Фил Хийт

съдържание

 • 1 Антропометрия
 • 2 Биография
 • 3 Бодибилдинг
 • 4 Постижения
 • 5 Хранене
 • 6 програма за обучение
  • 6.1 понеделник (сандък, абс)
  • 6.2 Вторник (квадрицепс, бицепс на бедрата, мускули на прасеца)
  • 6.3 сряда (обратно)
  • 6.4 четвъртък (делтоид, преса)
  • 6.5 петък (ръце)
  • 6.6 Преса за обучение
 • 7 Един ден от живота на Фил - Видео

антропометрия

 • Височина: 175 см;
 • Тегло: 125 кг (извън сезона), 111 кг (състезателен);
 • Бицепс: 56 см;
 • Хайвер: 51 см;
 • Хип: 81 см;
 • Талия: 74 см;
 • Врат: 47 см.

биография

Фил Хийт е роден на 18 декември 1979 г. в Сиатъл, САЩ. Истинското му име е: Филип Джерод Хийт. Като дете той беше активно момче и обичаше да спортува, особено баскетбол. След като напуска училище, Фил влиза в университета в Денвър през 1998 г., където започва да играе в баскетболния отбор като стрелец, тъй като има малък растеж. С Хийт всичко се получи - той играеше прекрасно, съотборниците му го уважаваха.

Дори в баскетбола Хийт се отличаваше с това, че тренира най-силно от всички. След тренировката той остана дълго и хвърляше топки за дълго време, като прескачаше уменията си. Фил искаше да влезе в истинска баскетболна лига и за това му трябваше да играе още по-добре. Година по-късно отборът спечели ученическата купа и той спечели спортна стипендия.

През 2002 г. бъдещият културист напуска хобито си. Но баскетболът научи човека много. Той вече знаеше какво е дисциплина, поставени цели и начини за постигането им.

бодибилдинг

Първото състезание по културизъм за Фил беше първенството в Северна Колорадо през 2003 г. Целта, а именно да стане победител в своята категория, беше постигната. Мнозина бяха изненадани, защото спортистът никога досега не се е представял. Съдбата събра двама бъдещи добри приятели - Фил Хийт и Джей Кътлър. Джей се представи с гостуващи пози на този турнир и след турнира Фил се заинтересува от него, благодарение на което се запознаха, се сприятелиха и скоро Джей стана негов ментор.

Година по-късно Фил става носител на титлата „ Мистър Колорадо “, а след още една година, победителят в турнира за младши национали през 2005 г. и шампионата в САЩ, става професионалист. Без да загуби нито един конкурс, той получи прозвището „Подаръкът“, т.е. "The Gift".

Двама спортисти тренираха в една зала, които в бъдеще станаха основни съперници на другия, някъде, може би врагове, но в началото много добри приятели - това са Фил Хийт и Кай Грийн. И двамата спортисти винаги се вслушваха в съветите на Джей Кътлър, което им помагаше да напредват.

През 2008 г. Фил участва в първата си Олимпия. Той зае трето място, учителят му беше на второ място. Джей знаеше, че неговият ученик е на път да стане негов добър съперник. Въпреки това, още през 2011 г., Фил все пак победи своя приятел и учител Джей Кътлър, заемайки 1-во място, благодарение на отличната подготовка. Кай Грийн зае 3 място.

постиженията

През 2005 г. Фил Хийт става абсолютен шампион на първенството в САЩ сред юноши, сред аматьори - също абсолютен шампион. 2006 г. беше много успешна: Фил спечели два сериозни състезания (Colorado Pro и New York Pro). През 2008 г. той стана 3 в Олимпия, 2 в Арнолд Класик и 1 в турнира IronMen Pro. Фил стана пети в Олимпия догодина. След като подобри формата си, той зае второ място на Olympia 2010 и същото място в Arnold Classic. Естествено, главното постижение на Фил Хийт беше победата в Олимпия и то 5 години подред (от 2011 до 2015 г.)!

храна

Фил яде 7 пъти на ден, всичко е строго по график, няма отклонения от графика. Разбира се, той може да си позволи да изневери, но това е изключително рядко, въпреки че Фил Хийт изглежда доста изморен в извън сезона, някои спортисти се опитват да поддържат добра форма дори след състезания през извън сезона. Количеството "лоша" храна в извънсезонната възраст също зависи от генетиката (колкото и странно да звучи). Ако имате доста добре развит, бърз метаболизъм, тогава не можете да се притеснявате от натрупването на мастна маса.

1 хранене За да предотврати катаболизма възможно най-бързо, Фил приема някои добавки сутрин (глутамин, витамин С, мултивитамини и ненаситени мазнини). Той яде овесена каша (250гр) и яйчен белтък (10-12 броя) за закуска и пие вода (много).

2 хранене. Фил не приема ясно количество протеини, мазнини, въглехидрати и др. В диетата, но се опитва да сведе до минимум консумацията на мазнини. Калориите се увеличават постепенно, но не толкова, че да седят на всяко хранене в продължение на един час. 300 г пилешки гърди, 300 г ориз (най-вероятно това е див или кафяв ориз), глутамин и пийте вода.

