Тестостерон пропионат

Тестостерон пропионатът е много известен стероид сред спортистите. На първо място приемането на тестостерон пропионат е необходимо за развитието на сила и мускулна маса. Особеността на този инструмент е, че за разлика от тестостерон енантат, обичан от културистите, тестостерон пропионатът задържа водата в тялото в по-малка степен. Поради тази причина много културисти смятат, че тестостерон пропионатът е неефективен, тъй като е трудно да наддават на тегло от 8-10 кг на месец, което е напълно възможно да се направи на тестостерон етанат или метандростенолон. Но опитни спортисти активно използват тестостерон пропионат в подготовката за състезанието. С комбинацията от тестостерон пропионат във високо анаболни и нискоандрогенни стероиди, като Winstol и Primobolan, той ви позволява бързо изгаряне на подкожни мазнини и спомага за изграждането на висококачествени мускули. Такива комбинации са класически пример за синергизъм, когато мощните лекарства, когато се използват заедно, дават по-ефективен резултат.

Тестостерон пропионатът на руския пазар днес е едно от най-евтините лекарства, така че спокойно може да се нарече инструмент за „пролетарианите“. За една опаковка от продукта, която се състои от 10 ампули от 50 mg от продукта, можете да платите на черния пазар за 4-5 долара. Но това не означава, че с помощта на тестостерон пропионат само бедните културисти се „подготвят“ за състезания. Така че, тестостероновият компонент, който се съдържа в лекарството, позволява на тялото да се възстанови по-добре след тежки натоварвания, тъй като тестостеронът помага на тялото да произвежда повече креатин фосфор. Затова повечето спортисти се опитват да използват поне един андроген преди състезанието. Именно поради тази причина културистите предпочитат тестостерон пропионат пред изпитано време средство. Но все пак някои спортисти използват по-скъпия, но не толкова добре изучен andriol.

Тестостерон пропионатът също има важно качество, след като попадне в тялото, лекарството започва да действа доста активно и лекарството се извежда от тялото също толкова бързо. Предимствата на тестостерон пропионат са очевидни: след като спортистът е пристрастен към стероидите и иска да почувства тяхната работа, тогава в началото на курса спортистът може да приложи няколко инжекции от лекарството. След това нивото на тестостерона в организма рязко се повишава и когато тестостерон пропионатът спре да работи, тогава по-силни стероидни препарати (например, дека-дураболин, който започва своята работа едва на втората седмица след инжектирането), ще поеме. Трябва да се отбележи, че такива лекарства като omnadren и Sustanon са много популярни сред спортистите, тъй като включват тестостерон пропионат, което позволява средствата да започнат да работят много по-бързо.

Друго предимство на тестостерона пропионат е, че можете лесно да го „приближите“ към първенството, където е осигурен допинг контрол. След инжектирането на лекарството индикатор като "Тестостерон / Епистостостерон" в урината намалява с концентрацията на тестостерон в кръвта. Този показател рязко се намалява до знака „6“, разбира се, това е малко по-високо от нормата на тестостерон в тялото на културиста, но тази норма не се наблюдава при допинг контрола. Също така тялото просто няма време да бъде в състояние на катаболизъм, което може да увреди резултатите от тренировките. Не забравяйте за отрицателните страни на тестостерон пропионат. Лекарството трябва да се прилага доста често, а ефектът му е много краткотраен.

Препоръчва се прием на лекарството три пъти седмично, но спортистите, които са любители на високите дози, могат да инжектират тестостерон пропионат всеки ден. И това е много неудобно. Що се отнася до жените, те получават максимална полза от тестостерон пропионат, причинявайки минимален риск за здравето поради относително редки инжекции. Ако приемате лекарство от 50 mg веднъж на всеки 5-7 дни, тогава не можете да се страхувате за натрупването на андрогени в женското тяло и следователно появата на такива ефекти на вирилизация като грубо глас или растеж на косата върху вас и лицето ви и т.н. Инжекциите на тестостерон пропионат имат много благоприятен ефект върху мускулите. Много е интересно, че има спортисти, които редовно си дават локални инжекции на тестостерон пропионат (обикновено в долната част на крака, по-рядко в делтите и бицепсите), особено когато липсва есциклин, лекарство за локално действие върху мускулите. Резултатът от такива инжекции е, че вътре в мускулите има уплътнения, които визуално ги увеличават.

По принцип тестостерон пропионатът е безвредно лекарство и рядко причинява странични ефекти. Но при високи дози и подходяща генетична предразположеност могат да се появят странични ефекти като акне, загуба на коса и често повишено либидо при мъже и жени. Такива органи като черния дроб и бъбреците не страдат, освен при честата употреба на тестостерон пропионат. Единствените неща, които можете да получите са гинекомастията и акнето. Инжекциите на тестостерон пропионат много разстройват производството на тестостерон в организма, поради тази причина в края на стероидния курс трябва да се приемат тамоксифен, гонадотропин и провирон.

Курсове за стероиди с тестостерон пропионат

Пример 1. Тестостерон пропионат Deca-Durabolin

200 mg 100 mg - 1 седмица
400 mg 150 mg - 2 седмици
400 mg 200 mg - 3 седмици
400 mg 200 mg - 4 седмици
300 mg 150 mg - 5 седмици
200 mg 100 mg - 6 седмици

В този пример тестостерон пропионатът се комбинира с дека-дураболин. Прекрасна комбинация, която ви позволява да наддавате по-добро тегло, отколкото при комбиниране на дека-дураболин с тестенат. Тази схема осигурява двойно излагане на немускулни клетъчни рецептори. Така тестостерон пропионатът е отговорен за възстановяването на организма от стрес, а дека-дураболинът за синтеза на протеини. Струва си да се обърне внимание на факта, че тестостерон пропионат трябва да се приема три пъти седмично, докато дека-дураболин може да се приема веднъж или два пъти седмично.

Пример 2. Винстрол таблетки, тестостерон пропионат, мастерон

10 mg / ден 100 mg - 1 седмица
20 mg / ден 150 mg - 2 седмици
30 mg / ден 200 mg - 3 седмици
30 mg / ден 200 mg - 4 седмици
35 mg / ден 200 mg - 5 седмици
35 mg / ден 200 mg - 6 седмици
35 mg / ден 150 mg 200 mg - 7 седмици
35 mg / ден 150 mg 300 mg -8 седмици
25 mg / ден 100 mg 400 mg -9 седмици
15 mg / ден 100 mg 200 mg - 10 седмици

Този пример се разглежда при подготовката за състезанието. Тук тестостерон пропионатът е предназначен да възстанови енергийния тонус, но Winstrol в таблетки поддържа мускулна скованост. Лекарствата не ароматизират и затова процесът на разрушаване на мастния слой е бърз и почти безболезнен. Masteron започва да се въвежда месец преди началото на състезанието, когато мускулите вече са доста „сухи“. Masteron се въвежда в тялото, за да придаде на мускулите допълнителна твърдост и еластичност.

„Пропи” е името на тестостерон пропионат, който в момента се произвежда в Русия, в град Ростов на Дон. 5% пропионат от 50 mg се произвежда в ампула в пакет от 10 броя. Днес пазарната цена за 10 ампули е 8 долара.