Тренировка за изгаряне на мазнини в корема

Искате да знаете как да изгаряте мазнините в корема ">

Кортизолът може да блокира изгарянето на мазнини. Високото му ниво е свързано както с общия, така и с тренировъчния стрес. Човек, който е твърде ревностен, може да спре да отслабва, а пресата му сякаш се „пълни“ с много „вода“. Ако теглото се е променило през нощта, например веднага след тренировка или през деня, струва си да проверите нивото на кортизола.

Причината, че при нормален тренировъчен режим и рестриктивна диета, ние не виждаме нашия абс, може да е високо ниво на пролактин. Тя може да бъде причинена от приема на лекарства или прекалено висок стрес.

Как да тренирате, ако имате нужда от кубчета за преса

„Кубчетата“ не са нищо повече от мускул на корема на корема, приведен в хипертрофия. Законите за увеличаване на мускулната маса тук съвпадат с общите. Трябва да изпълнявате много основни силови упражнения и не трябва да пренебрегвате напредването на тежестите. Ако тренирате само без тежести, може да не се появи хипертрофия.

Когато дойде време за „суха“ преса, увеличаването на броя на обратите в тренировъчния план ще бъде доста безполезна дейност. Съществува теория, че колкото повече човек извършва гликолитична работа на мускулните влакна, толкова по-малко мазнини има в тази зона. Тези изчисления се потвърждават от факта, че краката на играчите обикновено са "по-сухи" от торса и ръцете, докато скиорите имат "сухи" крака и ръце. Нивото на стрес в професионалните спортове обаче не е сравнимо по-високо от това, което получаваме в любителския фитнес. Ето защо подобни изчисления за непрофесионални спортисти не са приложими.

Очевидно те ни пречат:

  • високи нива на кортизол;
  • прекалено много инсулин;
  • повишен пролактин

Оказва се, че идеалното време за тренировка е, когато и трите хормона са ниски. Що се отнася до пролактина и кортизола, заслужава да се отбележи, че те не се намаляват от „дълга, равномерна диета с ниско ниво на въглехидрати в диетата и значителен дефицит, а от циклично увеличаване и намаляване на броя на тези макронутриенти. Нещо като редуване на протеин-въглехидрати работи най-добре за изгаряне на мазнини в корема. Строго дозираните тренировки допринасят за намаляването на кортизола и пролактина. Ако правите прекалено много и постоянно надценявате обема на тренировките си, трябва да преразгледате плана си.

Идеални за изгаряне на мазнини ще бъдат сутрешните аеробни тренировки с пулса от 150-170 удара в минута, но не твърде дълго, за да не се повиши нивото на кортизола. Успоредно с това е необходимо да се правят общи тренировъчни силови тренировки, за да не се губят значително мускулната маса.

Колко време трябва да отнеме сутрешното обучение ">