Хапчета за подобряване на мозъчната дейност и паметта

Способността да запомните и научите информация е способността, от която се нуждае абсолютно всеки човек. Притежаването на такова умение е възможно само когато паметта не успее. Ако входящите данни бързо се обработват и запомнят, човек има ясен ум, може да постигне много.

Всеки има нужда от добър спомен. Той помага на ученици и студенти бързо да усвоят учебни материали и успешно да издържат изпити, служители от различни области, за да се справят със служебните си задължения и квалификации, а възрастните хора да поддържат активна мозъчна дейност и да пристигнат в добра физическа форма.

съдържание

 • 1 Как да станете собственик на перфектна памет "> 2 хапчета за подобряване на мозъчната дейност - TOP10
  • 2.1 Глицин
  • 2.2 Ноотропил
  • 2.3 Intellan
  • 2.4 Пирацетам
  • 2.5 Фенотропил
  • 2.6 Танакан
  • 2.7 Пикамилон
  • 2.8 Аминалон
  • 2.9 Пантогам
  • 2.10 Мемоплантант
 • 3 Характеристики на някои лекарства
 • 4 Популярни начини за подобряване на мозъчната функция
 • 5 Обучение за мозъчна дейност
 • 6 Какви фактори влияят негативно на паметта?
 • 7 Поддържането на здравословен начин на живот е ключът към добрия спомен

Как да станете собственик на идеална памет?

Ежедневните товари не минават без следа. Те имат пряко влияние върху мисловния процес, когато постъпва твърде много информация, повечето от които не са необходими. В резултат на това човек започва да забравя повечето важни „малки неща“, например, пазарувайки, не си спомня какво е възнамерявал да купи или ако е изключил газта в къщата, когато е тръгнал. Невъзможно е да се игнорира забравата на всяка възраст, тъй като с възрастта ситуацията само ще се влошава.

Сред наличните начини за подобряване на паметта и мозъчната активност, следните се считат за най-добрите:

 • Обогатяване на диетата с въглехидрати. Структурата на тези хранителни вещества се преобразува в глюкоза. За да се попълни доставката на това вещество, достатъчно е да закусите с омлет, резен хляб, изпечен от пълнозърнести храни, както и омлет.
 • Танци и спорт. Не е нужно да тренирате с часове. Достатъчно е да извършите някои упражнения, за да стимулирате притока на кръв към мозъка. Научните проучвания показват, че при хора, които активно се движат, усвояването на информация става с 20% по-бързо, отколкото при тези, които пренебрегват физическите упражнения.
 • Писането. Развитието на паметта се насърчава добре от текстове, написани от необичаен текст, но ефектът се забелязва не веднага, а постепенно.
 • Търсете информация. Не трябва да пропускате възможността да разберете повече, а не само да изпълнявате служебните си задължения. Това несъмнено ще помогне за стимулиране на мозъчната дейност.
 • За фиксиране на места в паметта. Хората, които паркират колата си на паркинга, могат да стоят известно време, да гледат наляво или надясно, за да си спомнят къде е колата.
 • Малко количество качествен алкохол. Малка порция преди вечеря ви позволява да развивате добре паметта, тъй като стимулира кръвообращението.
 • Висококачествено четкане със зъбна нишка. По венците през деня има голям брой бактерии от консумираната през деня храна. И ако не се отървете от тях внимателно, те повлияват зле на работата на всички органи.

Тези прости и достъпни начини за подобряване на паметта са доста лесни за изпълнение в живота ви.

Хапчета за подобряване на мозъчната активност - TOP10

Съвременната фармакология предлага много лекарства, които стимулират мозъка и паметта:

глицин

Инструментът нормализира мозъчната дейност, метаболитните процеси, намалява интоксикацията. Тези хапчета подобряват качеството на съня. Те са вид витамини с определен метаболитен ефект, допринасящи за трансформацията на реакциите, които се случват в организма, подпомагат основните процеси в живота.

nootropil

Приемът на хапчета повишава концентрацията, подобрява паметта, нормализира мозъчната дейност. Лекарството съдържа пирацети и други спомагателни съединения, е ноотропно. Приемът му помага да се запомни добре информацията, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, подобрява съзнанието. Таблетките не предизвикват вълнение на нервната система.

Intellan

Тонизиращо лекарство, което съдържа естествени минерали и витамини. Редовният прием на тези хапчета стимулира метаболизма, обогатява мозъка с ценни вещества, намалява умората и е незаменим по време на депресия, стрес и тревожност.

