Хорионичен гонадотропин

Човешкият хорионен гонадотропин (съкратено HCG) се формира изключително в плацентата на бременна жена, като е естествен хормон. Получава се в лаборатория от урината на жена по време на бременност. Ефектът му върху хората е подобен на лутеинизиращия хормон - предшественик на тестостерона.

Пероралното приложение на HCG не е ефективно. Това е доказано в многобройни проучвания. Експериментите в Съединените американски щати показват, че хранителните добавки с хорион гонадотропин не дават никакъв резултат. Използването на веществото в САЩ е забранено.

съдържание

 • 1 Какъв е ефектът от използването на хорион гонадотропин?> 2 Използване на hCG бодибилдинг
 • 3 правила за приемане на хорион гонадотропин по време и след курса
 • 4 кратък курс
 • 5 дълъг курс
 • 6 курс „Вечен“
 • 7 Възможни странични ефекти
 • 8 мнения за човешки хорион гонадотропин

Какъв ефект има използването на хорион гонадотропин?

Ефектът на hCG върху човешкото тяло е подобен на лутеинизиращия хормон. Той също така сигнализира, минавайки върху хипофизата, за активното стимулиране на тестостерона. HCG под формата на лекарство, освен че увеличава производството на мъжки хормон, повишава качествените свойства на спермата, прави вторичните сексуални характеристики както при жените, така и при мъжете много по-изразени. При представителите на жените хорионният гонадотропин засилва синтеза на прогестерон, значително увеличава скоростта на узряване на яйцата. В допълнение, това лекарство помага за формирането на плацентата.

Количеството произведен hCG ви позволява да регулирате обратната връзка във веригата на взаимодействие на оста на тестисите на хипоталамуса-хипофизата. Дефицитът на хорион гонадотропин провокира намаляване на размера и функционалността на тестисите. Повишаването на концентрацията на този човешки хормон позволява изкуственото въвеждане както на синтетичния тестостерон, така и на различните му аналози, което позволява на хипогаламо-хипофизата-гонадната система да стане ясно, че не е необходимо да се синтезират гонадотропин и гонадолиберин. Това провокира загубата от тестисите на техните функции, които стават много по-малки.

Използването на hCG културизъм

Употребата на гонадотропин се препоръчва за онези спортисти, които приемат тестостерон и неговите аналози. Това помага да се избегне атрофия на тестисите, което се счита за основна функция на това лекарство. Бодибилдърите, които нямат много опит, прилагат hCG в комбинирани курсове за мускулен растеж. Поради факта, че това лекарство повишава нивото на синтеза на тестостерон, то също се приема. Използва се и през периода на "сушене", за да се запази мускулната маса на фона на намален прием на калории.

Хорионният гонадотропин, показали проучвания, е неефективен за използване с анаболни цели в културизма. Това се дължи на факта, че може да провокира множество проблеми. Стимулирането на синтеза на тестостерон, осигурено от това лекарство, е много по-малко от другите синтетични форми на този хормон, а страничните ефекти са много по-високи. Затова мнозина се чудят защо тогава приемат hCG. Основното му предимство, което културистът получава, когато го приема, е предотвратяването на атрофия на тестисите.

Използването на гонадотропин за профилактични цели за предотвратяване на намаляването на тестисите изисква малки дозировки. Следователно, приемането на това лекарство за тази цел минимизира рисковете, които възникват, когато проявява анаболни свойства. Основното предимство на лекарството в хода на анаболните стероиди е, че може значително да намали отрицателните ефекти на много от тези лекарства. Използването му е позволено през периода на "сушене", за да се запази мускулната маса. Ако HCG се прилага за дълго време, тогава това помага да се поддържа оста на функционирането на тестисите на хипоталамус-хипофиза. Приемането на това лекарство за терапия след цикъл не се препоръчва.

Правила за приемане на хорион гонадотропин по време и след курса

Можете да си купите хорион гонадотропин без рецепта в аптека. Освобождава се под формата на инжекции за приложение подкожно или мускулно. Първо лекарството се разрежда със специална течност, прикрепена към него, вътре в ампулата. Инжекции, инжектирани в мускулите. Веществото се разтваря много бързо и е валидно поне пет до шест дни.

Кратък курс

Когато се приемат анаболни стероиди за не повече от пет или шест седмици, няма нужда от инжекции с hCG.

Дълъг курс

Големите дози или използването на анаболни стероиди за дълго време изисква въвеждането от 250 до 500 милиграма хорион гонадотропин два пъти седмично. Когато hCG не се използва при тежък курс, той се приема на терапия след курса, което изисква доза от 2000 милиграма. Лекарството се прилага три седмици през ден.

Вечен курс

Професионалните културисти почти винаги използват анаболни стероиди. Това означава, че приемът на хорион гонадотропин се изисква редовно. На всеки пет седмици се прави почивка от седем до четиринадесет дни.

Възможни странични ефекти

Използването на hCG може да доведе до следните негативни ефекти:

 • инхибират производството на гонадотропин-освобождаващ хормон;
 • провокират дисфункция на веригата хипоталамус-хипофиза-тестис;
 • водят до гинекомастия и маскулинизация;
 • причинява акне;
 • причиняват залесяване и увеличават космеността на тялото;
 • увеличете простатата по размер.

Човешки хорион Гонадотропин Отзиви

Използването на гонадотропин в терапията след цикъл, както и в краткосрочни и дългосрочни курсове с анаболни стероиди, като правило, спечели голям брой положителни отзиви. Използването на HCG е препоръчително само от мъже. Жените не приемат това лекарство, включително като средство за премахване на ефектите от ароматизацията.

На практика няма отрицателни отзиви за хорионния гонадотропин. Това се дължи на факта, че рядко се приема за анаболни цели. Отрицателните отзиви най-често се дължат на факта, че някои спортисти се опитват да спечелят десет килограма мускулна маса без откат.

Продажба на хорион гонадотропин без рецепта чрез мрежа от аптеки прави невъзможно производството на фалшификати, което ви позволява винаги да купувате оригинала.