Бодибилдинг Рибоксин

Рибоксин е нестероиден анаболик, който се приема освен основния стероиден курс от културисти и пауърлифтери. Това лекарство по същество представлява нуклеинова киселина, която е пуринова основа, сравнима с азотни основи като аденин и гуанин. Рибоксин съдържа бирена мая и карантия.

съдържание

 • 1 Как това лекарство влияе на тялото "> 1.1 Забележка
 • 2 Riboxinum: показания за употреба
 • 3 Riboxin: форма на освобождаване и дозировка
  • 3.1 Курс за приложение на Riboxin
 • 4 Заключение
 • Как това лекарство влияе на тялото?

  Лекарството има многостранен положителен ефект върху организма на спортистите. Използването му ви позволява да:

  • увеличаване на хемоглобиновата пропускливост;
  • стимулират синтеза на инсулин, помагайки на сърдечния мускул да усвоява по-добре въглехидратите;
  • разширяват кръвоносните съдове;
  • засилват защитните функции на тялото;
  • стимулират регенеративните процеси в мускулната тъкан;
  • повишаване на издръжливостта

  Последното качество на рибоксин е особено ценно за културизма, тъй като позволява на спортистите да тренират още по-интензивно.

  Благодарение на този многостранен ефект на рибоксина той се превръща в основен източник на енергия, огромни количества от които се изразходват при изпълнение на упражнения за сила. Той е в състояние да замени ATP. Инструментът стимулира метаболитните процеси, а антихипоксичният му ефект е тъканното дишане.

  бележка

  Използването на всяко лекарство, включително рибоксин, изисква повишено внимание. За да сте напълно сигурни в безопасността на употребата му, което зависи от индивидуалните характеристики и здравословното състояние на спортиста, трябва да се подложите на предварителна консултация със специалист.

  Спортистите, приемащи рибоксин, имат засилен метаболизъм и липсата на кислород не носи никакъв забележим дискомфорт. Това се дължи на факта, че тъканните клетки започват да усвояват по-добре кислорода. Също толкова важен е положителният ефект, който лекарството упражнява върху сърдечния мускул. Това е особено важно за повишена физическа активност по време на бодибилдинг и пауърлифтинг.

  Riboxinum: показания за употреба

  В клиничната медицина лекарството се предписва за лечение на заболявания на черния дроб, дванадесетопръстника, стомаха, сърцето. Често се предписва на пациенти, които имат проблеми с черния дроб, причинени от продължителна употреба на алкохол. Ползите от рибоксина се разкриват напълно след преминаване на курс на анаболни стероиди. Може да се приема паралелно със стероиди.

  Рибоксин се препоръчва на хора, страдащи от глаукома. Подобрява функцията на зрителния нерв. За културистите това лекарство е вид превенция на усложнения, свързани със навяхвания. Някои го смятат за най-доброто сред анаболните агенти. Не всички са съгласни с това мнение. Сравненията обаче са нестероидни и нехормонални лекарства, а именно рибоксинът може да бъде наречен „номер едно“ за културисти.

  Пикът на популярността на рибоксин настъпи в дните на Съветския съюз, когато щангистите активно използваха това лекарство. Ефективността на лекарството не е потвърдена и интересът към него отшумя. Това се дължи на факта, че той може да постигне наистина значителни резултати само когато се приема заедно с витамини от група В, метилурацил, оротат и глицерофосфат. Това е уместно не само за тези, които използват химия, но и за привържениците на естествения бодибилдинг.

  С по-ниска цена рибоксинът може напълно да замени скъпия креатин. Лекарството има само един страничен ефект - индивидуална непоносимост, проявяваща се като алергична реакция. Като правило провокира неспазване на препоръчителната дозировка.

  Рибоксин: форма на освобождаване и дозировка

  Лекарството се предлага в таблетки, които се приемат половин час преди хранене. Първите четири дни използвайте минималната доза, за да сте сигурни, че няма индивидуална непоносимост. Ако не се е появила алергична реакция, дневната норма се увеличава до два грама и половина.

  Курс Riboxin

  Дневната доза за орално приложение в културизма е 1, 5 - 2, 5 грама. В първите дни от приема дневната доза рибоксин е 0, 6 - 0, 8 g - 0, 2 g 3-4 пъти на ден. Ако лекарството се понася добре, тази доза се увеличава до 2, 5 гр. Продължителността на курса е от 4 седмици до 1, 5 до 3 месеца.

  заключение

  Рибоксин ускорява възстановяването на тялото и се препоръчва на културисти по време на периоди на интензивни тренировки. Лекарството има много положителни качества и е подходящо за повечето спортисти. Приемът му ви позволява да постигнете по-добри резултати от тренировките за кратко време.