Натиснете пръста в симулатора

Помпането на хайвер е трудна задача. Те се състоят от мускули на прасеца и солуса и двете групи са в постоянно движение. Тези мускули работят при ходене, бягане, катерене на пръсти. Те постоянно участват. Не можем да ги изключим от работа в ежедневието. Следователно телето и плоска риба са силни и издръжливи. Често развитието им е голям проблем. Тренирането в симулатора е по-обещаващо, отколкото със свободна мряна, когато става въпрос за начинаещи, както и за професионални спортисти, които изпълняват голямо количество тренировъчно натоварване. Използването на машината помага да се сведе до минимум риска от нараняване и наистина да се работи до мускулна недостатъчност.

съдържание

 • 1 Какви мускули работят
 • 2 плюса на упражненията
 • 3 Техника на упражняване
 • 4 препоръки

Какви мускули работят

Теленцето някак работи в клекове, вдигания и лунги, но се нуждаят от изолационни упражнения, когато става дума за липса на обем. Натоварването в пресата с чорапи просто има изолиран характер. Ако например с всяко повдигане на чорапите включим и пресата за стабилизация, и мускулите на гърба, ако поддържаме тежестта върху нея, тогава тук избягваме това, като работим само поради прасците.

Натоварването е равномерно разпределено между:

 • Прасец на мускулите;
 • Мускули на солеус

Така в това упражнение се изработват както външните, така и „вътрешните“ слоеве мускули. Самото движение прилича на обикновено изкачване на пръстите на краката и е анатомично естествено. Спортист от всяко ниво не може да има проблеми с него.

Плюсове упражнения

Най-същественото е изключението от работната верига на гръбначния стълб. Това дава шанс на спортистите, които са претърпели сериозно нараняване на гръбначния стълб, така или иначе да изграждат мускули. Няма натоварване в долната част на гърба и няма ефект върху трапецията, както при повдигане с мряна. Движението е напълно естествено и всеки начинаещ може да го изпълнява.

Как чорапите притискат мускулите:

 • Телетата са кондензирани;
 • Появява се облекчение;
 • Подобряване на характеристиките на мощността и скоростта на мощност;
 • Повишена производителност в клекове, поради подобрена амплитуда и стабилизация;
 • Движението предотвратява наранявания на сухожилията

Техника на упражнения

Важно е правилно да се побере в симулатора, така че гърбът да не чувства абсолютно никакво натоварване. Трябва да седнете на седалката на симулатора, като го регулирате така, че да е удобно да свалите платформата поради достъп до чорапите. Коленете трябва да са прави или леко огънати.

Самата техника изглежда така:

 1. Вземете стартовия, натиснете чорапите си към платформата на ширината на бедрата;
 2. Избутайте платформата далеч от себе си, излизайки на пръсти;
 3. Извадете предпазните дръжки;
 4. Изпълнете платформата натиска желания брой повторения;
 5. Върнете сносите и завършете подхода

Обикновено за начинаещ спортист само 15-20 повторения в 3-4 подхода са достатъчни, за да създадат растежни стимули за прасеца. Но има индивидуални ситуации. Ако спортист има добра издръжливост по природа, той може да има проблеми с това упражнение. Той може да не осигури необходимите стимули за растеж и тогава ще трябва да бъдат включени допълнителни повторения.

Важно: това движение не се извършва със сила. Винаги работи в многократно повтарящ се режим до отказ или до състояние, близко до отказ. Хайверът не може да се изпомпва в режим на захранване поради особеността на тяхната анатомична роля.

препоръки

Следването на тези насоки ще помогне да се направи упражнението по-ефективно. Те ще ви позволят да запазите техниката и да работите изключително с целевите мускули, а не с всички останали.

За да подобрите качеството на обучение, трябва:

 1. Следете позицията на коленете, дръжте ги стабилни, не натискайте патела назад по време на упражнението и не огъвайте коленете;
 2. Съзнателно свиване на мускулите във фазата на пиково напрежение, сякаш да „компресира“ мускулите;
 3. Опитайте се да изпълнявате първите подходи на упражнението с по-голяма амплитуда и след това, докато мускулите се уморяват, преминете към намаленото;
 4. Разтегнете мускулите си след приключване на упражнението, за да осигурите по-бързо и по-добро възстановяване;
 5. Редувайте различни видове постановки на платформата. Можете да работите с чорапи, леко разположени отстрани, или с успоредни стопове;
 6. Опитайте се да не „счупите“ глезенната става и да не се движите така, че да работи в неестествена равнина;
 7. Никога не изпълнявайте преса на платформа с чорапи в неподходящи обувки. Излишно е да казвам, че шистите или чорапите не са като, но кляканията също не са най-добрият вариант. Маратонки или маратонки са идеални, чиято подметка е огъната;
 8. Не поставяйте пръстите на краката прекалено близо до ръба на платформата. Така че наистина може да бъде по-лесно да се работи, въпреки изместения център на тежестта. Но чорапите могат да се подхлъзнат, което е доста травматично.

Пресата на платформата е добра с това, че можете да използвате доста големи тежести и да работите почти до неуспех. Това е ефективно упражнение, което е подходящо както за начинаещ, така и за опитен спортист.