Общи принципи за културизъм

Вие сте нов в очарователния свят на културизма ">

Да започнем с първия, най-важен принцип - бърз растеж на мускулите! Следвайки този принцип, неизменно ще привличате вниманието не само на „колеги в симулаторите“, но и на противоположния пол!

съдържание

 • 1 Принципът на "възстановяване"
 • 2 Принципът на "претоварване"
 • 3 Дневник Принцип
 • 4 Принцип „Мъже и жени“
 • 5 Принцип на "Упражнение"
 • 6 Принципът на "Повторение"
 • 7 Принцип "Подходи (комплекти)"
 • 8 Принципът на "провал"
 • 9 комплекса (разделен)
 • 10 Принципът на "храненето"
 • 11 Принципът на "растеж"

Принципът на "възстановяване"

Какво представлява културизма за вас "> Принципът на" Претоварване "

Виждали ли сте редовни посетители на фитнес зали, които стоят в предишното си време от месеци? Няма мускулен растеж, надут корем, като цяло практически няма промяна! Знаете ли каква е причината? Тъй като те не увеличават теглото на товара. Всеки път едно и също натоварване, една и съща тежест, едни и същи, болезнено познати упражнения. Съответно същия резултат (по-точно отсъствието му).

Помислете: всеки път, при всяка тренировка, която трябва да увеличите натоварването, си поставяйте трудни задачи. Естествено, постепенно, но всеки (!) Момент. Ако мускулите не увеличат натоварването (многократни повторения, повече тежест от предишни натоварвания), мускулите няма да увеличат размера си. Всичко е естествено! Необходимо е да поставите задача с порядък по-висок, за да претоварите мускулите си. Тогава мускулите се адаптират към на пръв поглед преодоляващи задачи и скоро със сигурност ще се изненадате от напредъка! Ще го видите със собствените си очи!

И още. Ако направите този принцип свое мото в тренировките, резултатът ще надмине всичките ви очаквания!

Принципът на дневника

Знаеш тайната на сериозните постижения в културизма "> Принципът на" Мъжете и жените "

Ще ви кажа нещо, което никога не сте очаквали да чуете от мен. Няма разлика между тренирането на по-силния и слабия пол. Има разлика в поставянето на целите. Какво искат жените от обучение? Плосък корем, тонизирани мускули на бедрата и задните части. Ами мъжете? Релефни мускули, абс кубчета, бърз мускулен растеж. Мъжете имат различен хормонален фон, което помага на мускулите им да растат. Така той е положен генетично. Ако жената иска „мъжка“ фигура, тя се нуждае не само от занимания във фитнес залата, но и от хормонални лекарства. А обикновените пътувания до фитнеса само ще направят фигурата й еластична, тренирана.

Принцип на упражнение

Всички упражнения могат да бъдат класифицирани в няколко части:

 • от броя на мускулите, участващи в упражнението (изолиращи, основни).
 • по посока на вектора (дърпане, натискане).
 • според мускулните групи, върху които възниква натоварването (за корема, краката, гърба и т.н.).

На вас, начинаещи, ви се препоръчват преди всичко основни упражнения. Тези упражнения гарантират бързия растеж на всички мускулни групи. Класическите основни упражнения се изпълняват с помощта на товара (щанги, гири), но не и със симулатори! Те са техният принцип на работа ви улесняват. Трябва ви "> Принципът на" Повторение "

Какво е повторение? Това е упражнение от началото до края. По правило се правят 6-12 повторения. Това се дължи на факта, че точно такъв брой повторения осигурява най-бързия мускулен растеж (и точно това постигаме, нали?). За да можете да извършите такъв брой повторения, намалете теглото до 60-70% от това колко бихте могли да вземете само веднъж. Е, например. Ако мога да стисна мряна с тегло 100 килограма, докато легна, тогава с мряна от 70 килограма бих направила 6 до 8 повторения. Поредица от повторения в даден момент се наричат ​​един подход или набор.

Принцип "Подходи (комплекти)"

Всяко упражнение трябва да се прави в определен брой серии. Понякога можете да подцените натоварването или обратно, да преувеличите. Най-оптималното количество за бърз мускулен растеж - в едно просто упражнение от 2 до 4 работещи подхода. Понякога към тях се добавят комплекти с минимално тегло, загряване. За мускулна група в културизма се използват 2-4 упражнения, съответно от 4 до 16 сета в една тренировка. Това е написано по следния начин: преса на пейка 4X6 - 8. Тоест 4 серии по 6-8 повторения. Ето го математиката!

Принципът на неуспеха

Този принцип е пряко свързан с принципа на претоварване. Как да разбера, че мускулите са претоварени "> Комплекси (разцепени)

Преди това всеки културист се занимаваше само с един вид тренировки. Еднородността на упражненията трябваше да бъде компенсирана от значителен брой упражнения и подходи. Затова поради огромната умора беше много трудно да се ангажират всички мускулни групи и да се тренира напълно с тях. Това означава, че ефективността на обучението е била ниска.

Тогава вместо такива тренировки решиха да натоварят различни мускулни групи. Тази система се нарича „Разделяне“ (в превод от английски означава „разделяне“). В различни дни се предполага, че се изпомпват различни мускули. По правило тренировката отнема 2-3 дни, след това един ден почивка. Има много разцепления, но след всеки тренировъчен ден се изисква ден за почивка! И всички мускули на тялото получават достатъчно натоварване веднъж на 4-8 дни.

Принципът на "хранене"

Най-трудният принцип. Въпреки че за някой като ... Основното е, че трябва да преразгледате напълно диетата си. Наградата за това ще бъде високо ниво на спортни постижения! За да накарате мускулите да растат по-бързо, трябва да се храните по-често, но да намалите порциите. Това от своя страна ще ускори метаболизма. И вие също трябва да увеличите количеството на строителния материал за мускулите - протеин. В пропорция 2 грама протеин на 1 килограм телесно тегло. За 70 кг - 3, 5 килограма протеин. Впечатляващ "> Принцип на растеж

Най-важното е желанието. С такъв невероятен инструмент като бодибилдинг можете да получите невероятно тяло. Да натрупам планина от мускули или може би просто малко помпа? Всичко ще се получи, ако имате желание и постоянство в постигането на целта. Все още не сте запознати с уникалните възможности на вашето тяло. Гледайки професионални спортисти, не забравяйте, че и те някога са били на ваше място. Не знаеха много, не знаеха, страхуваха се. Започнахме с малко тегло, постепенно увеличавайки натоварването. Но днес те са на върха на подиума. Затова направете крачка към тях! Постоянно расте, не стойте неподвижно! Променете тялото си към по-добро!