Естроген и загуба на тегло

Естрогенът или естрадиолът е женски полов хормон. Той е отговорен за репродуктивната функция и костната плътност. Веществото присъства в тялото на мъжете. Част от техния естрадиол се синтезира от тестостерон чрез ароматизация, а част - от клетки на мастната тъкан. В малки количества силна половина от човечеството се нуждае от него, за да увеличи костната маса. Но при метаболитни нарушения може да има проблеми с този хормон. Повишеното му ниво допринася за увеличаване на телесните мазнини, увеличава гърдите от женски тип и влияе негативно върху психиката и репродуктивната функция. За щастие, съвременната ендокринология и естествената медицина могат да намалят нивата на естрадиол бързо и лесно.

съдържание

 • 1 За какво е естроген?> 2 Какво е преобладаването на естроген?
 • 3 Как влиянието на естрогена влияе на културизма?
 • 4 Методи за самостоятелно понижаване на нивата на естроген
  • 4.1 Изхвърлете пластмасовите контейнери
  • 4.2 Почистете черния дроб по естествен начин
  • 4.3 Контрол на напрежението
  • 4.4 Яжте повече органични храни
  • 4.5 Яжте повече фибри

За какво е полезен естрогенът?

В мъжкото тяло хормонът има само една функция - образуването на плътна костна структура. Д-р П. Мистковски от Медицински център Мейсън твърди, че в здраво тяло част от тестостерона за тази цел се превръща в естрадиол.

Нормата на естрогена при мъжете е от 15 до 60 pg на ml. Това количество хормон позволява не само да поддържа плътността на костите, но и поддържа младежката кожа и стабилизира невро-емоционалното състояние. Хормонът е отговорен и за предотвратяване на хипоксия и помага за предотвратяване на сърдечни и съдови заболявания.

Естрадиол в мъжкото тяло ви позволява да балансирате ефекта на тестостерона върху психиката. Според някои доклади той отговаря за възможностите за механизми за социализация и адаптация към стреса.

Може ли организмът да функционира нормално, ако естрадиолът е в долната граница на нормата "> Какво е преобладаването на естрогена?

Дори мъжете с повишени нива на естрадиол все още ще имат повече тестостерон. Под „разпространение“ се разбира ситуация, при която нивото на женския полов хормон е повишено. Симптомите обикновено корелират с понижените нива на тестостерон:

 • Затлъстяване от женски тип, слоят се отлага върху бедрата и задните части;
 • Гинекомастия - разрастването на жлезиста тъкан на гръдния кош, причинявайки нейното увеличение;
 • Намалено либидо и влошаване на ерекцията;
 • Депресивно психоемоционално състояние;
 • Задържане на течности в тъканите;
 • Блокиране на мускулния растеж

Понякога пишат, че естрадиолът влияе върху растежа на мускулите и то положително. Но излишъкът му може да повлияе на фитнеса не е много добър. Задържането на течности и мазнините не позволяват да се постигнат цели в тази област.

Смята се, че преобладаването на естрогена се дължи на екологията и стреса, но за много посетители на залата това не е така. Ако спортистът е използвал прохормони или SARMs от категорията на законните, той трябва да проведе абсолютно същата терапия след цикъл като след анаболни стероиди. Това ще помогне да се избегнат отрицателните ефекти на повишения естрадиол. Някои вещества, намиращи се в „законните“ добавки за растеж на мускулите, могат да бъдат превърнати в естроген. Повечето хора игнорират PCT, разчитайки на факта, че добавките не са стероиди, но на практика са необходими естрадиолни блокери.

Д-р М. Руиз-Педе твърди, че повишените нива на естрадиол - ситуация, която изисква незабавно лечение, повишаване на този хормон може да доведе до ракови тумори на хормонално зависими тъкани - простатата при мъжете и гърдите при жените.

Как доминирането на естрогените влияе върху културизма ">

Ендокринологът Наташа Търнър пише в книгата си „Хормони и диета“, че доминирането на естрогена може да потиска загубата на тегло. Мастната тъкан е най-големият хормонален орган в човешкото тяло. Инерцията на ситуацията е, че колкото по-голям е процентът на мазнини, толкова повече естрадиол. Затова анализаторите, които твърдят, че повишеното ниво на женските хормони при мъжете - от бирата и соята, са само отчасти правилни. Обикновено са виновни преяждането, поддържането на висок процент мазнини и сравнително ниската мускулна маса. Следователно, за да се намалят нивата на естроген, все още е необходимо да се създаде калориен дефицит, да се изгради мускул и да се изгарят мазнини. Но да постигнете това ще бъде трудно, ако не приложите определени методи за намаляване на нивото на женските хормони.

Методи за самостоятелно понижаване на нивата на естроген

Освен приемането на блокери, които трябва да бъдат предписани от лекар, естествената и холистична медицина ни предлага редица мерки, които ще ни позволят да се освободим от излишните женски хормони.

Отървете се от пластмасовите контейнери

Следете здравето си и носете храна със себе си> Почистете черния си дроб по естествен начин

Хепатопротективните продукти като лимони, липи, цвекло, аспержи, зелени листни зеленчуци и млечен трън помагат за нормализиране на човешкия хормонален фон. Редовната им употреба пречиства черния дроб, който е в състояние да премахне излишния естроген. Поне така смята К. Милиган, лекар по естествена медицина.

Контролирайте стреса

Намаляването на нивата на стрес е важна задача за всеки човек, който се стреми към здравословен хормонален фон. Намаляването на кортизола, хормон на стреса, може да помогне за контролиране на естрадиол и пролактин. Ако стресът се контролира естествено, тялото ще се научи да произвежда повече тестостерон и по-малко естрадиол. Начините за намаляване на стреса включват физическа активност, медитация, спа процедури и хобита. Домашните лекари от тази серия също разпределят контрол върху количеството сън. Ако човек не запълни онези часове, които му трябва да се възстанови, дисбаланс на хомоните е вероятно нещо.

Яжте повече органични храни

По отношение на нашата страна това е по-скъпото „фермерско” месо и зеленчуци от пазара, а не преработените и нарязани пилешки гърди и полуфабрикати от зелени продукти от магазина. Биологичните продукти и зеленчуци не съдържат токсини и всичко, което може да провокира хормонално разстройство.

Яжте повече фибри

Ябълки, круши, артишок, билки и пълнозърнести продукти са с високо съдържание на фибри. Той е в състояние да свърже и премахне излишния естрадиол и да нормализира хормоналния фон на мъжете.

Комплексната употреба на лекарства, които намаляват естрадиола и здравословния начин на живот, може да реши проблема с хормоналния дисбаланс и да помогне за подобряване на здравето и външния вид.