Летрозол в културизма

Сред нестероидните инхибитори на ароматазата лекарството Летрозол придоби широка популярност сред спортистите. Инструментът е в търсенето в 65 страни. Блокира ароматазните ензими. Лекарството се използва активно от спортисти и културисти.

Летрозол се използва широко като добавка, докато приема стероиден курс, за да се постигне намаляване на концентрацията на естроген, както и за повишаване на хормона тестостерон. Инструментът е един от най-добрите по рода си. Това прави лекарството много търсено от културисти.

Текущите проучвания са доказали високата ефективност на Летрозол. Концентрацията на естроген се намалява до 97%. Подобен резултат може да се постигне само при прием на високи дози. Използването на препоръчителната норма ви позволява да намалите естрогена до 76 или 79%. Това също е много добър резултат.

Поради ниската концентрация на естроген проявата на странични ефекти при прием на стероиди намалява. Употребата на лекарството от културисти помага за увеличаване на синтеза на глобулин, стимулиращи фоликулите лутеинизиращи хормони, както и тестостерон.

съдържание

 • 1 Ефекти от приема
 • 2 Как да приемате
  • 2.1 Летрозол за PCT (терапия след цикъл)
 • 3 Възможни странични ефекти
 • 4 Възможни противопоказания
 • 5 отзиви за летрозол

Ефекти на приемане

Нестероидният инхибитор на ароматазата има следните ефекти върху организма на спортиста:

 • облекчава неблагоприятните странични ефекти от естрогените, включително акне, гинекомастия, задръствания, мастни подкожни отлагания;
 • елиминира гинекомастията при всякакви прояви дори в началния етап на курса;
 • Той помага да се запази мускулната маса от катаболизъм след спиране на лекарството, което често се случва при отмяна на стероидите.

Употребата на Летрозол е препоръчително при преминаване на курс с употребата на андрогени и анаболни стероиди.

Как се приема

На културистите се препоръчва да приемат около 1-3 милиграма на ден по всяко време. Ежедневната консумация от дори 100 микрограма може значително да потисне ефекта от действието на ензима ароматаза. Невъзможно е да се надвишават препоръчителните дози. В противен случай шансът за развитие на негативни последици, по-специално намаляване на сексуалното желание, рязко се увеличава.

Дневната доза за всеки културист винаги се избира индивидуално. Всичко зависи от опита, възрастта на спортиста, продължителността на употребата на нестероиден инхибитор на ароматазата, но не трябва да надвишава оптималните 1-3 милиграма. Изчислете точното количество лекарство ще помогне на специалист. Препоръчва се да се консултирате с лекар, преди да използвате каквито и да е лекарства. Дългосрочната употреба на лекарството ви позволява леко да коригирате режима на това вещество и да използвате лекарството не всеки ден, а всеки друг ден.

Летрозол за PCT (терапия след цикъл)

Курсът на Letrozole предполага използването на лекарството в променливи дози. Те могат да се променят доста. При терапията след цикъл нормата остава непроменена. В продължение на седмица или 10 дни се препоръчва да се приемат стандартни 2, 5 милиграма на ден, след което дозата да се намали до 0, 5 милиграма в следващите две или три седмици.

Възможни странични ефекти

Лекарството може да причини:

 • главоболие;
 • гадене;
 • ставни болки;
 • повишаване на телесната температура;
 • силно чувство на слабост;
 • косопад
 • пристъпи на замаяност;
 • високо налягане.

Такива негативни явления се появяват само когато спортистът надвиши препоръчителната доза на лекарството. Ако следвате инструкциите, няма да има странични ефекти.

Възможни противопоказания

Лекарството е допустимо за почти всички културисти. Наблюдаването от специалист се препоръчва за онези спортисти, които имат някакви чернодробни проблеми или индивидуална непоносимост към един от компонентите на нестероиден инхибитор на ароматазата. Когато употребата на лекарството е придружена от неприятни усещания, курсът трябва да се отмени и да се избере по-подходящо лекарство.

Отзиви за летрозол

В интернет можете да намерите огромен брой отзиви за Letrozole от тези, които се занимават със силова дисциплина. Почти всички спортисти пишат за този инхибитор на ароматазата по положителен начин. Повечето се фокусират върху безопасността и високата ефективност на лекарството. Друго важно предимство на инструмента е цената. Той е един от най-евтините налични днес антиестрогени.

Отрицателните отзиви за този инхибитор на ароматазата са доста трудни за намиране. Повечето отрицателни мнения са свързани най-вече с негативни ефекти, които се проявяват само когато спортистите надвишават дозите, игнорирайки препоръките, които дава производителят.