Glavni » general » 300 zlonamjernih aplikacija koje se nalaze u Trgovini Google Play

300 zlonamjernih aplikacija koje se nalaze u Trgovini Google Play

general : 300 zlonamjernih aplikacija koje se nalaze u Trgovini Google Play

Trgovina Google Play jedno je od najsigurnijih mjesta za dobivanje aplikacija na internetu. Međutim, nedavno je došlo do brojnih nesigurnih aplikacija koje su se pojavile u Trgovini. Nedavno je tvrtka za istraživanje sigurnosti u eZanga pronašla više od 300 zlonamjernih aplikacija u Trgovini Google Play, koji su prikupljali lažne klikove na oglase. Ove zlonamjerne aplikacije procjenjuju se da oglašavačima troškova do sada ima oko 6, 5 milijardi dolara. Izgleda da se te aplikacije izrađuju i šalju u Trgovinu Play robota. Postoje aplikacije poput prilagodbe Tuneatpea, prilagodljivosti i Classywall. Općenito, ove aplikacije mogu se besplatno preuzeti, a broj preuzimanja u rasponu od niskih tisuća do stotina tisuća.

Ove zlonamjerne aplikacije možda ne rade ništa što je obično povezano s zlonamjernim softverom, kao što je pad uređaja ili prikupljanje podataka o korisniku. Međutim, činjenica da oni koriste ilegalne metode kako bi postigli svoje ciljeve zasigurno znači da bi mogli pokušati nešto zanimljivo i vjerojatno uspjeti. Te aplikacije generiraju stotine ili čak tisuće zahtjeva po aktivnom uređaju po satu. Ovo je prilično unosan, čak i na polaganim danima, ako se programer za zlonamjerni softver može riješiti dovoljno dugo dok ga Google otkrije.

Postoje i druge negativne nuspojave ovih zlonamjernih aplikacija. Jedna stvar, te aplikacije povećavaju potrošnju RAM-a i učitavanje uređaja i smanjuju trajanje baterije. To bi dugoročno moglo dovesti do trajnog oštećenja na uređaju. Nadalje, te aplikacije mogu odvoditi mobilne podatke korisnika. sada je Trgovina Google Play još uvijek sigurnije mjesto za preuzimanje aplikacija od nekih drugih web mjesta. Međutim, Google postaje manje sposoban zaštititi svoje korisnike od tih aplikacija. Zato se isplati biti oprezan. Čuvajte se besplatnih aplikacija koje se čine preopćenitima i nikad ne dajete dodatnim dozvolama aplikacijama nego što biste mislili da trebaju obavljati svoju primarnu funkciju bez dovoljno objašnjenja od razvojnog programera. Isto tako, možete pokrenuti aplikacije putem provjera zlonamjernog softvera, kako biste bili sigurni.

Također pročitajte: Fotografije: LOL !! Ovo je bio moj prvi telefon
Preporučeno
Ostavite Komentar