Истината за тен

Въпреки факта, че повече от милион души слънчат ежедневно в салони за тен, това също е рискована стъпка. Със сигурност сте чували, че изкуственият тен води до рак на кожата, но може би не сте напълно убедени в това или се доверявате на често срещаните погрешни схващания в това отношение. Вижте фактите и можете да запазите здравето и външния си вид.

съдържание

  • 1 Казват, че „основният тен предпазва от слънчево изгаряне.“
  • 2 Казват, че „Солариумът в солариум е по-безопасен от слънчевата светлина.“
  • 3 Казват; "Тенът може да създаде неприятности само ако слънчевите бани са често."
  • 4 Казват, че: "Ракът на кожата се лекува лесно."
  • 5 Казват, че: "Соларията подобрява външния вид."

Казват, че "Basic тен предпазва от слънчево изгаряне."

Реалност: Идеята, че лек загар ви предпазва от слънчево изгаряне, е един от най-разпространените митове, който не се разпада. „Тенът, независимо дали е придобит под въздействието на слънчева светлина или ултравиолетова лампа, осигурява слънцезащитен коефициент не по-висок от 4 ″, което не е достатъчно за защита от слънчево изгаряне. Най-добрият начин да избегнете зачервяването е, предположихте, да не изгаряте умишлено и да не използвате слънцезащитни продукти. Изберете продукти с широка гама от защита и слънцезащитен фактор от най-малко 30. Необходима е също шапка с широка периферия и слънчеви очила.

Те казват, че "Слънцето в солариум е по-безопасно от слънчевата светлина."

Реалност: ултравиолетово лъчение, толкова силно, че променя пигментацията на кожата. Това е опасно, точка. Освен това някои лампи в солариумите доставят доза радиация, която е значително по-висока от естествената. Освен това, слънчево изгаряне не струва нищо в тен, всяка година 1800 от тях завършват за пострадалите в спешното отделение, сочи справка от Центъра за контрол на заболяванията.

Те казват; "Тенът може да създаде неприятности само ако слънчевите бани са често."

Реалност: „Само едно посещение на солариума увеличава риска от развитие на меланом с 20 процента.“ И още по-лошо: „Ако сте на възраст под 35 години и редовно посещавате солариума, рискът от развитие на меланом се увеличава до 90 процента до края на живота ви.“ Проблемът възниква поради концентрирани дози ултравиолетово лъчение, които увреждат ДНК на кожните клетки.

Казват, че: "Ракът на кожата се лекува лесно."

Реалност: Всъщност има различни видове рак на кожата и не всички са еднакво смъртоносни. Въпреки това меланомът, който може да бъде фатален, е най-честата форма на рак, диагностициран при млади възрастни на възраст от 25 до 29 години. Въпреки наличието на няколко (включително генетични) меланомни фактори, около 86 процента от случаите са пряко свързани с ултравиолетовото лъчение. Един човек умира от меланом на всеки час, според Американското дружество за борба с рака.

Казват, че: "Соларията подобрява външния вид."

Реалност: Неотдавнашно проучване на Медицинския университет в Северна Каролина показа, че много жени като студенти продължават да посещават салони, като са наясно с рисковете, главно защото това влияе благоприятно на външния им вид. Дали тъмната кожа изглежда привлекателна е субективно мнение, но едно е сигурно: никой не иска преждевременни бръчки и старчески петна, а ултравиолетовото лъчение ( независимо дали е естествено или от лампа в солариум ) провокира тези прояви, свързани с възрастта. Ако възнамерявате да парадирате със златист нюанс, използвайте професионална козметика за тен.