3 хранения (преди тренировка). Накрая в храната се появиха зеленчуци. Има месо (пържола), като съдържа креатин, който ще осигури малко енергия. 300 g. пържола, 300гр. картоф, 150 г броколи, глутамин, BCAA, вода. Хийт също пие енергийна напитка непосредствено преди тренировка.

4 хранене. Веднага след тренировката той пие удовлетворяващ протеиново-въглехидратен шейк, съдържащ около 60 g протеин и 80 g въглехидрати.

5 хранене . 300 g. пуешко котлетче, 300гр. ориз, 150гр. броколи, глутамин и вода. Фил Хийт пие много вода. Винаги можете да видите бутилка вода в чантата му или в колата. Той пие вода с всяко хранене, както и между тях - това ви позволява да ускорите метаболизма, да поддържате мускулите в добро състояние и пълноценни.

6 хранене. Що се отнася до сладкото. Фил почти не яде сладкиши. Може да са само някои плодове или плодове, в никакъв случай не са хлебчета, пайове, торти, бисквитки и т.н. 250 г риба, 250 г зеленчуци, глутамин, вода.

7 хранене. Мнозина се надяват тук да видят извара или просто казеинови протеини, но не. 250 г пържола, зеленчуци, глутамин и вода. Фил не яде въглехидрати преди лягане.

Резултатът е: 450 г протеин, 500 въглехидрати, 60 г мазнини.

Обучителна програма

Тази програма се използва от Фил до 2007 г.

Понеделник (сандък, абс)

Добре известни, обичайни упражнения върху гръдните мускули се използват от всички. В края на обучението Фил Хийт разработи пресата, но използвайки свой собствен метод.

 1. Бенч преса лежи на пейка с наклон към върха (30 градуса): 3-4 комплекта от 8-12 повторения,
 2. Бенка преса или гира на хоризонтална пейка: 3-4 комплекта от 8-12 повторения
 3. Информация за ръце в симулатора "пеперуда". В крайната точка на амплитудата Фил задържа тежестта, максимизирайки натоварването на мускулите и усещайки пиковото свиване. Отрицателната фаза на движението продължи приблизително 5 секунди.
 4. Гръдни упражнения в кросоувър.

Вторник (квадрицепс, бицепс на бедрата, мускули на прасеца)

Всяка седмица беше уникална, т.е. Ако през първата седмица Фил Хийт започна с бицепсите на тазобедрената става, то на следващата седмица той започна с квадрицепсите.

 1. Клякания с мряна на раменете или клякания в симулатора на Смит: 4-5 комплекта от 8-10 повторения.
 2. Натиснете крака в симулатора: 4 серии по 8-10 повторения.
 3. Хак на клекове, изправени пред симулатора: 4 серии по 8-10 повторения.
 4. Седене за удължаване на краката: 3 серии по 20 повторения.
 5. Лъгли къдрици легнали: 3 комплекта по 20 повторения.
 6. Флексия на единия крак, докато стои (в симулатора): 4 серии по 8-10 повторения.
 7. Мъртва лифт на прави крака: 4 серии по 8-10 повторения.
 8. Повдигане на чорапи в симулатора 3 подходи, извършва се до отказ.

Сряда (обратно)

 1. Изтегляния с широко захващане: 5-7 пътувания от 10-12 повторения.
 2. Наклон на дъмбели: 3 комплекта от 8-10 повторения.
 3. Издърпване на прът в наклон от 3-4 серии по 20 повторения (първо с директен захват 10, веднага 10 с обратен хват).
 4. Тяга на долния блок към колана за сядане: 3 комплекта по 10 повторения.
 5. Пуловери (различни опции).

Четвъртък (делтоид, преса)

 1. Седнала преса за дъмбели: 5 комплекта по 10 повторения.
 2. Развъждане на дъмбели в страни: 3-4 подхода, извършени до неуспех (увеличаване на теглото).
 3. Обратно размножаване на ръка в симулатора Peck-Deck: 4 комплекта по 12 повторения.
 4. Повдигане на щангата пред вас: 3-4 комплекта от 10 повторения.

Петък (ръце)

 1. Повдигане на гири за бицепс, докато стои: 5 комплекта от 10-12 повторения.
 2. Повдигане на щангата за бицепс в колата на Смит: 4 комплекта по 10 повторения.
 3. Повдигане на гири за бицепс, докато седите на наклонена пейка: 3 комплекта по 10 повторения.
 4. Повдигане на мряната към бицепса (особен метод на "21" е същият, но само 30 повторения).
 5. Удължаване на ръцете от горния блок: 3-4 комплекта от 30 повторения (10 + 10 + 10 тегло намалява с 5 кг).
 6. Удължаващи ръце с дъмбел отзад на главата: 3 комплекта по 10-12 повторения.
 7. Концентрирано огъване на ръцете с дъмбел: 3 комплекта по 10 повторения.
 8. Потапяния или подобни преси в симулатора: 3 комплекта от 10-12 повторения.
 9. "Чук": 2-3 серии по 10 повторения.

Абсолютно обучение

Фил използва следната схема: Фил изпълнява така наречения гигантски комплект, който включва обичайните обрати, повдигане на крака, докато лежи на пейка, повдигане на крака в окачването и упражнение „ножици“.

Във всяко движение бяха изпълнени 20-30 повторения. Общо Фил направи 3-4 такива сета.

Един ден в живота на Фил - Видео