Кардио отслабване

За да може кардио тренировката да постигне целта си, трябва да знаете основните правила за извършване на този вид физическа активност, както и кога е най-добре да изпълнявате кардио - преди или след силовите тренировки.

съдържание

 • 1 Какво означава "кардио"?> 2 Кардио и загуба на тегло
 • 3 Колко опасно може да бъде бягането?
 • 4 Ролята на кардиото преди и след тренировка с тежести
 • 5 Кардио тренировки за изгаряне на мазнини
 • 6 Как да направим кардио възможно най-ефективен?
  • 6.1 Късо кардио като част от загряване
  • 6.2 Активното кардио не е за всеки.
  • 6.3 Сърдечната честота е от първостепенно значение
  • 6.4 Правилно време

Какво означава кардио работа?

Да правиш кардио означава да изпълняваш физически упражнения, които увеличават сърдечната честота. В резултат на такава дейност се подобрява работата на сърдечния мускул и съдовата система, развива се издръжливостта и се активира метаболитният процес.

Има много видове кардио тренировки. Следните бяха най-популярни: часове по гребане и аеробика, скачане на въже, плуване, бягане, ски. За един час от такова обучение се изразходват между 400 и 600 килокалории. Кардиото често се представя като най-добрият начин за справяне с излишните килограми и мазнини, което не е напълно вярно.

Кардио и отслабване

Връзката между изгорените калории и кардиото, изразходвано за този или онзи вид кардио, което повечето хора, които искат да отслабнат за тренировките си, предпочитайки да бягат, а не да ходят, могат да причинят метаболитни нарушения. Това се дължи на комбинацията от рязко намаляване на диетата с изтощителни писти.

Количеството изгорени калории по време на кардио зависи повече от средната сърдечна честота, отколкото от вида физическа активност. Колкото по-често бие сърцето, толкова повече енергия се изразходва. Продължителността на занятията също влияе върху разходите за енергия.

Колко опасно може да бъде бягането?

Бягането има положителен ефект върху човешкото здраве, но не е най-лесният и лесен вид кардио. Неправилната техника, твърде твърдата повърхност, неподходящите обувки са фактори, които могат да доведат до телесни наранявания. За да стартирате правилно, трябва да научите това.

Джогингът не е за всеки. Те са противопоказани за хора, страдащи от наднормено тегло, тъй като поради ударни натоварвания се увеличава натискът върху ставите, особено коляното, което може да причини развитие на хронична болка. Ездата или плуването ще бъдат много по-безопасни.

Ролята на кардиото преди и след тренировка с тежести

Загряване с кардио с продължителност от четири до седем минути е чудесен начин да подготвите тялото за предстоящите натоварвания. Ускорява притока на кръв, повишава телесната температура. Основното е да се следи пулсът, честотата на който трябва да бъде на нивото от 130-150 удара / мин.

Кардио, изпълнено след основната тренировка, помага да се отърве стомаха и страните на мастния слой, да се увеличи релефът на мускулите. Най-ефективните в това отношение са кръговите и интервални кардио тренировки.

Кардио тренировка за изгаряне на мазнини

Механизмът за освобождаване от телесните мазнини започва след изчерпването на гликогена - мускулния въглехидрат, съхраняван от мускулите. Това може да се постигне, когато се практикува кардио за най-малко четиридесет и пет минути или веднага след приключване на силовите тренировки.

Не надценявайте ролята на спорта в процеса на отслабване. Изключването на нежелана храна от диетата и намаляване на общия прием на калории до умерено ниво носят много по-осезаем резултат. По-лесно е да предотвратите излишък от калории, отколкото да се справите с последиците от нескромното или неправилно хранене.

Как да направим кардио възможно най-ефективен ">

Късо кардио като част от тренировка

Подходящ за тези, които искат да отслабнат, и за спортисти, които тренират да изграждат мускули. Извършването на леко кардио като част от загряване за предстоящото обучение ви позволява да подготвите тялото и мускулите си за стрес, за да направите занятията по-продуктивни.

Активното кардио не е за всеки.

Подобна физическа активност влияе негативно върху растежа на мускулите, не може да се комбинира с упражнения, насочени към увеличаване на релефа. Тялото не е в състояние да увеличава и намалява телесното тегло едновременно.

Сърдечната честота е от първостепенно значение

Количеството изгорени калории зависи повече от сърдечната честота и продължителността на тренировката, отколкото от вида дейност. Четиридесет минутно занимание на гребна машина със средно темпо е много по-ефективно от десетминутното бягане с висока скорост.

Правилният момент

Най-добре е да се занимавате с високоинтензивни, кръгови и други видове кардио тренировки, за да отслабнете, когато запасите от гликоген са изчерпани, кръвната захар е понижена например на празен стомах сутрин.

Кардиотренировката стимулира сърдечно-съдовата система, те са важни не само за затопляне, но и за използването на захар като хранителен източник, което води до процеса на изгаряне на мазнини, тоест за намаляване на телесното тегло.