пирацетам

Лекарството с ноотропен ефект, което се използва за подобряване на концентрацията, възстановява паметта, облекчава виене на свят, хипертония, атеросклероза, летаргия. Действието на таблетките е насочено към нормализиране на функционирането на вестибуларния апарат, намаляване на депресивните състояния.

fenotropil

Тези ноотропни таблетки подобряват състоянието на паметта, функционирането на мозъчните клетки, значително улесняват процеса на овладяване и запаметяване на нова входяща информация и помагат при полагане на изпити, доклади и преминаване на сертификат. Лекарството подпомага бързия обмен на информация между дясното и лявото полукълбо, както и клетките в активно състояние, повдигащи.

tanakan

Това е фитопрепарат, който спомага за подобряване на кръвообращението, защото подхранва клетките на тялото с глюкоза. Таблетките предотвратяват тромбозата, премахват шум в ушите и възстановяват зрителната острота. Те нормализират кръвообращението, което помага да се увеличи способността на мозъка да учи.

pikamilon

Отнася се до ноотропни лекарства и се приема за нормализиране на кръвоснабдяването след претърпени наранявания на главата, инсулти, мигрена и глаукома. Лекарството помага да устои на психически и физически стрес, а също така намалява проявите на дразнене и тревожност.

Aminalon

Това е хапче, предписано за подобряване на паметта и мозъчната дейност, претърпели заболявания на сърдечно-съдовата система и страдащи от високо кръвно налягане, както и от постоянно замаяност, атеросклероза, инхибиране на развитието в детска възраст, панически атаки, интоксикация от употребата на алкохол и лекарства. Подобно на много други лекарства, той е ноотропен.

Pantogamum

Това е лекарство, което се предписва на хора, страдащи от епилепсия, шизофрения. Лекарството се приема и от тези, които са постоянно изложени на големи физически натоварвания, имат заболявания, свързани с промени в съдовете на мозъка. Ноотропни таблетки могат да се предписват на деца с умствена изостаналост с нарушение на вниманието и заекване.

Memoplant

Лекарството е ангиопроектор. Инструментът е проектиран въз основа на компоненти от растителен произход. Тонизира кръвоносните съдове, нормализира функцията на метаболизма. Вземете Мемоплант за облекчаване на главоболие, виене на свят, шум не само в ушите, но и в тилната област, както и при недостатъчно кръвоснабдяване на крайниците.

Лекарствата, продавани в аптеките, подобряват паметта, мозъчната функция и увеличават възможностите, които тялото има.

Характеристики на някои лекарства

Хапчета, които стимулират паметта и мозъчната дейност, могат да донесат много по-голяма ефективност и да не навредят, ако спазвате някои нюанси:

 • Глицинът няма токсични странични ефекти, така че можете да закупите лекарството без уговорка от вашия лекар.
 • Напротив, Nootropil не може да бъде закупен при свободна продажба. Тялото на човек, който е претърпял нараняване или някакъв вид заболяване, може да реагира различно на приема на лекарството, което изисква внимателно и внимателно боравене.
 • Без да се консултирате със специалист, не трябва да пиете такива таблетки като Intellan. По-добре е да започнете да приемате този инструмент след консултация с лекар, следвайки всички препоръки.
 • Ефективността на Пирацетам директно зависи от режима на дозиране. Препоръчва се да се приема това лекарство изключително според препоръките на специалист. Лекарството се освобождава изключително по лекарско предписание.
 • Приемът на Фенотропил стимулира работата на мозъчните клетки, отговорни за запаметяването, но има много противопоказания. Само специалист може да определи ефекта на таблетките върху тялото, следователно лекарството се отпуска с рецепта.
 • Tanakan, предлага се в таблетки, се предлага по лекарско предписание, а в течна форма може да се закупи на пазара.
 • Дозировки на лекарството Мемоплант от 40 до 80 mg могат да бъдат закупени без рецепта от специалист. Когато количеството на закупения продукт е от 120 mg или повече, не се отпуска без лекарско предписание.

В аптека не можете да закупите лекарства като Pantogam, Picamilon и Aminalon в свободна продажба.

