Бодибилдинг Желатин

Шест процента от общата маса на човешкото тяло е колаген. Този протеин, който е структурен протеин, има във всяка тъкан. Колагенът формира човешкото тяло, дава сила на тъканите, свързва и задържа клетките. Повечето вещества съдържат връзки, хрущяли, кости. В културизма често се използва хидролизирана форма на колаген, желатин. Получава се в резултат на топлинна обработка на животински колаген, частично унищожен от излагане на високи температури. Той е напълно идентичен с антропогенния.

Желатинът като сгъстител се използва в хранително-вкусовата промишленост. Преди няколко години беше направен опит да се предаде като протеин. Подобна стратегия би могла да работи само за начинаещи, тъй като опитните спортисти знаят, че колагенът има дефицитен аминокиселинен състав, който не е подходящ за изграждане на мускулни групи. Желатинът обаче укрепва добре ставите и връзките. Много спортисти, особено сред начинаещи, придобиват скъпи курсове за колаген. Те дори не подозират, че приемът на редовен желатин има подобен ефект. Това беше причината за популяризирането на желатина сред културистите.

Какъв е ефектът от използването на желатин ">

Спортистите, приемащи желатин, имат следните подобрения:

  • хрущялът става по-силен;
  • костите с връзки укрепват;
  • кожата придобива повишена гладкост и еластичност;
  • болката по време на увреждане на ставите значително намалява;
  • всяка консумирана протеинова печалба повишава хранителната стойност;
  • стимулира се кръвообращението в мускулите, поради което повече хранителни вещества влизат в мускулната тъкан.

Този ефект е подобен на този, получен от културист, който използва колагенов комплекс.

Как да приемате желатин ">

Хидролизираният колаген се консумира два пъти дневно с около три до пет грама. Тази добавка няма абсолютно никакви странични ефекти. Желатинът не представлява никаква заплаха за тялото и здравето, състои се изключително от естествени компоненти. Ефектът от употребата на колаген се усилва чрез комбинацията на това вещество с хондроитин сулфат или глюкозамин сулфат.

Препаратите за укрепване на ставите и лигаментите също могат да се комбинират, докато приемате желатин. Най-доброто време за консумация на хидролизиран колаген се счита периодът след хранене. Желатинът може да се консумира на празен стомах, но само ако се добави лимонена киселина, която позволява на веществото да се усвоява по-бързо.

Допустимо е приемането на колаген в различни форми:

  • суха, измита с голям обем вода;
  • отглеждани във вода и пияни;
  • направете желе;
  • смесена с протеин генериращ.

Всеки спортист избира формата на използване на хидролизиран колаген независимо.

Отзиви за желатин от културисти

Културистите реагират като правило на хидролизиран колаген. В хранителните магазини цената на ядливия желатин е ниска. Много спортисти пишат, че употребата му помогна за намаляване на болката в колянните стави. Има и неутрални отзиви, в които спортистите са скептично настроени към добавката, тъй като тя има ниска цена и смятат, че само лекарствата с висока цена могат да доведат до реален ефект. Въпреки това, предвид ниската цена и безопасността на желатина, дори разочарованието от добавката няма да навреди.