Ектоморф гейнер

Ектоморфите са хора, които по правило имат тънка физика, което е много по-трудно да се изгради добра мускулна маса. Това се дължи не само на външни физически данни, нисък процент телесни мазнини, но и на ускорена метаболитна скорост. За да постигнат напредък в процеса на увеличаване на мускулния обем, ектоморфите трябва да увеличат обичайното съдържание на калории в ежедневната си диета. За тези цели подобна спортна добавка като гейнер е перфектна. Не е достатъчно обаче само да купите този продукт, трябва да знаете кои марки се считат за най-добрите от най-добрите.

съдържание

  • 1 Какво е гейнер "> 2 Най-добри гейнери за ектоморфи
    • 2.1 № 1 "True-Mass" от BSN
    • 2.2 № 2 „Сериозна маса“ от Optimum-Nutrition
    • 2.3 № 3 "Мега Гейнер" от компанията Dimatize
  • 3 Как да готвя гейнер?

Какво е печалба?

Това е изкуствено синтезирана въглехидратно-протеинова смес, която е една от най-популярните спортни добавки за спортисти. Приема се за увеличаване на мускулната маса.

Наред с протеините и въглехидратите, гейнерите се състоят от микро и макроелементи, витамини, минерали, аминокиселини, креатин. Процентът на тези вещества е променлив. Такава многокомпонентна композиция има благоприятен ефект върху редовно трениран спортист.

В една порция на гейнер се съдържат между 500 и 1500 килокалории. Високата енергийна стойност позволява на ектоморфа да получи необходимия брой калории, което позволява да се изгради мускулна маса.

Най-доброто време за консумация се счита за „въглехидратен прозорец“, който настъпва веднага след края на силовите тренировки. Това дава възможност да се възстанови изразходваната енергия и сила, да се потисне катаболизмът - процесът на разрушаване на мускулните влакна.

Най-добрите гейнери за ектоморф

Не бива да купувате добавка със съмнително качество. Препоръчва се да се съсредоточите върху продукти от най-добрите производители:

№ 1 „True-Mass“ от BSN

Около 36 процента от този гейнер е висококачествен протеин. Той съдържа високо съдържание на различни макро- и микроелементи, въглехидрати. Има нисък гликемичен индекс, той се абсорбира бавно, което осигурява равномерно увеличаване на енергийния баланс за дълго време. Според препоръките на производителя, той трябва да се консумира веднага след тренировка, което ви позволява едновременно да възстановите силата и да сведете до минимум образуването на мастни натрупвания на фона на увеличаване на ефекта от растежа на мускулните влакна.

№ 2 "Сериозна маса" от Optimum-Nutrition

Предимство е разработено специално за ектоморфи. Една порция на гейнер съдържа 1500 килокалории, от които 250 грама са въглехидрати, а 50 грама са протеини. Продуктът съдържа кератин, който инхибира молекулите на свободния азот, присъстващи във всяка аминокиселина, както и микроелементите и витамините. Нормата за първото приложение е от 30 до 50 грама.

№ 3 "Мега Гейнер" от компанията Dimatize

Страхотен за ектоморфите, той е широко известен със сладкия си вкус и висока ефективност. Този гейнер се състои от висококачествен суроватъчен протеин, млечен протеин, царевично нишесте, соево масло. Продуктът е създаден специално за ектоморфи и се превръща в отличен помощник при увеличаване на показателите за здравина и придобиване на добра маса.

Тези три доказани продукта ще бъдат незаменими за тези, които по природа са тънки, но искат да натрупат мускулна маса, активно тренирайки.

Как се готви гейнер ">