Какво да донесе на фитнес

За да могат спортните занимания да донесат максимални ползи и нищо не може да попречи на тренировъчния процес във фитнес залата, трябва предварително да знаете какви точно неща да вземете със себе си на тренировките.

съдържание

 • 1 Какво трябва да вземете със себе си на фитнес
  • 1.1 Спортно облекло
  • 1.2 Качествени спортни обувки
  • 1.3 Шейкър
  • 1.4 Дневник за обучение
  • 1.5 кърпа
  • 1.6 Музика
  • 1.7 Таймер и тракер

Какво трябва да вземете със себе си на фитнес

Чанта или раница, които се вземат със себе си на фитнес класове, са вид съхранение на спортно оборудване за собственика му, което ви позволява винаги да сте готови за предстоящото посещение на фитнес залата. Интересите на всеки човек, водещ активен начин на живот, са различни, което се отразява на съдържанието на чантата, но има редица основни неща, които всеки, който се занимава със спорт, трябва да носи със себе си.

Имайки напълно подготвена и оборудвана спортна чанта, можете завинаги да забравите болезнените събирания и да сте готови във всеки момент за следващото посещение на фитнес клуба. Вече не е нужно да се притеснявате за забравени неща, които толкова липсват по време на следващата тренировка, ако те са винаги под ръка.

Спортно качествено облекло

Това е най-важното и основно нещо, което трябва да притежава абсолютно всеки човек, който се интересува от спорт, независимо коя конкретна дисциплина е предпочитана. Без добра и качествена спортна форма тренировките не носят максимални резултати. Посещавайки фитнес залата след работа, трябва предварително да сложите спортно облекло в чанта. В противен случай, като дойдете в съблекалнята, можете просто да разберете, че няма формуляр при вас.

Облекло за фитнес трябва да бъде направено от дишащ материал, подбран точно по размер. На първо място, избирайки форма, трябва да поставите комфорт, а не да мислите само за модата. Разбира се, всеки иска да изглежда добре, но неудобните и твърде плътно прилепнали гамаши, тениска, която трябва да бъде безкрайно издърпана, ще отвлече вниманието от тренировките. Не носете нищо, което няма да ви позволи да изпълнявате дълбоки клекове и други упражнения или може да ви постави в неудобно положение.

Качествени спортни обувки

Друг интегрален атрибут на спортното оборудване за посещение на фитнес залата. Основното нещо, избирайки добър чифт обувки, е да се уверите, че съответства на един или друг вид физическа активност. Спортистите за вдигане на тежести са по-подходящи за обувки за бягане, отколкото за бягане.

Доста трудно е да бягате в неодобрени обувки. Ако някой реши да ходи на джогинг в сандали, тогава, първо, това ще бъде неудобно, и, второ, отвън изглежда доста грозно. И за да не се налага да импровизирате, трябва незабавно да изберете чанта, в която да се поберат както спортна униформа, така и обувки.

шейкър

Без този артикул е невъзможно да се счита спортната чанта за напълно оборудвана. В добър и висококачествен шейкър винаги можете да си вземете любимата напитка, вода, както и добавки преди тренировка и след тренировка, които се използват от много спортисти. Не трябва да купувате първия шейкър, който се натъква. В противен случай има шанс протеиновият шейк да се превърне в неподходяща маса с бучки.

Дневник за обучение

Всеки спортист трябва да проследи собствения си напредък. Цялата информация за последния урок се записва в него: теглото, което участва, броят изпълнени подходи и повторения. Това ви позволява постоянно да наблюдавате колко е направено през последната тренировка, какво да очаквате от следващия урок и дали са необходими корекции. Строгият мониторинг на детайлите на всеки урок ви позволява да постигате целите си много по-бързо.

Кърпа

Играейки спорт, всички се изпотяват. Това е съвсем нормално. Въпреки това, предвид факта, че различни хора използват един и същ симулатор във фитнес залата, трябва да го избършете с кърпа след себе си. Необходимо е самият спортист просто да премахне пода от челото си, което изпълва очите му.

музика

Той е мотивиращ фактор за много хора. Основното е да изберете музикалния съпровод за обучение, така че да не е просто динамичен, а харесван. Ако правилно съставите плейлист, тогава ще бъде много по-лесно да постигнете спортната си цел. Разбира се, музика, изтеглена на плейър или телефон, може да се слуша през цялата тренировка, но само с помощта на слушалки, които определено трябва да сложите в чантата си.

Таймер и тракер

Благодарение на тракер, който измерва сърдечната ви честота, можете да проследявате всяка стъпка в реално време. Това ви позволява правилно да изградите кардио тренировки, като сте в точната пропаст, която трябва да се поддържа. Някои модели устройства ви позволяват да наблюдавате не само пулса, но и броя на изгорените калории. И ако основната цел е загуба на тегло, тогава трябва да спрете избора си на подобна техника.

Препоръчва се на тези, които участват в кръгови тренировки, табата, кросфит, HIIT да спрат избора на интервала на таймера. Такова устройство е доста лесно за използване и лесно приспособимо към индивидуалните нужди. Това дава възможност да се съсредоточите изцяло върху тренировките, вместо да броите време за почивка. За мнозина таймерът се превръща именно в инструмента, който спомага за повишаване на ефективността на тренировките, за предотвратяване на плато.