Естествен културизъм

съдържание

 • 1 Разликата между естествен културист от „химик“
 • 2 Периодизация в културизма
 • 3 Как да ядем естествен културист
 • 4 Secret, използван от професионални културисти
 • 5 Фармацевтични препарати, богати на ензими
  • 5.1 Естествен културизъм - Видео

Разликата между естествен културист от „химик“

Както естественият културист, така и тези, които използват химията, се различават главно по ефекта върху ДНК на клетките си. В организмите на двамата представители протичат следните процеси: някои структури на човешкия геном, свързани с производството на протеини, се активират, започва процесът на копиране на информация за производството на протеини и след това протеинът започва да се произвежда в клетки.

Ходът на горния процес за естествен културист протича в по-малки обеми, отколкото за „химик“. И в двата случая процесът получава сигнал за появата на анаболни хормони, които се произвеждат под въздействието на тренировъчния стрес. Количеството на хормоните на естествен културист е ограничено от неговите физиологични характеристики, а за културист, приемащ химикали, тези ограничения се премахват. Единственото ограничение може да бъде финанси.

Следователно се оказва, че естественият културист е малко ограничен при евентуален напредък. Естественото количествено и качествено увеличение на сухото тегло значително отстъпва на химичното поради ограниченото количество анаболни хормони. Може дори да настъпи момент, когато напредъкът престане напълно - това се дължи на физиологичния таван, при който хормоните на растежа не могат да се произвеждат повече от предписаното количество.

За да се преодолее така наречената „застой“ и да започне да напредва, е необходимо да се увеличи капацитетът на белите дробове. Възможни са две опции:

 • поемете допълнителен дъх, за да обогатите белите дробове с ново снабдяване с кислород;
 • постоянно увеличавайте обема на всеки дъх, като същевременно напълвате кръвта с повишено количество хормон на растежа - тестостерон.

Подобни техники се използват за увеличаване на прогресията на натоварванията, от които пряко зависи увеличението на работното тегло. Прогресията може да действа като гарант, който ще произвежда достатъчно хормони поради стрес от упражнения. При естествения културист подобна прогресия играе много важна роля, както и увеличаване на работното тегло.

Липсата на растежен хормон или тренировъчен стрес се причинява от неподходяща тренировъчна програма или неправилно подбрани упражнения. Но не можете също да прекалявате прекалено много в тренировките - това значително подкопава работоспособността на тялото и изчерпва ресурсите му, което може да доведе до претрениране на мускули за културист. Такива прекомерни натоварвания са характерни само за културисти, които приемат химия.

На първо място, струва си да обърнете внимание на следните аспекти:

 • благодарение на правилно подбран товар е необходимо да се постигне повишено производство на тестостерон;
 • минимизирайте общата продължителност на натоварването, за да предотвратите нараняване на ендокринните жлези.

Практиката потвърждава едно: колкото по-трудно е упражнението, толкова повече мускулни групи използва, толкова повече стрес получава тялото и произвежда увеличен брой хормони на растежа.

Ето защо често можете да чуете препоръки за постоянната употреба на основни упражнения. Основните упражнения влияят по най-добрия начин на мускулния растеж поради техните характеристики - да включат в работата няколко основни и малки мускулни групи, да включат в упражнението две или повече стави. След това тялото реагира със защитно-възстановителна реакция - тя произвежда по-голям брой анаболен хормон. В резултат на това се увеличава мускулната маса и обем.

От горното може да се извлече следното: изолиращи упражнения за първата или две години не се препоръчва да бъдат включени във вашата програма от естествен културист. Напротив, струва си да се концентрираме върху основни упражнения, които развиват цялостно мускулите - притискане на пейки, клякания, сцепление.

Съществува мнение, че клякането на мряна е основното упражнение за набиране на маса. И не без причина. Именно това упражнение свързва най-голям брой мускулни групи за работа, поради което тялото получава най-много стрес и в резултат на това се получава производството на по-голяма доза анаболен хормон. Тя трябва да бъде приоритет за естествения културист и може да не е за културист, който използва изкуствени хормони. Тоест, не трябва да използвате изолиращи упражнения като цяло и да се опитвате да прибягвате до различни симулатори по-малко, например, блок.

Ако една тренировка е твърде дълга, това може да доведе до претрениране на мускулите поради прекомерен стрес, с който тялото не може да се справи за ден или повече. Подобно явление е много нежелателно, тъй като води до влошаване на благосъстоянието, значително намаляване на желанието за упражнения, загуба на апетит и други неща, без да се броят загубеното време и резултати.

Периодизация в културизма

Напредъкът директно зависи от произведения хормон на растежа. От своя страна количеството на растежа на хормона на растежа зависи от стреса, получен по време на тренировка, който не трябва да бъде твърде голям. Но идва момент на физиологичен таван, когато тялото не е в състояние да произвежда повече тестостерон, за да увеличи напредъка. Има два начина за излизане от тази ситуация:

 • увеличете обема на белите дробове (развийте хормон);
 • намалете времето за тренировки и доведете до около час.

Как да ядем естествен културист

Една категория успешни масови натрупвания е храненето. Необходимо е да се постигнат излишни калорични храни. Но често срещано явление сред начинаещите е едновременното постигане на противоположни задачи - натрупване на постна маса (мускули) и намаляване на присъствието на телесни мазнини. Дори докато използвате химията, това е много трудно постижимо.

С излишното съдържание на калории е възможно да се зададе не само голямо количество сухо тегло, но и малко излишък (мазнини).

За да се постигне излишно съдържание на калории, е необходимо да се създаде диета, която да включва животински протеини - месо, яйце, млечни продукти, риба и др. Приемливи са и сложните въглехидрати - елда и оризова каша, макаронени изделия. Струва си да се въздържате от консумацията на бързи въглехидрати - те ще доведат до образуването на мастен слой в големи количества, поради произведения инсулин.

Често срещано явление е и проблемът с асимилацията на храната. Един културист може да яде много, но в същото време се усвоява само определена част - тялото ще поеме толкова, колкото е необходимо, и ще премахне останалото. Следователно, анаболният отговор може да е по-малък от очакваното.

Тайната, използвана от професионалните културисти

Secret означава храносмилателни ензими, които ограничават количеството на храносмилателните процеси в организма.

Консумираните микроелементи под формата на протеини, въглехидрати и мазнини се усвояват и усвояват съответно от храносмилателните ензими - протеази, амилази и липази. Това показва, че тялото произвежда определени ензими за специфични органични съединения.

Следователно протеазите, които са отговорни за разграждането на протеините и са високо ефективни в областта на храненето, ще бъдат особено ценни за културиста. Успехът на постигането на резултати в културизма до голяма степен може да зависи от тези ензими - това е тайната. Можете да ядете голямо количество храна, а крайният "изгорен" растеж ще бъде много по-малък. Затова те използват подобни ензими, които повишават ефективността на анаболния растеж.

Но си струва да запомните, че използването на храносмилателни ензими в големи количества може да доведе до нараняване на стомаха - лигавицата ще започне да се разделя. Следователно, не превишавайте препоръките за употреба, посочени в инструкциите. В този случай прекомерното усърдие може да доведе до здравословни проблеми.

Фармацевтични продукти, богати на ензими

Панкреатин - повишава и подобрява усвояемостта на протеините.

Фестал - помага в борбата с лошата усвояемост на мазнините.

Abomin - действа като спомагателно лекарство по време на "сушенето".

Естествен културизъм - видео