Как да откажа сладкото

За да контролирате копнежа към сладкишите, има програма, състояща се от седем стъпки, след които можете да започнете да се отнасяте към него напълно безразлично.

съдържание

  • 1 Стъпка първа. Раздаването на сладкиши отнема време
  • 2 Стъпка втора. Изключване на захарта
  • 3 Стъпка трета. Борба със зависимостта
  • 4 Стъпка четвърта. Отказ на подсладители
  • 5 Стъпка пета. Липса на сладки поглед
  • 6 Стъпка шеста. Скрито разпознаване на захар
  • 7 Стъпка седма. Промяна в отношението към сладкишите
  • 8 Видео рецензия

Първа стъпка. Раздаването на сладкиши отнема време

Не можете да спрете да искате захар след няколко часа или дни. Отнема около месец, за да свикнете спокойно да правите без него, да си уредите „сладко време“, но да не се разграждате и да не преяждате. Този период се дължи на факта, че захарта причинява както физическа, така и емоционална зависимост.

Постоянната нужда от сладкиши, които тялото изпитва, е на повърхността. Да се ​​отървете от този копнеж е много по-лесно, отколкото да се откажете от алкохола или да се откажете от пушенето. Основното е да се настроите на факта, че този процес ще отнеме определено време, а не да бъде моментален.

Стъпка втора Изключване на захарта

Това е първата стъпка по пътя към отказване на сладкиши. Необходимо е да се премахнат от диетата храни, които съдържат чиста захар. Тази категория включва: газирани напитки, сокове в тетра пакети, шоколад, конфитюр, сладкиши. Необходимо е да спрете да пиете такава изотонична напитка за спортисти като PowerAde. Съдържа много захар.

Няма нужда да се отказвате от пресни плодове и бързи въглехидрати, например картофи. Ограничаването на употребата на захар в чистата й форма е проявление на загриженост за собственото здраве, не преследва загуба на тегло, за разлика от диета без въглехидрати. Тази разлика трябва да бъде разбрана и взета под внимание.

Стъпка трета Борба със зависимостта

Първите дни на отказ на захар са най-трудни. Мнозина през този период са затрупани от неустоимо желание да хапнат нещо сладко, което отнема всичките им мисли и не им позволява да се съсредоточат нормално върху нещо друго. Преодоляването на тази копнеж помага за приемането на горещ душ или кратка разходка. Най-ефективният начин да забравите за сладкишите е двадесет минути бягане.

В моменти, когато искате да ядете сладост, човек се задвижва от физическа зависимост, което помага на тялото да спре да изпитва без достъп до лесно достъпен източник на енергия - захар. За да постигнете това възможно най-бързо и ефективно, джогинг и други аеробни тренировки на празен стомах.

Стъпка четвърта Отказ на подсладители

Дълго време фруктозата се смяташе за заместител на диетичната захар. Оказа се обаче, че е още по-вредно. Влизайки в тялото, фруктозата веднага се отлага в депото за мазнини. Ползите от медната трева - стевията, както и много други естествени подсладители, също пораждат някои съмнения.

Прекомерната сладост на подсладителите се превръща в допълнително напомняне за тялото на захарта, което се отразява негативно на процеса на освобождаване от пристрастяване. По-добре е да изпиете чаша кафе с истинска захар, отколкото да използвате подсладител. Тъй като вредата от последното е много по-голяма.

Стъпка пета Липса на сладки поглед

Задължително е да проверите всички запаси от захар и сладкиши, които го съдържат в къщата. Не купувайте сладкиши в големи количества, така че да е постоянно на масата. Чистата захар не трябва да е у дома. За тези, които не могат да пият неподсладен чай, можете да добавите към него няколко капки мед. Млякото ще помогне да се замени захарта в кафето.

Вместо десерти и торти, трябва да ядете плодове и сухи сладки закуски - пийте прясно изцедени зеленчукови и плодови сокове. Употребата на промишлено приготвени храни и преработени храни трябва да бъде сведена до минимум.

Стъпка шеста Скрито разпознаване на захар

Има продукти, на вкус на които е трудно да се предположи, че имат захар. Човек продължава да ги консумира, без дори да знае за това. Това са различни готови сосове, полуфабрикати, продукти за бързо хранене.

За да изключите такава храна от диетата си веднъж завинаги, трябва внимателно да проучите състава на закупения продукт. Особено важно е да можете да разберете наименованията на вещества, свързани със захарта, включително глюкоза, фруктоза, агаве нектар, захароза, малтодекстрин, декстроза.

Седма стъпка. Промяна в отношението към сладкишите

Напълно изоставяне на захар или прости въглехидрати - целта е почти непостижима, но тук да се научим да се отнасяме спокойно с тях под силата на всеки. Необходимо е да се разгледа сладостта като окуражаване, от време на време си позволявайте портокал, сладко кафе.

Основното нещо е да не минавате през лицето, като ядете сладкиши, торти, шоколад в неограничени количества. Вредите не се причиняват от захарта, а от прекомерната му консумация.

За да преодолеете пристрастяването към захарта и сладките, трябва да свикнете да се отнасяте към тях безразлично. Разбира се, това ще изисква определена експозиция и ще отнеме известно време, но, следвайки дадените препоръки, постигането на такава задача е съвсем реалистично.

Видео ревю