пресата за момичета и мъже у дома. Започнете да тренирате още днес и само след няколко седмици ще забележите резултата!

съдържание

 • 1 Основни предимства на пресована преса
 • 2 Как да изпомпваме момичета у дома
  • 2.1 упражнения за преса за момичета
 • 3 Как да изпомпаме мъжете у дома
  • 3.1 Най-добри упражнения за мъже
 • 4 Заключение

Основните предимства на изпомпваната преса

Няма жена, която да не мечтае за красив, плосък корем. Да, и мъжете искат да имат силни кубчета, а не бирено коремче. Ето защо е толкова важно редовно да изпълнявате коремни упражнения. Те ще ви помогнат:

 • вземете красиво напомпано тяло;
 • чувствайте се като добре поддържан човек;
 • по време на тренировка се произвежда ендорфин, което означава, че те развеселяват;
 • със сигурност, другите ще забележат променената ви фигура;
 • редовни упражнения тренират не само тялото, но и силата на волята;
 • Упражненията помагат за изграждането на мускулната рамка на тялото.

По време на упражнението се тренират големите коремни мускули, което оформя красива талия. Вярно е, че не трябва да забравяме, че самото упражнение не е достатъчно. Опитните обучители казват, че трябва да започнете да тренирате красива преса в кухнята. В края на краищата, ако красивите мускули са маскирани от слой мазнини, няма много смисъл от тях. По-добър резултат ще бъде постигнат чрез комбинация от диета и редовни тренировки.

Важно е да запомните, че домашните тренировки могат да бъдат опасни. Ако упражнението се изпълнява неправилно, не може да се избегнат мускулни навяхвания и дори коремна контузия. Ето защо е важно да правите упражненията внимателно и да не продължавате, ако чувствате силна болка.

Също така не бива да се забравя, че мъжката и женската анатомия имат редица разлики. Много упражнения за пресата са подходящи само за мъже, но за жените могат да причинят вреда. Затова изберете програма за обучение с повишено внимание.

Как да изпомпваме момичета у дома

Смята се, че женската фигура трябва да бъде достатъчно крехка и елегантна. Като се грижат за себе си, момичетата купуват козметика и избират красиви дрехи. Облеклото обаче няма да изглежда правилно, ако крие отпуснат корем. Ето защо е важно да следите фигурата, особено ако възрастта наближава 30. Редовните упражнения ще ви помогнат да избегнете увиснал корем. Разбира се, важно е да се работи не само върху коремните мускули, но и върху глутеалните мускули, както и върху ръцете.

Коремната преса се състои от няколко мускулни групи. Най-важните от тях са ректусът и косите мускули. Удобно е да разделяте ректусния мускул на долния и горния мускул, въпреки че в действителност той е единичен.

Провисването на корема става причина за недостатъчна тренировка на долните мускули на пресата. При жените този мускул е по-слаб, отколкото при мъжете: именно поради тази причина момичетата често имат леко заоблен корем. Важно е жените да поддържат мускулите на долния корем в тонус, за да избегнат появата на слой мазнини в корема.

Вкъщи ще бъде доста трудно да изпомпате пресата, докато на нея се появят кубчета. Можете обаче да постигнете плосък корем.

Описаните по-долу упражнения са създадени специално за жени. Можете да ги изпълнявате у дома. Важно е да запомните, че преди да започнете тренировката, мускулите трябва да се затоплят. Освен това е забранено изтеглянето на пресата след обилна вечеря. Препоръчително е да тренирате в стая, където няма течения, в противен случай рискувате да настинете в бъбреците си.

Преса упражнения за момичета

кърлинг

Свийте коленете си, сложете ръцете си зад главата. Извийте тялото към коленете. В този случай гърбът не е необходимо да се държи равномерно: леко го заоблете, така че стомахът да е натоварен колкото е възможно повече. Повторете упражнението няколко пъти;

Повдигане на краката

Не легнете по гръб, протегнете краката си. Вдигнете краката си бавно, така че да образуват прав ъгъл с тялото. В това положение заключете за няколко секунди. След това се върнете в изходна позиция. Упражнението трябва да се повтори няколко пъти. Редовно извършване на повдигане на краката, можете да станете собственик на кубчетата в пресата;

велосипед

Легнете на пода, сложете ръцете си зад главата. От своя страна докоснете лакътя на противоположното коляно (десен лакът-ляв коляно и обратно). В същото време краката ви трябва да извършват такива движения, сякаш въртите педал на невидим велосипед;

Статично упражнение

Легнете по гръб и опирайте лактите си на пода. Под лек ъгъл повдигнете краката си от пода, замръзнете в това положение. Трябва да почувствате как мускулите ви се стягат.

Изпълнявайки упражнения, е много важно да не се напрягате. Най-добре е постепенно да увеличавате натоварването и да не се опитвате да изпълнявате двойната норма наведнъж. Такъв подход не само няма да ви позволи да получите желания резултат, но и може да причини нараняване на мускулите на коремната преса. Първо правете леки упражнения, които ще затоплят мускулите, след това преминете към по-сложни.

Как да изпомпваме мъже у дома

Един красив, добре поддържан мъж трябва да има напомпана преса. Шест зарчета са резултат от постоянни и сравнително дълги тренировки. Можете да постигнете този резултат, като редовно посещавате фитнес залата. Мога ли да притискам до шест зарчета у дома?> Най-добри упражнения за мъже

кърлинг

Това упражнение е доста просто, но в същото време ефективно. За целта легнете на пода и огънете краката си до коленете. Ръцете трябва да бъдат навити зад главата. Повдигнете тялото така, че да докосва коленете ви. След това се върнете в легнало положение. Повторете упражнението 30-50 пъти;

- бреза за коремни мускули. Повдигнете краката си под ъгъл от 90 градуса. Откъснете раменете от пода и се опитайте да докоснете краката си с върха на пръстите. Замръзнете за няколко секунди и се върнете в изходна позиция. Краката трябва да останат удължени нагоре през цялото упражнение. След като се върнете в изходна позиция, започнете отново да посягате към краката си, без да правите пауза;

велосипед

Това упражнение помага на мъжете да постигнат красив корем, както и на жените. Велосипед се счита за едно от най-добрите упражнения за коремните мускули;

Упражнение за по-ниска преса

Откъснете краката от пода и ги изправете. Заключете по такъв начин, че краката ви да са на 15 сантиметра от пода. В това положение трябва да се задържите за 30-40 секунди. Спуснете краката си към пода и направете почивка за 60 секунди. Ако правите това упражнение правилно, трябва да почувствате, че мускулите на вашия корем буквално „горят“ от напрежение.

заключение

Благодарение на описаните по-горе упражнения, както и правилното, балансирано хранене, бързо можете да станете собственик на красива преса, която ще се превърне във ваша гордост. Всяко упражнение е високоефективно и ако се изпълнява в комбинация, резултатът ще надмине всички очаквания.

Само няколко месеца домашно обучение - и ще намерите изпомпана преса. Отървете се от излишната мазнина и увисналото коремче, защото те не само развалят външния вид, но и влияят негативно на здравето ви. Например, учените са доказали, че колкото повече човек има стомах, толкова по-висок е рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Така че, за да живеете дълъг живот, трябва да изоставите мазни и пържени храни и да започнете да наблюдавате тялото си, като обръщате специално внимание на пресата. Да, а красивата напомпана преса подобрява самочувствието и самочувствието както на мъжете, така и на жените по-добре от работата с психолог.

Не отлагайте началото на тренировката: колкото по-рано започнете да тренирате, толкова по-бързо ще забележите резултата. Освен това сезонът на плажа е точно зад ъгъла!