Огъване на торса върху горния блок

Освен това, докато работите върху коремните мускули, можете да огънете горната част на тялото надолу, държейки дръжката на горния блок зад главата. Упражнението ви позволява да променяте теглото по ваше желание и дори на необучени и слаби хора няма да е трудно да го изпълнявате.

съдържание

  • 1 работещи мускули
  • 2 опции
  • 3 Техника
  • 4 Приоритет
  • 5 Видео „Огъване на торса върху горния блок“

Работещи мускули

Rectus abdominis мускул
Спомагателни: лумбални мускули, разширители на гърба.

Опции за изпълнение

Първо, по този начин можете да тренирате абс, седнал на седалката на симулатора с гръб към него, и второ, коленичи пред него със заоблен гръб. За характерното положение на спортиста по време на тренировка, вторият вариант получи интересно име - „молитва“.

Техника на изпълнение

  • Първо коригирайте тежестта, с която искате да изпълните упражнението, след това приемете позицията, от която ще изпълнявате флексията на тялото. В първия случай седнете на пейка с гръб към симулатора, дръжката на симулатора е фиксирана едновременно близо до задната част на главата, ръцете са събрани заедно.
  • Вторият вариант е да коленичите срещу симулатора, като държите опънатия му кабел за дръжката с две ръце, като ги държите над главата си. Този дизайн е по-физиологичен и правилен. Каквато и позиция да заемете, значението на упражнението остава същото.
  • Опитайте се да докоснете коленете си с челото, но просто очертайте това движение, не навлизайте твърде дълбоко. Във всеки случай следвайте усещането за пълно свиване на коремните мускули, но ако свиването им е непълно, правите нещо нередно.
  • Ограничете долни движения на долната част на гърба, оставете пресата да работи, а не гърба. По-долу, допълнителното доброволно свиване на мускулите е много важно и паузата може да бъде много значителна. Значително статично натоварване пада върху коремните мускули по това време, което може да бъде допълнително увеличено чрез удължаване на паузата и принудително свиване на мускулите.
  • След пауза започнете бавно да се отвивате, но не до края, но така, че да няма прекомерно разширение в гръбначния стълб. Амплитудата на движение е много малка, най-важното тук е фокусът върху свиването на мускулите, а прекомерният обхват е просто вреден. Като цяло упражнението е много подобно на добре познатото усукване, но в различна позиция и с различно натоварване.

приоритет

По-добре е да поставите упражнение в края на тренировка, като го комбинирате с повдигане на краката на пейка или в закачалката.

Видео „Огъване на торса върху горния блок“