Право обучение: основни принципи

Много начинаещи спортисти, следвайки съветите на по-опитни културисти или правят силови тренировки изключително по своя преценка, правят много тривиални грешки. Това, за съжаление, важи не само за начинаещи, но и за културисти, които посещават салона за дълго време. Мнозина просто не вземат предвид основните принципи, което води до значително намаляване на темпото на напредък при изграждането на релефно, надуто тяло. Ако спортист, който не приема спортни фармацевтични продукти, не разбира основите, грешките ще се повтарят отново и отново.

съдържание

  • 1 Принципи на тренировка за стрейт
    • 1.1 Не можете да следвате съветите на "химиците"
    • 1.2 Избягвайте претренирането
    • 1.3 Не пренебрегвайте останалото между тренировките
    • 1.4 Не забравяйте за останалите между комплектите
  • 2 Заключение

Принципи на тренировката за стрейт

Процесът на обучение без поемане на химия се основава на четири основни принципа. Всички те трябва да са приоритет за „естествения“ спортист. Всяко отклонение или изключване води до рязко намаляване на ефективността на обучението, липса на значителен напредък за дълъг период от време. Ако всеки принцип се спазва и взема предвид, става абсолютно ясно как и колко трябва да тренирате и да се възстановите, за да не се забавяте и да не се чувствате претренирани, за да останете доволни от резултатите.

Не можете да слушате съветите на "химиците"

Необходимо е ясно да се разграничат начините за изграждане на мускули между прави и културисти, приемащи химия. Мускулната маса на последните е най-вече резултат от орални и инжекционни стероиди. Слушането на треньор или по-опитни придружители във фитнеса, които използват анаболи, няма смисъл.

Ако тръгнете от обратното, люлеете се по няколко часа на ден и правите невероятно огромен брой подходи във всяко упражнение, но без да вземате химия, нищо от това добро няма да свърши работа. Грешен модел за подражание може да бъде не само треньорът и редовни членове на фитнес залата, но и професионални културисти, които разказват и показват своите уникални техники в книги и видео материали.

Плюсовете не само преминаха през трудния път на обучение, но и се придържат към специална диета, а стероидите се приемат под най-строгия надзор на специалистите. И ако например започнете да се занимавате с революционна програма от Грег Плит, е невъзможно да се задържите повече от седмица без фармацевтична подкрепа. Особено упорити, разбира се, могат да се насилят да го правят насила, вярвайки, че по този начин те също ще станат професионалисти.

Има спортисти, които са убедени, че трябва да спортувате във фитнеса пет до шест пъти седмично, като правите и сутрешно кардио. Някои правят три упражнения с 15-20 повторения на всяка една мускулна група. Можете да овладеете това с химията, но такъв подход определено не е за направо.

Оптималното време за занятия е час на активно обучение с желязо, но не повече.

Избягвайте претренирането

Обучението за тежко развитие, според резултатите от проучванията, трябва да се провежда не повече от два пъти седмично. Не четири или шест пъти, а само два. Останалото време може да бъде посветено на мускулите, които са оставени без надзор, като правите леки изолиращи упражнения. Кардиотренировката няма силен ефект върху ендокринната система, може да се извършва без строги ограничения.

Ако една седмица е посветена на тежки тренировки от три или повече пъти, началото на тренировъчното плато, когато поради претрениране на мотивацията и желанието на спортиста да продължи да прави повече, ще се случи. Добре разработеният план на урока ви позволява да избегнете това, достатъчно време за възстановяване на ендокринната и нервната система, мускулната тъкан. Това ще ви позволи да продължите да изпитвате голямо желание и желание за допълнително обучение.

Не пренебрегвайте останалото между тренировките

Мускулните влакна се възстановяват до 95% само 10-15 дни след тренировка. Грешно е да тренирате една и съща мускулна група два или три пъти седмично. Това се отразява негативно на мускулната структура, която все още не е имала време да се укрепи и изгради. Много по-продуктивни и ефективни тренировки, извършвани веднъж на 14 дни. По-честото натоварване провокира началото на процеса на катаболизъм, когато мускулите не се увеличават по обем, а започват да се сриват при постоянно налягане на голямо тегло, тъй като те просто нямат време да „почиват“, за да формират и осигуряват растеж.

Това не означава, че трябва да посещавате фитнес залата само веднъж на две седмици. Достатъчно е да редувате седмица на тежки тренировки с голяма тежест и седмица на леко помпене. Не приемайте помпата леко. Правилно подбраните упражнения, изпълнявани през седмицата на „почивка“ от тежко желязо, дават възможност да се изработят така наречените бавни мускулни влакна, които трудно се изпомпват по време на тежки тренировки. Такъв подход за редуване гарантира пропорционалното развитие на мускулите, свежда до минимум възможността за катаболизъм - разпадане на мускулните клетки.

Не забравяйте за останалите между комплектите

Паузата между сетовете зависи от вида на тренировката. В много източници се препоръчва почивка от 1 до 2 минути за тези, които наддават на тегло, и 2-8 минути за спортисти, работещи за увеличаване на силата. Възстановяването на окислени мускули по време на тежки тренировки отнема най-малко 5 или 10 минути.

През този период от време млечната киселина успява да бъде почти напълно обработена, а Kreotinfosfat - основният източник на енергия, необходима за възстановяване на мускулната тъкан. Осигурявайки добра мускулна релаксация, спортистът отново може да започне да изпълнява мощен подход с голямо тегло.

заключение

Прав спортист, който ясно следва тези четири принципа, ще избегне много грешки и ще може правилно да изгради своята тренировъчна програма.