Бодибилдинг бебешка храна

Бодибилдърите, които се занимават със силова тренировка не на професионално, а на аматьорско ниво, искат не само да бъдат добре напомпани, но и да имат красив релеф и пропорционално развито тяло. За да постигнат такива резултати, спортистите често експериментират с различни методи и хранителни добавки. Много културисти се интересуват от това как бебешката храна "Kid" е наистина ефективна за тренировки. Някои решават да го тестват лично, други, напротив, първо търсят информация за целесъобразността на включването на такава добавка към диетата си в Интернет.

Съставът и характеристиките на детската храна

На рафтовете на магазините има много разновидности на храна за най-малките. Съставът и характеристиките до голяма степен зависят от марката. Почти всеки производител има свой собствен „марков“ набор от съставки, който отличава продуктите от останалите аналози. Детската храна, противно на общоприетото схващане, не е богата на протеинов състав. Съдържа само 10 до 20 процента протеин. Повечето от продукта са мазнини и въглехидрати. Това означава, че сравняването на детската храна с протеиновия комплекс е погрешно. Продуктът е по-скоро като печалба.

Такъв състав прави храненето за бебета подходящо изключително за ектоморфи - хора с тънка физика по природа, изпитващи висока нужда от въглехидрати за напълняване. Дебелите атлети трябва да се въздържат от ядене на бебешка храна, тъй като това може да провокира увеличаване на подкожните мазнини.

По този начин този продукт има два съществени недостатъка:

  1. нисък процент протеин, който е необходим на спортистите за висококачествен мускулен растеж;
  2. голямо съотношение на въглехидрати и мазнини, които се отлагат в мастния слой под кожата.

Освен това трябва да се вземе предвид високата цена на продукта. Сравнявайки цената на бебешката храна с протеинови комплекси от световно известни производители, можете да видите, че купуването на последната е много по-изгодно. Продуктът има своите предимства. Бебешките формули са обогатени с витамини и минерали, с които спортните комплекси не могат да се похвалят, но дозировката им е осезаема само за тялото на малко дете, но не и за възрастен, който също активно тренира. С други думи, ползите от такова хранене са само за определен ограничен брой спортисти, а не за всички.

Как да приемате бебешка храна

Бодибилдърите, които съзнателно решават да използват бебешки храни, трябва внимателно да прочетат инструкциите от производителя. По-голямата част от такива продукти се отглеждат или с вода, или с мляко.

За да увеличат количеството на консумирания протеин, културистите обикновено избират млякото. Днес малко спортисти прибягват до ядене на бебешка храна, но имаше време, когато тя наистина беше в голямо търсене. През деветдесетте години на миналия век културистите дори не развъждат продукта, а ядат прахообразни смеси в суха форма, тъй като тогава нямаше протеинови комплекси в продажба.

Отзиви за бодибилдинг за бебешка храна

Огромен брой теми и дискусии в тематични сайтове и форуми са посветени на храненето на бебето в културизма. Отзивите, които спортистите оставят за този продукт като добавка за изграждане на мускули, са предимно отрицателни. Това се улеснява от състава на смесите. Те съдържат малко протеини, но много прости (бързи) въглехидрати, както и мазнини, които провокират излишното тегло. Високата цена на храната за бебета също е голям минус. За подобно количество можете да закупите висококачествен протеинов комплекс от водещи производители, получавайки значителна част от протеини и минимум вредни мазнини с въглехидрати. Не всеки харесва вкуса на бебешката формула. Както повишаващите теглото, така и протеините са много по-приятни за пиене, затова трениращите атлети, които искат да имат впечатляващи мускули и терени, предпочитат тази конкретна спортна напитка.