Внимавайте за ставите!

съдържание

  • 1 Превантивни мерки за защита на ставите
  • 2 Чудотворни лекарства
  • 3 Страданията облекчават витамините
  • 4 мазнини подобряват съвместната работа
  • 5 Никъде няма грес

Превантивни мерки за защита на ставите

Бодибилдингът е по харесване на мнозина. Обичаме го и предпочитаме да не знаем, че практикуването на този спорт рано или късно може да доведе до разрушаване на ставите. Това е много страшно. В този случай има абразия на хрущяла, която покрива триещите повърхности на костите. Разбира се, ако човек не кляка с тежка мряна (с тегло 150 кг) на раменете си, теоретично няма от какво да се страхува. Но болестта е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува. Така че, струва си да помислите в какво състояние са лактите, коленете и тазобедрените стави. Как изглеждат ">

Чудотворни лекарства

Дълго време, в продължение на много десетилетия, медицината е безсилна. Лекарите не вярвали, че може да има лекарства, които могат да закърпят повредените повърхности на хрущяла. Те твърдяха, че такива лекарства никога не са били и никога не могат да бъдат. В крайна сметка хрущялът не е кожа. И всяка повреда по него може да се сравни само с драскотина по стъклото. Но няма лекарство, което да доведе до сливането на стъклена пукнатина.

И тук е усещането! Хондроитинът и глюкозаминът са лекарства от ново поколение. Те са в състояние да победят болестта. Фактът, че лекарствата наистина действат, е доказан чрез множество научни експерименти. Необходимостта от тези лекарства се увеличава с всеки изминал ден. Това се дължи на факта, че днес хората често живеят, за да видят ситуация, когато има пълно физическо влошаване на хрущяла. В допълнение, при редица заболявания има бавна ерозия на хрущяла. В тези случаи лекарствата ще помогнат да живеят толкова активно в напреднала възраст, колкото и в младостта, или поне ще забавят хода на заболяването.

За културистите хондроитинът и глюкозаминът са лекарства от митологията. Те застраховат ставните повърхности от абразия и в същото време допринасят за бързото заздравяване на наранявания и възпаления на ставите. В аптеките можете да закупите лекарства, които включват хондроитин и глюкозамин, а в люлеещите се столове - хранителни добавки с тях. Когато купувате тези лекарства, бъдете сигурни - това е редкият случай, когато не сте напразно харчите пари за лечение.

Страдащите олекотяват витамините

В допълнение към глюкозамин и хондроитин има и други, също толкова достойни добавки. Това е чудо - витамините С и Е. Витамин С значително облекчава болката, която придружава артрита. Както и страдания с травматична абразия на хрущяла. Витамин Е и бета-каротин имат подобен ефект, но витамин С е много по-силен в сравнение с тях. Ниацин (друго име на лекарството е ниацинамид, никотинамид или никотинова киселина) също помага на ставите, като има благоприятен ефект върху тях. Витамин В12 и фолат трябва да се добавят към списъка.

Ставите подобряват мазнините

Есенциалните мастни киселини са наистина незаменими за организма. Някои от тях също са в състояние да помогнат на вашите стави. Говорим за линолова киселина и гама - линоленова киселина. Съдържат се в аптеката за пореч и масло от иглика.

При провеждане на експеримент с продължителност три месеца, пациентите, приемащи иглика масло (около 6 грама на ден), започнаха да се чувстват значително по-добре от тези, които приеха плацебо (манекен) под формата на зехтин. Зехтинът нямаше желания ефект. Трябва да се отбележи, че в същото време пациентите продължиха да приемат противовъзпалителни лекарства.

Никъде няма грес

Доказано е, че хондроитинът, глюкозаминът и някои мазнини и витамини имат благоприятно влияние върху здравето и функцията на ставите. Що се отнася до културистите, тогава ставите им работят почти за износване. Лекарства, мазнини и витамини могат да се приемат както за профилактика, така и по време на обостряне на болестта, културисти по време на усилени тренировки. Е, за тези, които страдат от ставни заболявания, постоянно.

Следва "коктейл", който лекува ставите

Дневна добавка за доза
Глюкозамин 1500 mg
Кобаламин 2 мкг
Бета каротин 5000 IU
Хондроитин сулфат 1200 mg
Витамин С 250-1000 мг
Витамин Е 100-1000 IU
Ниацинамид 20 mg
Фолат 400 mcg

Успешно възстановяване!