Йохимбинов хидрохлорид

Йохимбин хидрохлорид е алкалоид, извлечен от растение, наречено Yohimbe. Във фитнес йохимбинът се използва за стимулиране на изгарянето на мазнини и активиране на нервната система. Въпреки това, повечето спортисти обичат йохимбина за такъв „страничен ефект“ като повишено либидо. Първоначално лекарството се използва за лечение на еректилна дисфункция. По-късно беше доказано, че йохимбинът има комплексен ефект върху тялото.

съдържание

  • 1 Въздействие на лекарството
  • 2 Използването на йохимбин в спорта
  • 3 Как да приемате йохимбин
  • 4 мнения за лекарства

Излагане на лекарства

Най-обширните проучвания на ефектите на лекарството върху организма са предприети от Кенет Грасинг. Целта на учените беше да открият как да транспортират йохимбин във високи дози. В експеримента участваха здрави участници, които не разкриха никакви противопоказания за приемане на лекарството.

Оказа се, че йохимбинът се понася добре от организма. Бързо се абсорбира и лесно се отделя дори в достатъчно големи дози. Приемът на лекарството почти никога не причинява странични ефекти. В редки случаи пациентите показват тахикардия и леко повишаване на кръвното налягане.

В малки дози йохимбин хидрохлорид подобрява съня. В случай на увеличаване на дозата сънят, напротив, се нарушава поради факта, че лекарството стимулира нервната система, в резултат на което пациентите са отбелязали повишена тревожност. Спортистите могат да сведат до минимум този страничен ефект, като приемат йохимбин хидрохлорид сутрин.

Понякога след систематично приложение на лекарството се появяват главоболие и замаяност, както и лека хиперемия на кожата поради вазодилататиращия ефект на лекарството. Обикновено тези странични ефекти се появяват, ако йохимбин хидрохлорид се приема заедно с други стимулиращи лекарства.

Йохимбинът стимулира симпатиковата нервна система. Лекарството може да се използва като лек антидепресант поради светлината на способността му да инхибира активността на моноамидоксидазата (МАО).

Струва си да откажете приема на лекарството, ако имате склонност към тахикардия, хронични или остри заболявания на бъбреците и черния дроб, високо кръвно налягане, както и индивидуална непоносимост към йохимбин.

Използването на йохимбин в спорта

Много културисти приемат йохимбин, за да подобрят резултатите си. В крайна сметка, едно от основните свойства на лекарството е способността да разгражда мазнините.

Повечето лекарства за изгаряне на мазнини действат по един механизъм. Те стимулират производството на адреналин, който активира алфа и бета адренорецепторите. Възбуждането на алфа-адренергичните рецептори води до натрупване на мастни запаси, активирането на бета-адренергичните рецептори стимулира използването на мазнини като енергиен източник. В резултат на това е възможно бързо да се отървете от мастната тъкан. Йохимбиновият хидрохлорид блокира алфа-адренергичните рецептори и стимулира бета-адренергичните рецептори, поради което мазнините се елиминират доста бързо.

В допълнение, лекарството насърчава по-добра концентрация, което повишава ефективността на силовите тренировки.

Как да приемате йохимбин

Обикновено йохимбиновият хидрохлорид се приема по време на сушене, тоест когато е необходимо бързо да се отървете от излишните мастни натрупвания. Трябва да пиете лекарството за 10-20 милиграма на ден. Препоръчва се прием на йохимбин веднъж дневно сутрин. Таблетките се препоръчва да се пие много вода. Пиенето на лекарството с храна е нежелателно.

В случай, че се наблюдават нежелани странични ефекти, дозировката на йохимбин трябва да бъде намалена наполовина. Ако намалението на дозата не доведе до изчезването на страничните ефекти, приемането на лекарството не се препоръчва.

Курсът на приемане на йохимбин продължава от три до десет седмици.

Отзиви за лекарството

Повечето отзиви за лекарството са положителни. Спортистите отбелязват не само подобрение на благосъстоянието си и повишаване на енергийните нива, но и увеличаване на скоростта на изгаряне на мастната тъкан. Поради повишената концентрация на внимание, ефективността на спортните тренировки се увеличава: спортистите извършват по-голямо количество работа, в резултат на което ефектът на изгаряне на мазнините на йохимбинов хидрохлорид става по-силно изразен.

Съдейки по отзивите, страничните ефекти от приема на лекарството са изключително редки. Обикновено те се дължат на непоносимост към отделни компоненти на лекарството или превишаване на максимално допустимата доза.

Йохимбин хидрохлорид е най-ефективното лекарство за ускоряване на изгарянето на мазнини. Въпреки това, преди да приемете йохимбин, трябва да се консултирате с вашия лекар: в някои случаи лекарството може да има отрицателен ефект върху здравето.