Glavni » general » 10 novih značajki koje možete očekivati ​​na platformi Android 6.0 Marshmallow

10 novih značajki koje možete očekivati ​​na platformi Android 6.0 Marshmallow

general : 10 novih značajki koje možete očekivati ​​na platformi Android 6.0 Marshmallow

Google je najavio Android 6.0 nekoliko mjeseci unatrag. Konačni pregled razvojnih programera je out, a očekuje se da će biti objavljen prije kraja godine. Ispod je popis značajki koje bismo trebali uzbuđivati ​​u nadolazećem softveru.

1. Google Now na Dodir

"Sada na dodir" najnoviji je dodatak značajci Googleove službe informacija i čini značajku pametnijom. To vam omogućuje da upotrebljavate Googleov virtualni pomoćnik bez obzira gdje se nalazite ili što radite na uređaju. Sve što trebate učiniti je držati gumb za početnu stranicu i prikazat će se "odmah" s dna zaslona. To je da korisnicima ponudite kontekstualne informacije na temelju onoga što radite.

2.App dopuštenja

Trenutačno na Androidu korisnici su prisiljeni prihvatiti sva dopuštenja koja aplikacija traži tijekom instalacije. Trend se mijenja pomoću alata Android Marshmallow. Ovdje korisnici sada mogu odbiti određenu dozvolu za aplikaciju dok odobravaju druge, a ipak uspijevaju instalirati i upotrebljavati aplikaciju kao što bi inače htjeli.

Također možete promijeniti dopuštenja koja želite odbiti ili dopustiti kasnije. Primjerice, tijekom preuzimanja ažuriranja za aplikaciju s dodanim značajkama.

3. Android Pay

Google uvodi Android Pay kao izravnog konkurenta likovima Apple Pay i Samsung Pay. Google Pay korisnicima daje virtualni broj računa te time štiti vaš stvarni broj od pada u pogrešne ruke. Korisnici upotrebljavaju NFC sposobnost telefona da transakciju obavljaju jednostavno pritiskom svog telefona na podržani terminal.

Zahtjev se tvrdi da može raditi s više od 700.000 trgovaca u SAD-u i da je kompatibilan s postojećim debitnim i kreditnim karticama. Google također dopušta programerima da integriraju Android Pay u vlastite aplikacije za lakše i brže plaćanje.

Također pročitajte: Safaricom Kenya Data Plans i postavke

4. Native Fingerprint Support

Google je dodao podršku za otiske prstiju u Marshmallowu. Ta će značajka funkcionirati zajedno s Android Payom za provjeru autentičnosti plaćanja. Značajka također pomaže korisnicima da zaključaju svoje uređaje i lakše je od unošenja zaporki svaki put.

5. Doza

Doze je nova tehnologija napravljena kako bi se uštedjela viĹĄe trajanja baterije na Androidovom marshmallowu. To se postiže stavljanjem telefona u dublji način mirovanja, kada je nepomično ili u stanju mirovanja. Doze prekidaju sve pozadinske procese tijekom ovog načina rada, a Google tvrdi da je potrošnju baterije dvostruko duži od Nexusa 9 korištenjem Doze. Korisnici se ne moraju bojati za nedostajuće pozive ili obavijesti dok su njihovi uređaji Doze ON.

6. USB tip-C podrška

Google dodaje izvornu podršku za USB priključak vrste C na budućim Android uređajima. Vrsta-C priključak omogućuje puno brže punjenje za razliku od trenutne microUSB. Može se priključiti u telefon u bilo kojem smjeru za razliku od microUSB kabela. Google također tvrdi da će, ako je optimiziran, USB Type-C dopušta do 3-5 puta brže punjenja microUSB punjačima.

7. Upravitelj RAM-a

Zanima vas koje aplikacije upotrebljavaju najviše memorije na vašem telefonu? Marshmallow sada može otkriti te informacije pomoću značajke Track Memory. Prijeđite na Postavke, kliknite karticu Memorija i moći ćete vidjeti, primjerice predmemoriju ili instalaciju, vaše aplikacije pokreću uređaj, itd. Prikazuje i koliko često se prikazuju aplikacije i ima priliku ukloniti ili deinstalirati aplikacije koje najviše ispuštaju memoriju.

Također pročitajte: Sunday Discussion: Koja je aplikacija izmijenila vaše iskustvo s Androidom?

8. Ponovno postavljanje mrežnih postavki

Postoji nova značajka za poništavanje mrežnih postavki pametnih telefona. To se nalazi u izborniku Sigurnosno kopiranje i poništavanje na Marshmallowu i radi baš kao što želite recitirati uređaj. To uključuje sve Wi-Fi, mobilne podatke kao i postavke Bluetootha koje se sve mogu izbrisati zajedno u jednom koraku. Mrežne postavke također se mogu izbrisati, bez potrebe da sami resetiraju telefon.

9. Sposobnost odabira Ikona Statusne trake

Marshmallow korisnicima omogućuje prilagodbu ikona statusa. Na primjer, možete onemogućiti prikaz ikona Bluetooth ili WiFi ako su uključeni. Ova značajka pomaže u uklanjanju neželjenih ikona iz trake statusa i daju prostor za prikazivanje drugih ikona.

10. Zakretanje početnog zaslona

Mogućnost zakretanja početnog zaslona bila je formalno dostupna samo pomoću pokretača. Čak i kada je omogućeno automatsko zakretanje, prethodne Android verzije ne dopuštaju prikaz početnog zaslona u pejzažnom načinu rada. Marshmallow konačno će korisnicima omogućiti da pogledaju svoj početni zaslon telefona u oba krajolika, kao iu portretnom načinu.

Preporučeno
Ostavite Komentar