Народни начини за подобряване на мозъчната функция

Можете да активирате и стимулирате работата на паметта не само с използването на таблетки, но и с различни народни средства:

 1. Тинктура от детелина. За да приготвите домашен препарат, е необходимо да се напълнят съцветия от детелина с 500 мл водка, поставени на хладно място за 14 дни. Супена лъжица от този домашен лек преди лягане е достатъчна, за да подобри яснотата на съзнанието и ума, като се отърве от шума в главата.
 2. Хрян с лимон. Инструментът е лесен и лесен за приготвяне. Почиства кръвоносните съдове и нормализира кръвообращението. Сокът, приготвен от 3 лимона, се смесва с буркан хрян и 3 супени лъжици мед. Тази маса се оставя в хладилниците за 3 седмици, след което се приема по чаена лъжичка два пъти на ден.
 3. Борови млади пъпки. Печелене на просперитет през пролетта. Не е необходимо да готвите нищо от бъбреците, те просто дъвчат преди хранене, което ви позволява да възстановите паметта и да забавите процеса на стареене.

Положителен ефект върху тялото и паметта се осигурява от храненето. Трябва да е богата на протеини. Диетата трябва да съдържа сушени плодове, печени ябълки или картофи, задушени моркови, орехи, слънчогледови семки, салати, приготвени в зехтин и тъмен шоколад. Замразените боровинки и пресни боровинки имат положителен ефект върху зрителната острота и мозъчната циркулация.

Мозъчна тренировка

Започването на изпълнение на упражнения за ума е полезно на абсолютно всяка възраст. Има доста прости трикове за тренировка на мозъка:

 • Произнесете думите, започващи с всяка буква от азбуката от първата и така нататък. Това трябва да стане възможно най-бързо.
 • Повтаряйте чужди думи, научени по време на учене в училище или институт.
 • Пребройте числата в обратен ред. Можете да започнете от петдесет до нула и след това постепенно да разширите границите.
 • Играйте градове, когато наричат ​​имената с последната буква на предишната.
 • Измислете синоними за най-различни думи.

Полезно е да решавате кръстословици, да запаметявате стихове, да решавате сложни проблеми.

Има много нетрадиционни начини за възстановяване на паметта. Звучат доста странно, но някои са доста добри за тях.

„Златната вода“ е едно от нетрадиционните средства, ефективността на които мнозина говорят доста положително. Учените не потвърждават факта, че благородният метал реагира с вода, но хората, които са го взели, говорят положително за това лекарство.

За да усетите ефикасността на благородния метал, можете да подготвите специален инструмент. В половин литров стъклен съд, напълнен с вода, те сложиха златни бижута без никакви вложки от скъпоценен камък. След това поставете контейнера на огън, кипете течността, така че обемът да намалее наполовина, приемайте продукта три пъти на ден, по една чаена лъжичка всеки. Две седмици по-късно, според прегледите, паметта се подобрява и сърдечният мускул се укрепва.

Какви фактори влияят негативно на паметта ">

Изобилието от информация и огромното количество съвети, с които съвременният човек трябва да се сблъсква ежедневно, в по-голямата си част не носят в себе си нищо полезно. За съжаление, това обикновено идва много по-късно. Изобилието от информационни потоци претоварва мозъка, който започва да функционира неправилно, изразен в това, че полезната информация започва да се забравя.

За да поддържате младостта и силата на мозъка, да възстановите паметта, е необходимо да изоставите някои познати за вас неща:

 • Няма голям брой брашно и сладки храни, туршии, които водят до факта, че натрупаната течност в организма се отделя зле, запор, започват главоболие. Тези негативни последици водят до факта, че кръвоснабдяването е нарушено в мозъка.
 • Престанете да водите предимно заседнал начин на живот, тъй като кръвта започва да циркулира слабо, когато вътрешните органи и мозъкът престанат да получават достатъчно хранене.
 • Не прекарвайте цялото време у дома, защото мозъкът се нуждае от достатъчно кислород.
 • Откажете се да приемате лекарства, за които лекарят не е предписал, тъй като страничните ефекти се отразяват негативно на здравето и могат да предизвикат пристрастяване.

Употребата на големи количества алкохол също има отрицателен ефект върху паметта.

Поддържането на здравословен начин на живот е ключът към добрия спомен

Редовната физическа активност, правилната балансирана диета и отказването от лошите навици, особено тютюнопушенето, както показват проучванията, помагат за подобряване и стимулиране на паметта.

Правилната стойка също играе важна роля. Опитайте се да държите гърба си прав, дори когато има някакво огъване. Разперените рамене и назад постната шия подобряват кръвообращението в мозъка. Трябва внимателно да следите храносмилането, което до голяма степен зависи от правилното хранене.

Да живеете здравословен и дълъг живот позволява само самостоятелна работа, когато е необходимо, дори да се надмогвате, да спортувате редовно, да се разхождате, да ядете прясна храна и да развивате умствен потенциал. И ако останете здрави, тогава винаги бъдете щастливи.