Рибено масло за културизъм

Използването на рибено масло, получено от тлъсти рибни видове в културизма се дължи на наличието на есенциалната омега-3 киселина. Съдържа витамини, както и антиоксиданти. Често срещана форма на освобождаване на този продукт са меки капсули, които се продават в абсолютно всяка аптека.

Омега-3 са полезни ненаситени есенциални киселини. Те не се произвеждат в човешкото тяло, а се попълват изключително от външни източници, най-ценният от които е рибеното масло. Тези киселини участват пряко в процеса на изгаряне на мазнини, потискат синтеза на кортизол, укрепват имунитета, придобиват постна мускулна маса и ускоряват метаболизма.

Приемът на рибено масло в културизма може да увеличи издръжливостта. Дефицитът на Омега-3 се превръща в основната причина, че някои културисти са по-ниски от тези, които включват този продукт в диетата си. Именно издръжливостта определя ефективността и, следователно, резултатът от тренировките.

съдържание

 • 1 Полезни свойства
 • 2 Как да приемаме рибено масло
 • 3 странични ефекти
 • 4 отзива за приемане на рибено масло в културизма

Полезни свойства

Продуктът демонстрира следните качества, които са ценни за тялото на спортиста:

 • стимулира растежа на мускулите;
 • активира процеса на изгаряне на телесните мазнини;
 • намалява нивото на "лошия" холестерол за хората;
 • укрепва сърдечния мускул и съдовата система;
 • инхибира развитието на възпалителни процеси;
 • устоява на образуването на ракови клетки;
 • намалява риска от тромбоза.

Тези действия на рибеното масло са научно доказани и доказани.

Как да приемаме рибено масло

Дневната препоръчителна норма варира от 3 до 6 грама, които трябва да бъдат разделени на три дози, съвпадащи с консумацията на храна. Те пият рибено масло най-често в капсули, всяка от които съдържа 0, 5 грама от това вещество и, следователно, приемат 2-4 хапчета на ден. Най-добре е, както съветват лекарите, да използвате продукта в месечен курс, повтарящ се три пъти годишно.

Особено внимание трябва да се обърне на срока на годност на продукта. Лекарство с изтекъл срок на годност не само не е от полза за тялото, но и може да навреди. Съхранявайте рибено масло, независимо от формата на освобождаване, по-добре е в хладилник, пийте с храна. Ако се използва на празен стомах, могат да възникнат проблеми със стомашно-чревния тракт. Добавката не е опасна за спортистите, а болката в стомаха, гаденето и други странични ефекти, ако се появят, идват след отмяна.

Странични ефекти

Проучванията показват, че рибата може да натрупва диоксини, живак и други токсични вещества в тялото на рибата. Ако те присъстват в рибеното месо, тогава те влизат в мазнините, получени от него. За да не се сблъскате с такъв продукт, е необходимо да закупите добавката изключително от надеждни доставчици, които редовно извършват анализи и проверки на произведените продукти.

Трябва да се даде предпочитание на рафинираното рибено масло, преминало най-високата степен на пречистване, гарантирано да няма токсични компоненти. Той няма да има витамини, но омега-3 киселините ще бъдат напълно запазени. Възможните рискове са свързани с употребата на нискокачествен продукт и систематичната излишна доза. Ако не нарушите правилата за прием, спортистът ще получи изключителна полза.

Отзиви за бодибилдинг Рибено масло

Бодибилдърите говорят за добавка, богата на Омега-3 киселини най-често по положителен начин. Приемът на рибено масло, както отбелязват отзивите, увеличава скоростта на метаболитните процеси и изгарянето на мазнините, стимулира набор от постна мускулна маса, подобрява състоянието на косата, кожата и нокътната плочка.

Единственият недостатък на добавката е неприятният вкус на течното рибено масло, но спортистите, които предпочитат капсулите, не усещат това. Нежеланите реакции, съдейки по отзивите на културисти, са доста редки и като правило се дължат на предозиране.