Стероидно хранене

Използването на фармакологията в културизма е свързано с определени фактори, влияещи върху положителната им употреба. Ако използвате стероиди, без да се придържате към определени правила на патания, тогава получаването на очакваните резултати е много проблематично. По правило начинаещите спортисти страдат от това.

Един от най-основните фактори се счита за здравословна диета на етапа на употреба на стероиди. Храненето играе важна роля в живота на човека, тъй като здравето на човека и неговата форма на тялото пряко зависят от него. Ако активно се занимавате със спорт, получавате съвети от опитни спортисти, но не се храните правилно, когато тялото не получава пълен комплекс от хранителни вещества, не трябва да разчитате на положителен резултат. Само интегриран подход към всеки от проблемите може да даде положителен резултат.

Тънкостите на храненето при прием на стероиди

Най-важният нюанс, който винаги трябва да се помни, е засиленото висококалорично хранене. Анаболните лекарства увеличават скоростта на метаболитните процеси в организма, което води до бързо възстановяване, до увеличаване на мускулните обеми, а това изисква наличието на строителен материал (протеин) и повече енергия и енергия (въглехидрати). Физическите упражнения (включително силата) са причината мускулната тъкан да увеличава теглото си, но тялото се ангажира в процеса на изпълнение въз основа на хранене, възстановяване, хормонални нива и т.н.

Опитните културисти увеличават дозата на лекарства, съдържащи протеин, 2 пъти. Ако обичайният прием на протеин се състои от 2 грама на 1 килограм от теглото на човек, тогава в процеса на приема на стероиди дозата се увеличава до 4 грама на 1 килограм. Когато приемате стероиди, трябва да се има предвид, че храненето през този период, по отношение на диетата, на практика не се различава от храненето по време на масовото събиране, но храната се приема с повишена енергийна стойност (повече калории и протеини). Диетата трябва да включва храни, състоящи се от 55-60% въглехидрати, 30% протеини и 10% мазнини. Такива пропорции имат положителен ефект върху здравето на спортиста и допринасят за увеличаване на мускулната маса. Основата на диетата трябва да бъдат дълги въглехидрати (ориз, елда), както и протеинови продукти (извара, пилешко месо, яйца, протеинови шейкове). Също толкова важно е да ядете храни, състоящи се от фибри и комплекс от витамини. По правило те се намират в зеленчуците и плодовете.

Ефективна диета на курса

  • Закуска № 1 - Херкулес с 1 чаша вода, половин час след сън.
  • Закуска №2 - 100 грама елда +100 грама месо и зеленчуци.
  • Обяд - 50 г елда + 100 грама месо със зеленчуци.
  • Снек - 50 грама елда + 3 яйца.
  • Преди да започнете тренировка - въглехидрати + аминокиселини (или получаване на печалба).
  • Вечеря - 100 грама елда + 175 грама месо + зеленчуци + 2 яйца (+ креатин, ако е необходимо).
  • Вечеря № 2 - 100 грама месо + зеленчуци + 2, 5 яйца.
  • Един час преди лягане - извара или протеинов шейк.

Както се вижда от диетата, тук се увеличава количеството протеин. Елдата може да бъде заменена с ориз или да ги ядете на свой ред. Яйцата трябва да се консумират варени: препоръчително е да не се ядат сурови или пържени. През този период можете допълнително да използвате протеин, креатин и аминокиселини, за да подобрите работата. За да постигнете максимален ефект, диетата се разделя на няколко хранения, като се имат предвид правила като повече въглехидрати през деня и по-малко протеини сутрин, но повече вечер. В тази връзка втората вечеря не включва дълги въглехидрати, но се консумира месо. Един час преди лягане е по-добре да ядете протеин, така че да подхранва мускулите през нощта, предотвратявайки катаболизма.

По време на периоди на тренировка тялото трябва да пие много вода, така че водата трябва да се пие редовно и пълно. Веднага след сън е препоръчително да изпиете чаша вода, която ще стартира стомаха. Това правило ще бъде полезно за ежедневието.