Пейка за пейка

Тренировката с пълна сила у дома е невъзможна без използването на пейка за пейка . Този спортен симулатор, използван в комбинация с дъмбели и мряна, ви позволява да изградите ефективно и пълноценно мускулите, да направите тренировките възможно най-разнообразни. Той е универсален, практичен, компактен, мобилен, има сравнително достъпна цена. Поради високата си функционалност, той може да изпълнява много различни упражнения, включващи всички мускулни групи.

съдържание

 • 1 Какво е пейка за пейка "> 2 Основни упражнения
  • 2.1 Преса за мряна
  • 2.2 Окабеляване и преса за гири
  • 2.3 лицеви опори
  • 2.4 Обучение в пресата
  • 2.5 български лунги
 • 3 Предимства на симулатора
 • 4 Силова стойка за дома: критерии за избор
  • 4.1 Качество и надеждност
  • 4.2 Компактни размери
  • 4.3 Функционалност
  • 4.4 Комфорт
  • 4.5 Простота и лекота на използване
 • 5 Резюме
 • 6 Пейка за пейка със собствени ръце - Видео

Какво е пейка за пейка?

Това е стабилна пейка, чийто дизайн определя основните възможности на симулатора. Предлага се в следните варианти:

 • наклонен фиксиран;
 • регулируем;
 • хоризонтално фиксиран.

Моделите с фиксиран тип ограничават възможностите на спортиста. Постоянното положение на ъгъла на наклон не ви позволява да ангажирате различни мускулни групи и да измествате основните акценти. По-удобни и универсални са регулируемите пейки. Те разширяват границите на силовите тренировки.

Симулаторите са оборудвани с една или няколко регулируеми части, могат да бъдат допълнително оборудвани с опорна възглавница или специални предпазни стопове, телескопична прибираща се стойка под щангата. Сложността на дизайна влияе пряко върху функционалността и комфорта на пейката. Колкото по-висок е, толкова по-добре.

Основни упражнения

Силовата скамейка е проектирана да изпълнява различни видове преса за пейка, но не се ограничава само до този тип упражнения. Симулаторът е идеален за цялостно изследване на мускулите на ръцете, гърдите, гърба. Той се справя с тренировката на глутеалните, прасечните мускули и абс.

Бенч преса

Най-доброто основно упражнение, което задължително е включено във всички тренировъчни програми за горната част на тялото, се изпълнява с помощта на пейка със специални стойки за мряна. В него участват зъбните, раменните, грудните, предните делтоидни мускули, както и трицепсите. Ако един спортист има възможност да закупи не фиксиран, а регулируем модел пейка, това ще направи тренировката възможно най-ефективна, ще ви позволи цялостно да тренирате всички горепосочени мускулни групи на горната част на тялото.

Дъмбел окабеляване и пейка

Алтернатива на пейка, ако пейката не е снабдена със стойка. Амплитудата на движенията на ръцете с дъмбели може да се регулира независимо, което е особено важно за тези, които тепърва започват да правят силови тренировки, както и за представителите на нежната половина на човечеството. Промяна в акцента върху изучаването на различни участъци от мускулатурата се извършва чрез промяна на ъгъла на симулатора.

Натиснете прозорци

Те се различават по степен на трудност. За начинаещи този тип лицеви опори е идеален, когато акцентът е върху пейката. Поради това торсът, разположен под ъгъл, ви позволява да намалите натоварването, подгответе мускулите за изграждане. Сложна вариация на представянето, подходяща за напреднали спортисти, се счита за лицеви опори, ако акцентът е върху краката. Ефективното проучване на трицепсите осигурява обратни опори, изпълнявани от пейката.

Обучение в пресата

Този универсален силови симулатор е отлично спортно оборудване за изработване на долната преса. Трудно е да се постигне резултатът от трениране на мускулите на корема с основен акцент върху долната част, лесно е да се постигне чрез извършване на обратно усукване с разделяне на задните части на този симулатор. Благодарение на меките ролки, които фиксират краката, снарядът може да направи класически (обикновени) обрати.

Български лунги

Страхотно упражнение за оформяне на заоблени красиви дупета. Прави се както с използването на тежести, така и без нея. С единия крак трябва да застанете на пода, а с пръста да почивате срещу симулатора.

