болденон

Болденон ундециленат е стероид, който има андрогенен и анаболен ефект. Стероидът се предлага под много марки (Boldabol, Ganabol, Ganabol и др.), Докато всички те действат на подобен принцип. Първоначално лекарството е разработено като метандростенолон с удължен ефект, но клиничните проучвания показват, че има различен ефект.

съдържание

 • 1 Химическа структура
 • 2 стероиден профил
 • 3 Какви са ефектите на болденон "> 4 Как да приемате болденон?
 • 5 С какво може да се комбинира лекарството?
 • 6 Какви са възможните странични ефекти на лекарството?
 • 7 отзива

Химична структура

Химически, Болденон е синтетичен аналог на тестостерон, в който първият и вторият въглеродни атоми са свързани. Важно е да се отбележи, че активността на лекарството е приблизително два пъти по-малка от тази на тестостерона.

Много често boldenog се сравнява с лекарство, наречено нандролон. Подобни сравнения обаче трудно могат да се нарекат оправдани: лекарствата имат различен механизъм на действие върху човешкото тяло. Болденон много повече прилича на тестостерон, отколкото нандролон.

Важно е да се отбележи, че лекарството се предлага в различни форми, които действат по същия начин. Основната разлика е периодът, през който съединението се метаболизира от човешкото тяло.

Стероиден профил

Лекарството има следните ефекти:

 • анаболен - напълно подобен на тестостерон;
 • андрогенни - лекарството е два пъти по-слабо от тестостерона;
 • естрогенен - ​​умерен ефект;
 • прогестоген - изключително ниска експозиция.

Лекарството няма никакъв ефект върху функционирането на черния дроб.

Какви са ефектите на болденон "> Как да приемате болденон?

Можете да приемате Boldenone само след преминаване на пълен медицински преглед. Дозировката се избира в зависимост от това какви препарати е приемал спортистът преди и как тялото му е реагирало на тях. Индивидуалните характеристики на тялото и целите, с които ще се предприеме Boldenone, също са важни.

По правило курсът на прием трае от осем до десет седмици. В същото време мъжете приемат до 800 mg от лекарството седмично, а жените приемат до 100 mg. Важно е да започнете с малка доза, за да проверите как лекарството влияе на тялото. Освен това ще помогне да се проследят навреме всички възможни нежелани реакции.

С какво може да се комбинира лекарството с "> Винстрол и Анавар (ако спортистът изсушава) или Тренболон (по време на натрупване на телесно тегло). Ако лекарството се приема едновременно с тестостерон, тогава мъжкият хормон започва да се произвежда в тялото на спортиста в по-малък обем, така че курсът е необходим намалете до два месеца. За да намалите възможните странични ефекти, антиестрогените трябва да се приемат едновременно с болденон и тестостерон.

Две седмици след приключване на курса на приемане на лекарството, трябва да използвате бустери за три до четири седмици: това ще помогне да се върне нивото на ендогенен тестостерон в норма.

За да се засили ефектът от лекарството, е необходимо да се избере висококачествено спортно хранене.

Най-популярните комбинации с болденон са следните:

 • по време на масово събиране: до 250 mg болденон в комбинация с тестостерон енантат. Тази комбинация се счита за най-успешната за тези, които тепърва започват пътуването си в спорта. През първите два месеца трябва да приемате 800 mg Equipoise и 500 mg тестостерон енантат всяка седмица. На десетата седмица от курса се включва Anastrozole (половин таблетка веднъж на два дни). От единадесетата до четиринадесетата седмица е необходимо да приемате 20 mg Тамоксифен дневно. През последната седмица от курса обемът на Тамоксифен трябва да бъде намален до 10 mg;
 • при изсушаване, Boldenone се комбинира с тестостерон пропионат и Winistrol (200 mg, 100 mg и 50 mg, съответно). Винистрол, който се включва в курса след два до три месеца, ви позволява да спечелите висококачествен мускулен обем.

Какви са страничните ефекти на лекарството?

Поради факта, че първият и вторият въглероден атом в препарата са свързани помежду си чрез силна връзка, Болденон се абсорбира доста бавно. Лекарството е около наполовина по-активно от обикновения тестостерон. Следователно, такива странични ефекти като хипертония, появата на подпухналост и увеличаване на размера на гърдите почти никога не се откриват, дори ако спортистът рискува да надвиши препоръчителната доза на лекарството. Освен това няма нужда да приемате антиестрогенни лекарства.

Поради характеристиките на ефекта върху организма, болденон може да се приема от жени: вирализацията от систематично приложение практически не се изразява. Няма плешивост, поява на акне, хипертрофия на простатата и други неприятни симптоми. Разбира се, отсъствието на странични ефекти е възможно само ако не се надвишават препоръчителните дози.

Отзиви

Повечето спортисти, приели Болденон, отбелязват качествено увеличение на мускулната маса, както и забележимо увеличаване на показателите за сила. Отзивите предполагат, че лекарството е много ефективно както при самостоятелно приложение, така и в различни комбинации. Треньорите често препоръчват болденон като първото лекарство, което има андрогенни и анаболни ефекти.

Спортистите в своите прегледи отбелязват, че лекарството е ефективно и няма странични ефекти, ако се приема в препоръчителната дозировка. В редки случаи има отрицателни странични ефекти, които са причинени от факта, че болденон е бил консумиран в по-голям обем от препоръчания от лекаря.

Вярно е, че лекарството има един недостатък: неговата доста впечатляваща цена. Ето защо много спортисти предпочитат по-достъпни лекарства с подобен ефект върху тялото.