Дека (Nandrolone Decanoate) как да приемате, странични ефекти

Към днешна дата нандролон деканоат (DECA) получи най-голямо разпространение и популярност сред инжекционните анаболни стероиди.

съдържание

 • 1 Историческа екскурзия
 • 2 Свойства на нандролона
 • 3 Приложение
 • 4 нежелани реакции
 • 5 Методи за дозиране
 • 6 Как да комбинирате колода с други стероиди
 • 7 Използване на табло от жени
 • 8 Заключения

Историческа екскурзия

Нандролон (19-тестостерон), свързан с анаболни стероиди, е синтезиран през петдесетата година на миналия век. Структурата на всички анаболни андрогенни стероиди е подобна на структурата на тестостерона (мъжкия полов хормон). Изкуствените аналози обаче допринасят много по-добре за изграждането на мускулна маса (анаболен ефект). Нандролон е класически представител на анаболите. Проучванията показват, че по отношение на излагането на клетъчни рецептори, които играят важна роля в хода на анаболните процеси, той надминава вещества с подобна формула. Това беше причината за успеха на нандролона. В Унгария се произвежда нандролон деканоат под името Retabolil. В САЩ и западните страни е известен като Дека-Дураболин. Една ампула retabolil съдържа петдесет милиграма активно вещество. Ефектът след употребата на нандролон продължава две седмици. Свойствата на нандролон определят неговото използване при възстановяване от наранявания, лечение на дистрофия, в следоперативния и слединфарктния период. Когато лекарството навлиза в женското тяло, се наблюдава повишаване на хемоглобина, намаляване на костната загуба на калций. Хората, чиито занимания са свързани с постоянна физическа активност (циркови и балетни танцьори), натоварен график (звезди от шоубизнеса), понякога е необходим инжекционен курс и се превръща в изход от трудна ситуация. Много лекари, биолози, физиолози смятат концепцията на МОК (Международен олимпийски комитет), която обяви истинска допинг война, за неправилна и до известна степен престъпна. Факт е, че забраната на нандролон от тази организация, която уж защитава здравето на спортистите и лоялната конкуренция, кара спортистите да търсят алтернативи, които включват употребата на слабо проучени лекарства, които са по-токсични и вредни за здравето.

Свойства на Нандролон

Структурната разлика между нандролон и тестостерон е отсъствието на първата метилова група 19 в молекулата, което е причинило разпространението на името 19-нортестостерон. Това даде на веществото способността да стабилизира по-добре андрогенните рецептори. С други думи, продължителността на действието на нандролона е приблизително два до три пъти по-висока от тази на тестостерона и колкото по-дълго рецепторът остава активиран, толкова по-голямо е количеството протеин, синтезиран от клетката. Има отрицателен момент: свободният нандролон се дегенерира в дихидронандролон (DHN), който е два до три пъти по-нисък от нандролон по ефективност, нарушава способността на нервните влакна да предават сигнали, което се отразява негативно на нервно-мускулната стимулация и либидото. Вярно е, че нандролонът не е толкова активен в простатата, кожата, следователно спортистите, приемащи това лекарство, са по-малко податливи на акне, хипертрофия на простатата и плешивост.

Ефектът на ароматазата върху хода на нандролона не е толкова значим. Но в резултат на химическата реакция естрогенът все още се произвежда, макар и в малки количества. Не забравяйте за прогестогенната активност на 19-нортестостерон. Тези с обща доза над шестстотин милиграма седмично са изложени на риск от развитие на гинекомастия.

приложение

Изборът на метод за употреба на лекарството се дължи на генетични различия. За някои от тях нандролонът е просто чудо-лек. Други, чието тяло взаимодейства слабо с "дългите естери" на нандролона, рискуват да придобият здравословни проблеми. Този резултат се дължи на наличието на голямо количество 5-алфа-редуктоза в мускулните влакна, когато 19-нортестостеронът може да бъде заменен с фенилпропионат или повишена чувствителност към прогестерон. Във втория случай изходът от употребата на нандролон заедно със станазолол или за предотвратяване на превишаване на седмичната доза от повече от триста до четиристотин милиграма. За спортисти, които нямат горните характеристики, използването на нандролон значително ще улесни напълняването. Целта на тестостерона и нандролона е да активират сателитни клетки и да повишат IGF-1, което стимулира мускулната хиперплазия, но дозировката на последния трябва да надвишава шестстотин милиграма седмично. Въз основа на свойствата на нандролон, способен да задържа вода, използването му по време на "сушенето" преди състезанието е непрактично.

Преди се смяташе, че задържането на течности в тялото под въздействието на нандролон е един от факторите за натрупването на вода в ставни торбички, поради което ставите изпитват благоприятен ефект. Всъщност механизмът на функциониране на 19-нортестостерон е малко по-сложен.

Лекарството не причинява допълнителен приток на вода в ставните торби. Благодарение на нандролона, водата просто не ги оставя. Този процес се обяснява с факта, че нандролонът е много силен прогестин, който има пета от силата на прогестерона и може да се превърне в естрадиол, който е отговорен за задържането на вода в тъканите. Оценявайки свойствата, присъщи на нандролона, не може да се отбележи превъзходството му над други лекарства с антиестрогенна (дростанонол) и антипрогестагенна (станозолол) активност. Съставянето на цикъл на тренболон, станозолол, дростанолон може да се превърне в фактор за причиняване на вреда на ставите по време на интензивен тренировъчен процес. Не забравяйте: ако определена концентрация на естроген и прогестин е превишена в кръвната плазма, тогава се наблюдава противовъзпалителен ефект. Нандролонът има прогестогенна активност, способността да се превръща в естрадиол, което определя възможността за благоприятен ефект върху ставите. В това отношение нандролонът значително превъзхожда оксиметолон, метандростенолон, тестостерон.

