Бронхолитин в културизма

Лекарството, произведено под търговското наименование "Бронхолитин", до средата на 2000-те години започва да е популярно сред спортисти, участващи в аматьорското ниво в различни дисциплини. В културизма се използва като горелка за мазнини. Основната характеристика на лекарството е цената, която е напълно съобразена с ефективността на този инструмент.

Бронхолитинът се предлага под формата на сироп, опакован в стъклени бутилки от 125 ml. Активните вещества са компоненти като ефедрин и глауцин. За медицински цели лекарството се приема като бронхоразширяващо, антитусивно лекарство с комбинирано действие.

съдържание

 • 1 Действие на бронхолитин
 • 2 Как да приемаме бронходилин в културизма
 • 3 Възможни странични ефекти
 • 4 отзива за бронходилататор

Действие на бронхолитин

Ефектът на лекарството върху тялото на спортиста се дължи на ефедрин. Това активно вещество има следния спектър от ефекти:

 • намалява глада;
 • повишава ефективността на целия организъм;
 • изгаря излишната телесна мазнина;
 • увеличава скоростта на метаболизма;
 • увеличава ритъма на пулса;
 • стимулира централната нервна система.

Ефедринът активира симпатиковата нервна система. Своеобразен „стрес“ води до активно освобождаване на норепинефрин и адреналин. Тези катехоламини взаимодействат с адренергичните рецептори. По този начин такъв ефект води до стартиране на анаболни процеси и ускоряване на клетъчния метаболизъм. Веществото стимулира активността на протеин киназа А, активирайки липолизата и липазата.

Как да приемаме бронходилин в културизма

Има много различни вариации и модели на употреба на Бронхолитин. Оптималната дневна доза е 50 ml. За да се засили ефекта на ефедрин, аспиринът и кофеинът се пият едновременно с лекарството. Ако планирате да приемате лекарството по тази схема, дневната доза на Бронхолитин е от 40 до 50 мл, кофеин - 240, аспирин - 450-500 мг.

Препоръчва се да приемате сместа един час или 40 минути преди началото на тренировката. Този период не е избран случайно, защото ви позволява да сведете до минимум възможните странични ефекти, тъй като състоянието на организма се стабилизира. В някои източници можете да прочетете препоръките за увеличаване на дневния прием на лекарството до 100 мл и използването на ЕКА комплекс два пъти на ден. Няма обосновани доказателства за по-голям ефект от увеличаването на дозата, което поставя под съмнение възможността за подобна стъпка.

Като алкалоид, ефедринът е активен в продължение на осем часа. Това време е достатъчно, за да получите желания спортен резултат. Ако започнете да пиете това вещество по-често, ефектът му ще намалее и може да се развие и зависимост.

Възможни странични ефекти

Всяко лекарство има противопоказания, може да причини развитието на определени негативни последици. Бронхолитинът не е изключение. Страничните ефекти, които се появяват след приема, най-често преминават след 30-40 минути, така че се приемат не по-късно от този период от време преди класа. В редки случаи нежеланите реакции продължават до 4 или 5 дни.

Има шест основни групи, по които са класифицирани възможните странични ефекти, които се появяват след употреба на това лекарство:

 1. Урогенитална система с нарушения в уринирането.
 2. Нарушение на сърдечно-съдовата система, изразяващо се в високо кръвно налягане, аритмии, тахикардия и ангина пекторис.
 3. Срив на храносмилателната система, когато апетитът не се нормализира за дълго време, има атаки на гадене, повръщане, киселини.
 4. Нарушение на нервната система, изразено от нарушение на съня, повишена агресивност, панически атаки.
 5. Дерматологични проблеми, изразени от кожни обриви, сърбеж, изпотяване.
 6. Сред другите негативни последици може да се повиши температурата, да се мъчи замаяност, сухота в устата, тремор, главоболие.

Ако не нарушавате правилата за прием и следвате други препоръки, можете да сведете до минимум вероятността от отрицателни последици за организма.

Отзиви за бронходилататор

Сред спортистите доста често възникват спорове относно ефективността и безопасността на Бронхолитин, но повечето прегледи показват, че ефективността на това лекарство срещу телесните мазнини не е по-лоша от много скъпи добавки. Освен това много спортисти пишат, че страничните ефекти от приема на лекарството са преувеличени.