Ядки за културизъм

Постигането на осезаеми резултати в културизма е свързано с ограниченото хранене. Особено това се отнася за тези храни, които имат много калории и които могат да повлияят на растежа на мастната тъкан. Много спортисти страдат силно от това, но винаги можете да намерите алтернатива. Ядките принадлежат към онези продукти, които в културизма могат да заменят много продукти, които са безполезни за спортист. Разбира се, самите ядки не са много благоприятни за постоянна употреба, но ако добавите към тях мед, конфитюр или конфитюр, можете да получите доста вкусно ястие. Тази статия ще помогне на спортистите да подготвят подходящите десерти, да говорят за видовете ядки и колко са здравословни.

Ядките съдържат много полезни вещества, следователно те трябва да присъстват във всеки спортист, особено в културистите. И така, какви са здравословните ядки:

  • Те имат достатъчно здравословни мазнини, като Омега-3, Омега-6 и Омега-9.
  • Употребата им потиска чувството на глад.
  • Те имат достатъчно съдържание на протеин, както и протеин, което е много важно за вегетарианците спортисти.
  • Те могат да се използват в комбинация с други храни.
  • За да готвите ястие с ядки, не е необходимо да отделяте много време.

Видове ядки в културизма

В природата има няколко вида ядки, но някои от полезните за спортистите са:

  • Фъстъците са любим вид ядки за повечето спортисти и още повече за културисти. Този тип ядки активират производството на азотен оксид, което допринася за разширяването на кръвоносните съдове, което означава, че полезните вещества се транспортират много по-бързо до мускулната тъкан. В допълнение, фъстъците не допринасят за увеличаване на теглото. Фъстъците се считат за полезен продукт, който осигурява най-доброто функциониране на централната нервна система, подобрява паметта и облекчава депресията. 100 грама фъстъци съдържат 26 грама протеин, 45 грама мазнини, 10 грама въглехидрати и общо 552 калории.
  • Бадемите се считат за най-хранителния протеин. В допълнение към него бадемите съдържат достатъчно количество здравословни мазнини. Употребата му води до усещане за пълнота, а също така стимулира производството на допамин, хормон, който е свързан с развитието на централната нервна система. 100 грама бадем съдържа 18 грама протеин, 53 грама мазнини, 13 грама въглехидрати. Енергийната стойност на продукта е 609 калории.
  • Орех. Тази ядка има чудесен ефект върху функционирането на мозъка и неговата дейност. Съдържа много полезни мастни киселини, включително омега-3. В допълнение, орехите са източник на мелатонин, вещество, което помага за нормализиране на съня. 100 грама орехи съдържат 16 грама протеин, 60 грама мазнини, 11 грама въглехидрати. Енергийната стойност на продукта е 656 калории.

Фъстъци за културизъм

Както споменахме по-рано, фъстъците са най-популярният продукт, който консумират най-опитните спортисти. По принцип го купуват заради състава, който се счита за най-оптималния. Той има най-малко калории, но най-много протеин. Фъстъченото масло се счита за еднакво полезно. Използва се в периоди на генериране на мускулна маса от много професионални културисти.

Когато купувате фъстъчено масло, не забравяйте да се запознаете с неговия състав. Ако маслото се купува в супермаркета, тогава вероятно има много захар и други добавки, което по никакъв начин не допринася за красива фигура. Полезно масло за спортист се продава само в някои магазини, които продават вегетарианска храна.

Хубаво е да знам! Фъстъченото масло не е трудно да направите сами. За да направите това, фъстъците се пекат и смилат с добавяне на малко количество растително масло, в противен случай продуктът може да се окаже сух.

Когато се консумира, към фъстъците може да се добави малко количество захар или други сладкиши. В този случай всичко зависи от естеството на диетата, режима и целите. Не на последно място са вкусовите предпочитания на спортиста.

Възможно ли е да ядете ядки по време на сушене

В процеса на сушене ядките са особено полезни, тъй като съдържат много здравословни мазнини Омега-3 и Омега-6, които участват в процеса на изгаряне на мазнини. За съжаление, ядките съдържат до 600 калории (на 100 грама), което е 1/3 от дневната доза по време на диетата.

В тази връзка трябва да се каже, че за един ден, по време на сушенето, можете да ядете не повече от 50 грама ядки. Препоръчително е да ядете ядки без сол, тъй като тя задържа влагата и не ви позволява да тренирате мускули.

Въз основа на този фактор можем да заключим: по-добре е да използвате ядки по време на периоди на повишена мускулна маса, но не и в процеса на сушене.