Нандролонът не само влияе върху увеличаването на мускулната маса. Когато се приема, показателите за здравина значително се увеличават. Повечето спортисти с седмична доза от най-малко четиристотин милиграма потвърждават това. Вярно е, че има един много важен отрицателен фактор: потискането на производството на 19-нортестостерон на ендогенен тестостерон води до влошаване на проводимостта на нервните влакна и нарушена еректилна функция. Не всички са готови да пожертват интимния си живот. Изходът от ситуацията се вижда в употребата в комбинация с нандролон на някакъв силен андроген, например тестостерон.

Странични ефекти

Когато използвате табло, обикновено няма сериозни странични ефекти. Когато обаче седмичната доза надхвърли четиристотин милиграма, кръвното налягане често се повишава. На фона на влошаване на коагулацията на кръвта, това води до кървене от носа, лошо зарастване на рани, работа на мастните жлези в принудителен режим, акне и силно главоболие. Максималното увеличаване на дозата е изпълнено с нарушение на работата на тестисите, които започват да произвеждат по-малко тестостерон, което причинява забавяне на освобождаването на гонадотропини от хипофизата.

Високата прогестогенна активност на нандролона води до еректилна дисфункция и гинекомастия.

Методи на дозиране

Постигането на забележим ефект от приема на нандролон е възможно при дози от двеста милиграма на седмица или повече. Някои спортисти на професионално ниво са предписали дневна доза от осемстотин милиграма. Трудно е да се каже колко подходящо е това днес. Всъщност през последните години се наблюдава тенденция към изоставяне на нандролон деканоат. Бодибилдърите от световно ниво смятат това лекарство за изтощено и морално остаряло. Въпреки това, хората, които не мислят за спортни постижения и просто искат да имат красиво тяло, могат да бъдат посъветвани да определят горна граница за себе си от един грам нандролон на седмица.

Нандролон деканоатът има доста дълъг полуживот, така че е препоръчително да останете на една инжекция седмично. Вярно е, че има и друго мнение. Мнозина смятат, че за поддържане на стабилно ниво на хормона е по-добре да се инжектират дълготрайни лекарства по-често в тялото.

Как да комбинирате колода с други стероиди

Не толкова често можете да срещнете хора, избрали нандролон като единствен стероид в цикъла. По-скоро това е многото тестостерон и тренболон. Синергистите обикновено се комбинират. Ефективна схема е използването на нандролон с метандростенолон. Още по-ефективни са тези, които включват тестостерон в комплекс с нандролон (съотношението нандролон към тестостерон е 1: 2). Вторият метод също е вид застраховка срещу потенциални проблеми. Комбинацията от трите лекарства, изброени по-горе, е най-добрият вариант за тези, които искат да качат тегло в най-кратки срокове.

Заслужава си да предупредим ревностните последователи на съмнителни идеи, като поемат на вяра всичко, което им се казва. Употребата на нандролон с други прогестини (анаполон, тренболон) е опасна и може да доведе до негативни последици, да доведе до изоставяне на анаболни стероиди за дълго време.

Прилагане на табло от жени

В средата на миналия век нандролонът се използва широко при лечението на жени. Освен това представителите на традиционната медицина го смятат за доста ефективно лекарство. Тогава спортистите обърнаха внимание на 19-нортестостерона и активно го използваха до деветдесетте години, докато проучванията, проведени от Хайнонен и Гусенс, хвърлиха сянка върху лекарството. Първият експеримент се състои в жени, приемащи нандролон деканоат петдесет милиграма на всеки три до четири дни. В резултат на това половината от участниците започнаха да изпитват явлението вирилизация. Вторият експеримент не доведе до това. Вярно е, че не се съобщава нищо за големината на дозите. Разбира се, жените, приемащи сто милиграма нандролон деканоат на седмица, повдигат въпроси, но ограничаването на дозата до тридесет милиграма, прилагани веднъж на две седмици, може да се счита за приемливо. Този факт е доказан от експеримент през 1996 г., когато с подобен метод на получаване явленията на вирилизация не са регистрирани. Прекрасни дами, които въпреки това избраха тестето като средство за постигане на целта, бих искал да ви посъветвам да не бързате до крайности и да започнете с доза от петдесет милиграма веднъж на десет дни, като постепенно я увеличавате до седемдесет и пет до сто милиграма за същия период от време. Първите признаци на вирилизация трябва да са сигнал за спиране на приема на лекарството.

данни

 • Палубата е не само добра за масова печалба, но и увеличава здравината.
 • Нандролон деканоат предполага курс на приложение, който продължава доста дълго време (минимум шест седмици).
 • Нандролонът има благоприятен ефект върху ставите.
 • Токсичният ефект на нандролона върху черния дроб е минимален.
 • Спортистите, които ще участват в състезания, включващи допинг тест през следващата година, трябва да избягват приема на нандролон.
 • Нандролонът е по-малко вероятно да причини хипертрофия на простатата, плешивост и акне от тестостерона.
 • Ярко изразената прогестогенна активност на нандролона трябва да насърчава спортистите да приемат сериозно проблемите с подбора на дозата. Ако тя надвишава четиристотин милиграма седмично, тогава рискът от гинекомастия и отслабване на либидото се увеличава. Използването на достинекс, бромокриптин и провирон има за цел да премахне тези неприятни странични ефекти.
 • Препоръчително е да се прибегне до схема за комбиниране на колода с туринабол, метан, оксандролон, винстрол и други така наречени меки препарати.
 • Вземете нандролон деканоат в комбинация с други прогестини (анадрол, тренболон) е неприемливо.