Ползи за треньора

Силовата скамейка за домашни тренировки ще бъде идеален избор за спортисти, които искат да си купят компактен, многофункционален, не твърде скъп, но най-функционален спортен инвентар.

Ако е оборудван с плъзгащи се стелажи за щангата, тогава спортистът има уникална възможност да изработи целия торс, не само за увеличаване на мускулната маса, но и за постигане на създаването на красив релеф.

Малките размери ви позволяват да инсталирате този симулатор дори в апартаменти със среден размер. Удобният и прост механизъм за монтаж позволява да не се претрупва пространството, когато обвивката не се използва.

Симулаторът е идеален както за мъже, така и за жени. Правилно подбраните и редуващи се упражнения с кардио натоварвания дават най-високи резултати, укрепват мускулите, допринасят за хармоничното развитие на фигурата.

Стенд за захранване за дома: критерии за избор

Тренировките у дома трябва да бъдат не само ефективни, но и безопасни. Изберете пейка за класове извън стените на фитнес залата с цялата отговорност и като вземете предвид следните параметри:

Качество и надеждност

Дизайнът трябва да бъде направен от дебел и здрав метал, да има здрави и надеждни механизми за закрепване, сгъване и регулиране, а облегалката трябва да издържа на големи натоварвания. Не забравяйте да обърнете внимание на стабилността на пейката и стелажите, надеждността на закрепващите части и елементи. В противен случай има голяма вероятност от нараняване. Не трябва да купувате симулатори с тясна позиция, тъй като има риск товара да не бъде разпределен правилно, лентата ще се преобърне.

Компактен размер

Фиксираните пейки се характеризират с максимална надеждност и стабилност. Отнемайте дори такъв малък симулатор постоянно място не е възможно във всяка къща. Моделите сгъваеми с плъзгащи се стелажи са напълно различни. Основното нещо, когато закупувате това оборудване, е необходимо да се обърне внимание на качеството на механизмите за сгъване и трансформация. Те трябва да бъдат лесни за използване, да издържат на множество цикли на сглобяване и разгъване.

функционалност

Хоризонталните хоризонтални пейки имат ограничени възможности за обучение. За да се увеличи гъвкавостта на това спортно оборудване, той се допълва със следните елементи:

Регулируеми части

Те позволяват да се прави упражнението както с нормален, така и с обратен наклон, допринасяйки за пълноценното използване на мускулите на торса.

Блок крак

Позволява ви да изпомпвате прасците и глутеалните мускули, бицепсите на бедрата, както и да направите обичайното усукване за трениране на пресата.

Поддържаща възглавница

Това устройство е проектирано да осигури партньор, работещ със спортист в тежка категория.

решетки

Пейка с такъв допълнителен снаряд е проектирана да увеличи максимално издръжливостта и силата, разширявайки обхвата от упражнения, изпълнявани върху нея.

релса

Устройство, което ви позволява да правите упражнения върху долната преса възможно най-просто. Благодарение на надеждната фиксация на торса, спортистът може да извърши обратно усукване.

Стойка с предпазни стопове

Специално устройство, което гарантира безопасността на спортисти, които вдигат много тежести сами, като не позволяват щангата да падне върху гърдите, ако не можете да задържите мряната.

комфорт

Отделна силова пейка е отличен треньор за работа с дъмбели и щанга, както и стойка за бар за извършване на мъртва лифтове и клекове. За да се включите удобно, дължината на пейката е избрана така, че главата да не виси по време на часовете. Високите спортисти трябва да зададат наклон от 45 градуса, а задната част на главата срещу гърба.

Простота и лекота на използване

Не трябва да купувате скъп модел пейка с опции, които никога няма да ви бъдат полезни. Симулаторите са сложни с набор от елементи, които ви позволяват да изпълнявате много упражнения, с интуитивни и необходими функции за спортист, които, разбира се, зависят от индивидуалните характеристики на тренировката. За да не сгрешите с избора, трябва предварително да помислите каква функционалност трябва да има една пейка за пейка.

резюмиране

Без пейка за пейка е невъзможно да се изгради компетентен тренировъчен процес. Това спортно оборудване е най-важното оборудване, придобиването на което трябва да започне организирането на спортен кът у дома. Ако е снабден с елементи като щанга и гири, спортистът ще получи пълноценен многофункционален симулатор.

Пейка за жива пейка направете сами - Видео